– همکاری با نهادها
یافته های پژوهش نشان داد که از ۱۵۸ باغدار مورد مطالعه از لحاظ همکاری با نهادها، بیشتر افراد (۳/۳۷ درصد، ۵۹n=) در گروه افراد با همکاری خوب هستند.
– مشارکت اجتماعی
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
یافته های پژوهش نشان داد که از ۱۵۸ باغدار مورد مطالعه از لحاظ مشارکت اجتماعی، بیشتر افراد (۲/۳۹ درصد، ۶۲n=) در گروه افراد با مشارکت اجتماعی خوب هستند.
– فعالیتهای آموزشی- ترویجی
یافته های پژوهش نشان داد که از ۱۵۶ باغدار مورد مطالعه از لحاظ فعالیتهای آموزشی، بیشتر افراد (۹/۳۹ درصد، ۶۳n=) در گروه افراد با فعالیتهای آموزشی خوب هستند.
– دانش فنی
یافته های پژوهش نشان داد که از ۱۵۷ باغدار مورد مطالعه از لحاظ دانش فنی، بیشتر افراد (۴/۳۵ درصد، ۵۶n=) در گروه افراد با دانش فنی متوسط هستند.
– روشهای کسب اطلاعات باغداران زیتون در زمینه مدیریت تلفیقی مگس زیتون
سه اولویت مهم روشهای کسب اطلاعات مدیریت تلفیقی مگس زیتون در بین باغداران به ترتیب اهمیت، کشاورزان هممحل و همسایه، کشاورزان پیشرو و فیلمهای آموزشی- ترویجی بود.
– استفاده از روشهای کنترل مگس زیتون در دوسال اخیر
باغدارانی که از ۳-۱ روش از ۷ روش موجود برای مدیریت تلفیقی مگس زیتون استفاده نموده اند در گروه اول (طیف پائین)، باغدارانی که از ۵-۴ روش از این ۷ روش استفاده نموده اند در گروه دوم (طیف متوسط) و در نهایت باغدارانی که از ۷-۶ روش از ۷ روش موجود استفاده نموده بودند در گروه سوم (طیف بالا)، قرار گرفتند. براساس نتایج بهدست آمده، بیشتر باغداران زیتون (۲/۵۸ درصد، ۹۲ n=) از ۳-۱ روش برای کنترل آفت مگس زیتون استفاده کرده بودند.
– دلایل عمده ایجاد عدم انگیزه در باغداران زیتون برای مدیریت تلفیقی مگس زیتون
یافته های پژوهش نشان داد که سه دلیل عمده ایجاد عدم انگیزه در باغداران زیتون برای مدیریت تلفیقی مگس زیتون، به ترتیب اولویت، واردات زیتون، عدم مبارزه همگانی همه باغداران و عدم بیمه محصول بهواسطه خسارت مگس زیتون میباشد.
۵-۲-۲- یافته های استنباطی
نتایج آزمون کایاسکویر نشان داد که رابطه معنیداری بین جنس و نوع گویش با میزان استفاده از روشهای کنترل مگس زیتون (با ۹۵ درصد اطمینان) وجود دارد. ضمناً رابطه معنیداری بین نوع مالکیت زمین زراعی، منبع درآمد غیرکشاورزی، نیاز به استفاده از تسهیلات بانکی برای فعالیت کشاورزی و استفاده از تسهیلات بانکی برای تولید و پرورش زیتون با میزان استفاده از روشهای کنترل مگس زیتون بدست نیامد.
نتایج تحقیق نشان داد که بین متغیرهای تعداد اعضای خانواده، مساحت کل اراضی کشاورزی، همکاری با نهادها، مشارکت اجتماعی با پذیرش روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون رابطه مثبت و معنی داری در سطح ۹۵% وجود داشت. همچنین بین متغیرهای سابقه فعالیت در کشاورزی، سابقه باغداری زیتون، سطح زیرکشت زیتون، متوسط عملکرد، درآمد سالانه از شغل کشاورزی، درآمد سالانه از فعالیتهای متفرقه، فعالیتهای آموزشی- ترویجی و دانشفنی با پذیرش روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون رابطه مثبت و معنی داری در سطح ۹۹% وجود دارد. ضمناً بین متغیرهای مستقل سن، تعداد قطعات باغ زیتون، درآمد حاصل از زیتونکاری و نفوذپذیری اجتماعی با متغیز وابسته پذیرش روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون، هیچگونه رابطه معنیداری وجود نداشت.
در این پژوهش مدلی جهت تمایز ویژگیهای باغداران دارای پذیرش کم، متوسط و زیاد مدیریت تلفیقی مگس زیتون ارزیابی می شود. بر مبنای این مدل، ویژگیهای فردی، زراعی، اقتصادی و اجتماعی کشاورزان به عنوان سازههای موثر در پیش بینی و شناخت باغداران استفاده کننده از روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون مورد توجه قرار گرفتند و وارد مدل شدند. در راستای ارزیابی این مدل، از روش آماری تحلیل تشخیصی استفاده گردید. این موضوع از طریق حداکثر کردن واریانس بین گروهها بر مبنای یک قاعده تصمیم گیری آماری انجام میگیرد و لذا به صورت نسبت واریانس بین گروهها به واریانس درونگروههاست. روش آنالیز تشخیصی بهصورت گام به گام و متغیرها به ترتیب درجه اهمیت در ایجاد تمایز بین سطوح متغیر گروهبندی وارد تحلیل شده اند. بر اساس جدول Variables in the analysis دو متغیر سابقه باغداری، و سطح کل اراضی کشاورزی بر حسب کمترین مقدارلامبدایویلکزیکی پس از دیگری وارد معادله تحلیل تشخیصی شده اند. با توجه به اینکه متغیر گروهبندی دارای ۳ سطح میباشد، بر این اساس تعداد دو معادله تحلیل تشخیصی ایجاد شد و با در نظر گرفتن مقادیر لامبدایویلکزکه برای معادله اول ۸۶۴/۰ و در معادله دوم ۹۴۷/۰ میباشد، هر دو این معادلات معنیدار شدند. به کمک متغیرهای مورد استفاده در تشکیل تابع تشخیصی ملاحظه می شود که میزان صحت کلی گروهبندی افراد در سه سطح، پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون ۳/۶۴ درصد میباشد. که بیشترین صحت تقسیم بندی، در سطح پذیرش پائین مدیریت تلفیقی مگس زیتون، در واقع ۸۷ % پاسخگویان بهدرستی تقسیم شده اند. بعد از آن بهترتیب صحت تقسیم بندی سطح پذیرش بالا (۳/۳۳%) و سطح پذیرش متوسط( ۵/۳۰% ) میباشد. نتایج کلی نشان داد، با بهره گرفتن از این متغیرها میتوان تا ۳/۶۴% از موارد را بهدرستی گروهبندی نمود. با توجه به صحت بالای گروهبندی پاسخگویان در سطح پذیرش کم نشان از قابلیت و توان این متغیرهای پیشبین در ایجاد تمایز بیشتر بین این گروه از پاسخگویان و دو گروه دیگر میباشد.
عکس مرتبط با اقتصاد
۵-۳- بحث
در این بخش از تحقیق نتایج به دست آمده مورد بحث قرار گرفته و با نتایج تحقیقات انجام گرفته در این راستا مقایسه میگردد.
تعداد اعضای خانواده: با توجه به نتایج این مطالعه، هرچه تعداد اعضای خانواده در بین باغداران بیشتر باشد، تمایل به پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون افزایش مییابد که دلیل این امر می تواند افزایش نیروی کار خانوادگی باشد و پیش از این نورحسینی نیاکی و اللهیاری ۱۳۸۹، پزشکیراد و مسایلی ۱۳۸۱، نورحسینی و بایگان ۱۳۸۹، نورحسینی نیاکی و اللهیاری ۲۰۱۰، مشخص گردید متغیر تعداد نیروی کار خانواده، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
فعالیتهای آموزشی- ترویجی: نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که با افزایش فعالیتهای آموزشی – ترویجی باغداران، تمایل آنان به پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون افزایش پیدا می کند. پیش از این بسیاری از محققان جهت تعیین عوامل موثر بر پذیرش نوآوریها توسط کشاورزان، فعالیتهای آموزشی – ترویجی را مورد بررسی قرار داده بودند که از جمله میتوان به تحقیقات نوری و همکاران ۱۳۹۰، درویشی و همکاران ۱۳۸۵، عبدالملکی وچیذری ۱۳۸۸، مظهری و پارساپور۱۳۹۰، دینپناه و همکاران ۱۳۸۸، ملایوسفی و همکاران ۱۳۸۸، چهارسوقی و همکاران ۱۳۸۶، امیرنژاد و رفیعی ۱۳۸۸، مومنی و همکاران، ۱۳۹۰، کلانتری و همکاران ۲۰۱۰، نورحسینی و اللهیاری ۲۰۱۰، جوشی و پاندی ۲۰۰۵، نولتز و همکاران۲۰۱۲، عبدلرحمان و حمید۲۰۱۳، لمبرت و اوزیوما ۲۰۱۱، سینقا و همکاران ۲۰۱۳، اشاره نمود که متغیر تماسهای ترویجی و شرکت در کلاسهای آموزشی، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
سابقه فعالیت در کشاورزی: نتایج تحقیق حاضر نشان داد، با افزایش سابقه فعالیت در کشاورزی، تمایل باغداران زیتون برای پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون افزایش مییابد. پیش از این بسیاری از محققان جهت تعیین عوامل موثر بر پذیرش نوآوریها توسط کشاورزان، سابقه فعالیت در کشاورزی را مورد بررسی قرار داده بودند که از جمله میتوان، تبرایی و حسننژاد ۱۳۸۸، درویشی و همکاران ۱۳۸۵، حیاتی و همکاران ۱۳۸۹، زارع و اسماعیلی ۱۳۸۹، کهنسال و رفیعی ۱۳۸۸، حجازی و شریفی ۱۳۹۰، بیگدلی و صدیقی ۱۳۸۹، کوماری ۲۰۱۲، مشخص گردید متغیر سابقه کار کشاورزی بعنوان شغل اصلی، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
سطح زیر کشت زیتون: نتایج تحقیق حاضر نشان داد، با افزایش سطح زیرکشت زیتون، تمایل باغداران زیتون برای پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون افزایش مییابد. پیش از این بسیاری از محققان جهت تعیین عوامل موثر بر پذیرش نوآوریها توسط کشاورزان، سطح زیرکشت محصول را مورد بررسی قرار داده بودند که از جمله میتوان، کشاورز و همکاران ۱۳۸۹، پزشکیراد و مسایلی ۱۳۸۱، حاجی میررحیمی و یزدیان ۱۳۸۶، عبدالملکی وچیذری ۱۳۸۸، مظهری و پارساپور ۱۳۹۰، دینپناه و همکاران ۱۳۸۸، حیاتی و همکاران ۱۳۸۹، کهنسال و رفیعی ۱۳۸۸، حجازی و شریفی ۱۳۹۰، بیگدلی و صدیقی ۱۳۸۹، بارونجی و همکاران ۲۰۱۳، آنیانی و همکاران ۲۰۱۲، لمبرت و اوزیوما۲۰۱۱، کوماری ۲۰۱۲، مشخص گردید متغیر مساحت زمینهای تحت کشت، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
متوسط عملکرد زیتون: نتایج تحقیق حاضر نشان داد، با افزایش متوسط عملکرد زیتون، تمایل باغداران زیتون برای پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون افزایش مییابد. پیش از این بسیاری از محققان جهت تعیین عوامل موثر بر پذیرش نوآوریها توسط کشاورزان، متوسط عملکرد محصول را مورد بررسی قرار داده بودند که از جمله میتوان، چهارسوقی و همکاران ۱۳۸۶، پزشکیراد و مسایلی ۱۳۸۱، عبدالملکی وچیذری ۱۳۸۸، دینپناه و همکاران۱۳۸۸، عبدالله و همکاران ۲۰۱۰، آنیانی و همکاران ۲۰۱۲، مشخص گردید متغیر عملکرد در هکتار، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
درآمد سالیانه کشاورزی: نتایج تحقیق حاضر حاکی از آن است که با افزایش درآمد سالیانه کشاورزی باغداران، تمایل آنان به پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون افزایش پیدا می کند. پیش از این بسیاری از محققان جهت تعیین عوامل موثر بر پذیرش نوآوریها توسط کشاورزان، درآمد سالیانه کشاورزی را مورد بررسی قرار داده بودند که از جمله میتوان به تحقیقات درویشی و همکاران ۱۳۸۵، چهارسوقی و همکاران ۱۳۸۶، مظهری و پارساپو، ۱۳۹۰، طباطبایی و همکاران ۱۳۸۹، زارع و اسماعیلی ۱۳۸۹، کلانتری و همکاران ۲۰۱۰، سامی و همکاران ۲۰۰۹، لمبرت و اوزیوما ۲۰۱۱، سینقا و همکاران ۲۰۱۳، اشاره نمود که متغیر درآمد سالیانه کشاورز، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
تحصیلات: بر خلاف نتایج تحقیق حاضر، نتایج بررسیهای محققانی همچون نورحسینی نیاکی و اللهیاری ۱۳۸۹، تبرایی و حسننژاد ۱۳۸۸، درویشی و همکاران ۱۳۸۵، حیاتی و همکاران ۱۳۸۹، ملایوسفی و همکاران۱۳۸۸، چهارسوقی و همکاران ۱۳۸۶، امیرنژاد و رفیعی ۱۳۸۸، حاجی میررحیمی و یزدیان ۱۳۸۶، عبدالملکی وچیذری ۱۳۸۸، دینپناه و همکاران ۱۳۸۸، زارع و اسماعیلی ۱۳۸۹، کهنسال و رفیعی ۱۳۸۸، نورحسینی و بایگان ۱۳۸۹، مهرجردی و اسماعیلی ۱۳۸۹، بیگدلی و صدیقی ۱۳۸۹، کلانتری و همکاران ۲۰۱۰ ، لمبرت و اوزیوما ۲۰۱۱، جوشی و پاندی ۲۰۰۵، مشخص گردید متغیر تحصیلات و سطح سواد بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
دانش فنی: نتایج تحقیق حاضر نشان داد، با افزایش دانش فنی باغداران زیتون، تمایل باغداران زیتون برای پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون افزایش مییابد. پیش از این بسیاری از محققان جهت تعیین عوامل موثر بر پذیرش نوآوریها توسط کشاورزان، دانش و اطلاعات فنی تکنولوژی مورد مطالعه را مورد بررسی قرار داده بودند که از جمله میتوان تحقیقات، ویسی و همکاران ۱۳۸۸، تبرایی و حسننژاد ۱۳۸۸، درویشی و همکاران ۱۳۸۵، عبدالملکی وچیذری ۱۳۸۸، طباطبایی و همکاران ۱۳۸۹، دینپناه و همکاران ۱۳۸۸، رزاقیبرخانی و همکاران ۲۰۱۰، سامی و همکاران ۲۰۰۹، کوماری ۲۰۱۲، را نام برد که مشخص گردید متغیر داشتن اطلاعات فنی در زمینه تکنولوژی مورد تحقیق، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
استفاده از تسهیلات بانکی: بر خلاف نتایج تحقیق حاضر، نتایج بررسیهای محققانی همچون، پزشکیراد و مسایلی ۱۳۸۱، طباطبایی و همکاران ۱۳۸۹، کهنسال و رفیعی ۱۳۸۸، کلانتری و همکاران ۲۰۱۰، لمبرت و اوزیوما ۲۰۱۱، مشخص گردید متغیر دسترسی به اعتبارات، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه مثبت و معنیداری با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
سن: نتایج تحقیق حاضر از نظر سن پاسخگویان، همسو با نتایج محققانی همچون، کشاورز و همکاران ۱۳۸۹، تبرایی و حسننژاد ۱۳۸۸، حیاتی و همکاران ۱۳۸۹، زارع و اسماعیلی ۱۳۸۹، کهنسال و رفیعی ۱۳۸۸، مهرجردی و اسماعیلی ۱۳۸۹، بیگدلی و صدیقی ۱۳۸۹، کلانتری و همکاران ۲۰۱۰، لمبرت و اوزیوما ۲۰۱۱، که در آنها متغیر سن، بهعنوان یکی از متغیرهای مستقل مورد بررسی در تحقیقات بالا، رابطه منفی با پذیرش تکنولوژیهای مورد مطالعه داشت.
۵-۴- پیشنهادها
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.
۵-۴-۱- پیشنهادهای پژوهش حاضر
– با در نظر گرفتن رابطه مثبت و معنیدار بین فعالیتهای آموزشی – ترویجی باغداران زیتون و استفاده از روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون، لزوم توجه به مسئله آموزش زیتونکاران در زمینه آفت مگس میوه زیتون امری ضروری تلقی شده و از این رو میتوان با برگزاری کلاسهای آموزشی متعدد، دوره های آموزشی روز مزرعه ویژه مدیریت مگس زیتون و تشویق کشاورزان جوان به حضور در آنها به ارتقای سطح دانش و آگاهی آنان درباره مدیریت تلفیقی مگس زیتون و فعالیتهای زراعی مرتبط با آن مبادرت نمود.
– با توجه به رابطه مثبت و معنیدار مشارکت اجتماعی باغداران زیتون و استفاده از روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون در دوسال اخیرو با درنظر گرفتن نقش مهم این متغیر در توضیح تغییرات دانش مدیریت تلفیقی مگس زیتون، پیشنهاد میگردد که نهادهای ذیربط در سطح شهرستان رودبار، از حضور و مشارکت باغداران زیتون در طرحهای روستایی، تعاونیتولید، مراکزخدمات جهاد کشاورزی و تشکلهای محلی و شورای اسلامی روستا برای آموزش آنان پیرامون فعالیتهای مرتبط با مدیریت تلفیقی مگس زیتون و افزایش سطح آگاهی باغداران در این زمینه استفاده نماید. همچنین آموزش ارائه شده به باغداران بایستی با توجه به نیاز آنان درباره آشنایی با مفاهیم مدیریت تلفیقی مگی زیتون طراحی شود.
– با توجه به رابطه مثبت و معنیدار سطح زیرکشت زیتون باغداران و استفاده از روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون در دوسال اخیرو با درنظر گرفتن نقش این متغیر، پیشنهاد میگردد که با ایجاد و تقویت تشکلهای تعاونی زیتونکاران، میتوان گام موثری در زمینه افزایش آگاهی باغداران زیتون در زمینه مدیریت تلفیقی مگس زیتون برداشت.
– با توجه به اینکه سابقه فعالیت کشاورزی باغداران زیتون نقش بهسزایی در مشارکت آنها در مدیریت تلفیقی مگس زیتون دارد، لذا پیشنهاد میگردد برنامه ریزی جهت جذب باغداران با سابقه بیشتر و همچنین باغداران پیشرو در مدیریت تلفیقی مگس زیتون انجام گیرد تا زمینه های پذیرش هرچه بیشتر باغداران در مدیریت تلفیقی مگس زیتون فراهم گردد.
– از آنجایی که رابطه بین باغداران زیتون با نهادهای اجتماعی موجود در روستا در سطح خوب میباشد، لذا تقویت نهادهای اجتماعی موجود در روستا می تواند در جهت افزایش پذیرش مدیریت تلفیقی مگس زیتون توسط باغداران موثر باشد.
– با توجه به رابطه معنیدار بین دانش فنی زیتونکاران در زمینه مدیریت تلفیقی مگس زیتون و استفاده از روشهای مدیریت تلفیقی برای کنترل مگس زیتون، پیشنهاد میگردد به طرق مختلف نسبت به افزایش سطح دانش باغداران در زمینه مدیریت تلفیقی مگس زیتون اقدام گردد.
۵-۴-۲- پیشنهادهایی برای پژوهشهای آینده
– پیشنهاد می شود که مطالعه حاضر بر روی سایر استانهای کشور که مشکل آفت مگس زیتون را دارند، خصوصاً استانهای قزوین و زنجان، انجام گرفته و نتایج آن با یکدیگر مقایسه شود.
– بررسی تعیین کاراترین روش مدیریت تلفیقی مگس زیتون از بین روشهای مدیریت تلفیقی مگس زیتون موجود در کشور جهت پیشنهاد به باغداران زیتون.
– با توجه به اینکه بیشترین میزان خسارت مگس زیتون هر ساله در حومه مرکزی شهرستان رودبار اتفاق میافتد، پیشنهاد میگردد تحقیق مشابه اختصاصاً بر روی باغداران حومه مرکزی رودبار انجام گردد.
منابع و مأخذ
۱- آمار، ت. رضایی، پ. ۱۳۸۶٫ بررسی عوامل موثر در تحولات نظام زراعی دهستان رحمتآباد (شهرستان رودبار) در دهه ۸۰-۱۳۷۰، پژوهشهای جغرافیایی، شماره ۶۱، صص ۱۱۳-۱۰۱٫
۲- امیرنژاد، ح. رفیعی، ح. رضاپور، ث. ۱۳۸۸٫ عوامل موثر بر پذیرش بیمهی کلزاکاران شهرستان آمل، مجله دانش کشاورزی، ۱۹ (۲).
۳- بیگدلی، ا. و صدیقی، ح. (۱۳۸۹). بررسی رفتار پذیرش روشهای کشاورزی پایدار توسط مددکاران ترویجی استان قزوین، مجله تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره ۲-۴۱، شماره ۳، صفحات ۴۱۲-۴۰۵٫
۴- پزشکیراد، غ. و مسایلی، م . (۱۳۸۱). بررسی عوامل اقتصادی مؤثر بر پذیرش مبارزه تلفیقی در کنترل کرم ساقه خوار برنج استان اصفهان . مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی ، جلد ۶ ، شماره ۴ ، صفحات ۶۴-۵۳ .
۵- تبرایی، م. و حسننژاد، م. (۱۳۸۸). بررسی عملکرد و عوامل موثر بر پذیرش برنامه های ترویجی اجرا شده در مسیر فرایند توسعه کشاورزی: مطالعه موردی گندمکاران شهرستان مشهد، مجله اقتصاد و توسعه کشاورزی (علوم و صنایع کشاورزی) جلد ۳۳، شماره ۱، صفحات ۶۸-۵۹٫
۶- توحیدیانفر، س. رضاییمقدم، ک. ۱۳۹۱٫ الگوی مناسب پیش بینی پذیرش کانالهای مدرن آبیاری (مورد مطالعه: منطقه سیاخ دارنجان در استان فارس)، مجله پژوهشهای حفاظت آب و خاک، جلد۲۰، شماره۱، صص ۵۳-۲۹٫
۷- جعفری، ی. رضایی، و. (۱۳۸۳). اولین گزارش ورود مگس زیتون به کشور. خبرنامه انجمن حشرهشناسی ایران. سال ششم. شماره ۲۲٫ صفحه۱٫
۸- جلالی، ص. و همکاران. (۱۳۸۵). بیماریهای ویروسی ذرت در استان اصفهان، نشریه ترویجی، سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، ۸ صفحه.
۹- چهارسوقی، ح. موسوی، ا. حسینی، ج. (۱۳۸۶). بررسی عوامل مؤثر بر پذیرش روش های کشاورزی پایدار در کشت آبی توسط گندم کاران استان سیستان و بلوچستان درسال زراعی ۸۵-۸۴ . سال دوم، شماره ۱، صفحات ۹۲-۷۹ .
۱۰- حاجی میررحیمی، س.د. و یزدیان، یوسف. (۱۳۸۶). بررسی عوامل موثر در میزان پذیرش نوآوری “آزمون خاک” توسط غلهکاران، مجله یافته های نوین کشاورزی، سال دوم، شماره ۲، صص ۲۱۴-۲۰۰٫
۱۱- حجازی، س.ی. و شریفی، م. (۱۳۹۰) تاثیر منابع اطلاعاتی و کانالهای ارتباطی در پذیرش مدیریت تلفیقی آفات برنج مطالعه موردی بخش درودزن شهرستان مرودشت، استان فارس، نشریه زراعت، پژوهش و سازندگی، شماره ۹۳، صص ۹-۱٫
۱۲- حیاتی، ب. قهرمانزاده، م. خداوردیزاده، م. نجفی، ن. (۱۳۸۹). بررسی عوامل موثر بر پذیرش بیمه دام روستایی در شهرستان سلماس، مجله پژوهشهای علوم دامی، جلد ۲۰۴، شماره ۲، صص ۱۲-۱٫
۱۳- حیدری، ح. (۱۳۸۵). مدرسه در مزرعه: مدیریت تلفیقی آفات در خاور نزدیک، روزنامه سرمایه، شماره ۱۹۰، ص۴٫
۱۴- درویش، ا.ک. چیذری، م. میردامادی، س.م. (۱۳۸۵). بررسی عوامل اقتصادی– اجتماعی موثر بر پذیرش اگروفارستری در میان صنوبرکاران شمال کشور، فصلنامه تحقیقات جنگل و صنوبر ایران، سال شانزدهم، شماره ۳، صص ۹-۱٫
– دلاور، ع. ۱۳۸۳٫ مبانی نظری و علمی پژوهشی در علوم انسانی و اجتماعی، تهران، انتشارات رشد، ۱۹۹ صفحه.
۱۵- دینپناه، غ. چیذری، م. بدرقه، علی. (۱۳۸۸). بررسی عوامل موثر بر پذیرش تکنولوژی توسط گندمکاران شهرستان اصفهان، مجله علمی-پژوهشی علوم کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، سال سوم، شماره ۹، صص ۱۱۶-۱۰۳٫
۱۶- دینپناه، غ. میردامادی، س.م. چیذری، م. علوی، س.و. (۱۳۸۸). تحلیل تاثیر رهیافت مدرسه مزرعه کشاورز بر پذیرش مبارزه بیولوزیک از سوی شالیکاران شهرستان ساری، مجله تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره ۴۰، شماره۱، صص ۸۴-۷۵٫
۱۷- راثیپور، ا. (۱۳۷۷). بهداشت گیاهی، حفظ نباتات و آفتکشهای بیولوژیکی، تهران: نشر آموزش کشاورزی.
۱۸- رسولیآذر، س. فعلی، س. چیذری، م. ۱۳۸۷٫ عوامل موثر بر رضایتمندی و اثربخشی دوره مدیریت تلفیقی آفات به روش مدرسه در مزرعه از دیدگاه کشاورزان شهرستان مهاباد، اولین همایش ملی مدیریت و توسعه کشاورزی پایدار، شوشتر، صص ۴۶۶-۴۶۱٫
۱۹- زارع مهرجردی، م.ر. اسماعیلی، ع. (۱۳۸۹). تعیین عاملهای موثر بر پذیرش بیمهی دام در شهرستان کرمان با کاربرد روشهای پارامتریک و ناپارامتریک، مجله تحقیقات اقتصاد کشاورزی، جلد۲، شماره ۳٫ صص ۱۶-۱٫
۲۰- زمردی، ع. (۱۳۷۰). بهداشت گیاهان و فرآورده های کشاورزی، ناشر مولف، ۵۹۲ صفحه.
۲۱- سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، مدیریت حفظ نباتات. ۱۳۹۱٫ گزارش سالیانه مگس زیتون، ۲ صفحه.
۲۲- سرایلو، م.ح. و قلیپور، س. (۱۳۸۶). اصول کنترل آفات گیاهی (حشرات، کنهها، نرمتنانو مهرهداران زیانآور محصولات کشاورزی). ۲۸۷ صفحه.
۲۳- سروش، م.ج. کمالی،ک. استوان، ه. شجاعی، م. فتحیپور، ی. (۱۳۸۹). مقایسه جلبکنندگی تلههای مختلف در جلب مگس میوه زیتون، نشریه آفات و بیماریهایگیاهی، جلد ۷۸، شماره ۲، صفحات ۲۸۷-۲۷۵٫
۲۴- سلیمانی، ع. و امیری لاریجانی، ب. (۱۳۸۳). اصول بهزراعی برنج، چاپ اول، تهران: آرویج.
۲۵- شریفی، م. شریفزاده، ا. محبوبی، م. عبدالهزاده، غ. (۱۳۸۶). بررسی مدیریت تلفیقی آفات برنج از سوی کشاورزان در استان فارس، دومین همایش ملی کشاورزی بومشناختی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی گرگان، صفحات ۲۶-۲۵٫
۲۶- شهبازی پاشاکی، ر. (۱۳۸۵). دانشگاه گیلان، دانشکده کشاورزی، پایان نامه کارشناسیارشد، ۷۲ صفحه.
۲۷- شهبازی پاشاکی، ر. صالحی، ل. جعفری خالجیری، ی. (۱۳۸۸). مقایسه ویژگیهای زیستی مگس زیتون روی ارقام زیتون در شرایط آزمایشگاه، نامهی انجمن حشرهشناسی ایران، صفحات ۳۰-۱۱٫
موضوعات: بدون موضوع
[سه شنبه 1400-01-24] [ 11:30:00 ب.ظ ]