بسم الله الرحمن الرحیم
دانشکده مدیریت و اقتصاد
عکس مرتبط با اقتصاد
بخش حسابداری
حسابداری
پایان نامه تحصیلی برای دریافت درجه کارشناسی ارشد رشته حسابداری
بررسی اثر گزارشگری محافظه کارانه بر ارتباط بین اقلام تعهدی بلندمدت و جریانهای نقدی عملیاتی آتی در بورس اوراق بهادار تهران
مؤلف :
مهناز سالاری
استاد راهنما :
دکتر مهدی بهارمقدم
استاد مشاور :
دکتر امید پورحیدری
دی ماه ۱۳۹۰
این پایان نامه به عنوان یکی از شرایط درجه کارشناسی ارشد به
بخش حسابداری
دانشکده مدیریت و اقتصاد
دانشگاه شهید باهنر کرمان
تسلیم شده است و هیچگونه مدرکی به عنوان فراغت از تحصیل دوره مزبور شناخته نمی شود.
دانشجو : مهناز سالاری
استاد راهنما : دکتر مهدی بهارمقدم
استاد مشاور : دکتر امید پورحیدری
داور ۱ : دکتر عبدالمهدی انصاری
داور۲ : دکتر احمد خدامیپور
نماینده تحصیلات تکمیلی دانشکده : دکتر فرقانی
حق چاپ محفوظ و مخصوص به دانشگاه شهید باهنر کرمان است.
نهال را باران باید
تا بشوید غبار نشسته بر برگهایش
و سیراب کند از آب حیات
و آفتاب باید
تا بتاباند نیرو را
و محکم کند
شاخههای تازه روییده را؛
تقدیم به پدرم
مالک دستهای پرسخاوت و پناهم
بوسهای باید زد
دستهایی را
که میتاباند نیرو را
و محکم می کنند استواری پایه های زیستن را
تقدیم به مادرم
ایزد بانوی روشنی و سنگ صبور
بوسه ای باید زد
دستهایی را که میشویند غبار خستگی روزگار را
و سیراب می کنند روح تشنه را.
و نیز تقدیم به خواهران و برادرم؛ پایدارترین پشتوانههای زندگیام.
تشکر و قدرانی:
به لطف حضرت پروردگار، دفتری که هماکنون تحت عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد، پیشکش ساحت علم و وارستگی سرزمین مادریم میکنم، دربرگیرنده تمامی هم و غم اینجانب در گستره علم و نتیجه سالها حمایت و زحمات کسانی است که اگر نبودند غبار ابهام و نادانی از چهره تفکرم زدوده نمیشد.
و اینک که طی طریق علم را به دعای عاقبت بخیری پدر و مادرم به اینجا رسانیدهام، به معلمان و بزرگانی میاندیشم که پابهپای من آمدند و حمایت خویش را از من دریغ ننمودند. از جناب آقای دکتر بهارمقدم که با فراغ بال، پذیرای سوالات بیشمارم بود و اگر صعه صدر ایشان نبود، هجوم سوالات بیپاسخ، امانم نمیداد. از جناب آقای دکتر پورحیدری که خوب میدانست ندانسته های مرا و نیک میفهماند عمیق فهماندن، عمیق دیدن و حسابگرانه زندگی کردن را.
از جناب آقای دکتر خدامیپور که در مکتب استاد و شاگردی، به شاگردانش عشق میورزید و مدد عشق او بود که درک مفاهیم دشوار را سهل مینمود. از جناب آقای دکتر انصاری که دیدگاه بلندنظرانهاش ما را ماهیانی کرده بود غواص در اعماق اقیانوس وجودشان تا جرعهجرعه به ما آب حیات روشنایی را بنوشاند.
توفیق الهی سایه بر سرم افکند تا در گذرگاه عمر، عابر گذرگاهی باشم که ساکنانش همه فرزانه و عابرانش همه وارسته بودند تا وارستگی، انسانیت و نجابت را با علم درآمیزند و جان و خرد را بپرورند. درگاه پروردگارم را شاکرم و بر آستان مهربان پدر و مادرم و معلمان و اساتیدم سر خضوع فرود میآورم.
چکیده:
استهلاک از جمله رویدادها و وقایع اقتصادی میباشدکه باید شناسایی و افشا شود. این رویداد اقتصادی به عنوان اقلام تعهدی بلندمدت در صورت سود و زیان گزارش می شود. اقلام تعهدی اجزائی از سود هستند که قابلیت اعمال قضاوت ذهنی را فراهم می کنند و از این منظر به دو بخش اختیاری و غیراختیاری تقسیم میشوند. بخش اختیاری اقلام تعهدی از جمله قلم استهلاک ابزاری در دست مدیریت برای اعمال سیاستها، از جمله سیاست محافظه کارانه یا جسورانه در گزارشگری مالی میباشد.
از مهمترین مزایای اتخاذ رویکرد محافظه کارانه در گزارشگری مالی؛ افزایش کیفیت اطلاعات مالی، کاهش ریسک اطلاعاتی واحد تجاری، کاهش تمایل جانبدارانه مدیریت در ارائه اطلاعات سودار و افزایش ارزش اطلاعات مالی و در نتیجه افزایش قابلیت اتکای اطلاعات مالی را میتوان نام برد. در مقابل این مزایا، فلسام (۲۰۰۹) مهمترین هزینه اتخاذ رویکرد محافظهکارانه در گزارشگری مالی را کاهش انتظارات بازار سرمایه از عملکرد آتی واحد تجاری و در نتیجه کاهش نرخ بازده مورد انتظار بیان کرده است. رایان (۲۰۰۶) بیشتر بودن شتاب استهلاک حسابداری از استهلاک اقتصادی را مصداق وجود رویکرد محافظه کارانه در گزارشگری استهلاک عنوان کرده است. به این دلیل که استهلاک اقتصادی با کاهش توان دارایی در کسب وجوه نقد عملیاتی همراه است، لذا در این صورت انتظار میرود ارتباط بین استهلاک حسابداری و جریانهای نقدی آتی منفی باشد.
در این پژوهش ارتباط بین قلم تعهدی استهلاک با جریانهای نقدی جاری و آتی و نقش گزارشگری محافظه کارانه استهلاک بر روی عواملی چون بازدهی بازار سهام، وجود فرصتهای رشد آتی، رابطه ارزشی سود و پایداری سود بررسی شده است. برای این منظور از اطلاعات شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران در سالهای ۱۳۸۰تا ۱۳۸۹ و برای تفکیک استهلاک به دو بخش اختیاری و غیر اختیاری هم از مدلهای میانه صنعت، جونر و لئو استفاده شده است. مدلهای مورد استفاده در آزمون فرضیه های تحقیق نیز مدل رگرسیونی چند متغیره میباشد.
تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)
نتایج حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق نشان داد که ارتباط بین بخشهای استهلاک با جریانهای نقدی جاری بیمعنا، اما با جریانهای نقدی آتی در دو مدل جونز و لئو مثبت و معنادار میباشد. این موضوع نشاندهنده وجود رویکرد محافظه کارانه در گزارشگری استهلاک در بورس تهران میباشد. علاوه بر این، یافته های تحقیق بیانگر این بود که واحدهایی که در گزارشگری استهلاک رویکرد محافظه کارانه اتخاذ می کنند، بازدهی بازار بیشتری نسبت به سایرین دارند اما برخلاف انتظار، اتخاذ رویکرد محافظه کارانه در گزارشدهی استهلاک نشاندهنده وجود فرصتهای رشد آتی بالاتر نیست. همچنین ارزش سود شرکتهایی که رویکرد محافظه کارانه اتخاذ می کنند، بالاتر از سایرین نیست. نهایتا اتخاذ رویکرد محافظه کارانه در گزارشگری استهلاک، منجر به کاهش پایداری سود می شود.
واژگان کلیدی: وجوه نقد حاصل از فعالیتهای عملیاتی، استهلاک، رابطه ارزشی سود، بازدهی بازار سهام
فهرست مطالب
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت abisho.ir مراجعه نمایید.
عنوان شماره صفحه
فصل اول : کلیات تحقیق
۱-۱- مقدمه…………………………………………………………………………………………………………….. ۲
۱-۲-تشریح و بیان موضوع…………………………………………………………………………………………. ۳
۱-۳- اهمیت و ضرورت انجام تحقیق…………………………………………………………………………… ۵
۱-۴- نتایج مورد انتظار و اهداف اساسی پژوهش……………………………………………………………. ۵
۱-۵- استفادهکنندگان از نتایج پایان نامه ………………………………………………………………………… ۵
۱-۶- فرضیه های تحقیق……………………………………………………………………………………………… ۵
۱-۷- روش تحقیق، جامعه آماری و نمونه آماری……………………………………………………………. ۶
موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 04:27:00 ق.ظ ]