شخصیتهای ضد اجتماعی معمولاً با ظاهر عادی حتی فریبنده و راضی کننده مشاهده میشوند، اما سوابق آن ها حاکی از اختلال عملکرد در بسیاری از زمینههای زندگی است دروغگویی فرار از مدرسه و منزل، دزدی، نزاع، سوء مصرف دارو و فعالیتهای غیر قانونی، تجربیات معمول این بیماران است. این افراد در موقعیتهایی که افراد طبیعی اضطراب یا افسردگی نشان میدهند هیچ واکنشی نشان نمیدهند. تهدید به خودکشی به دلیل پرخاشگری نسبت به خود و یا به منظور اغفال دیگران وکسب منافع شخصی و اشتغال ذهنی با ناراحتی جسمانی که منشأ روانی دارد شایع است. این افراد در بازی گرفتن دیگران بسیار استادند و به راحتی میتوانند دیگران را برای شرکت در طرحهایی که برای به دست آوردن پول و شهرت نزدیکترین راه شمرده میشوند راغب سازند. طرحهایی که غالباً به خسارت مادی و شرمسازی اجتماعی یا هر دو منجر میشود بدرفتاری با همسر و فرزند از اتفاقات معمول در زندگی این بیماران است یکی از یافتههای قابل ملاحظه فقدان پشیمانی برای اعمالی است که شخص انجام داده است، یعنی این بیماران به نظر میرسد فاقد وجدان هستند. اختلال شخصیت ضد اجتماعی زمینههای متعددی از زندگی شخص را شامل میشود و از این نظر با رفتار غیر قانونی تفاوت دارد. تشخیص اختلال شخصیت ضد اجتماعی در صورتی که عقب ماندگی ذهنی اسکیزوفرنی یا مانیا بتوانندآن را توجیه کنند گذاشته نمیشود. (کاپلان، سادوک،۲۰۰۳، ترجمه پورافکاری ۱۳۸۳(.
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
سیر و پیش آگهی
این اختلال سیر بدون پسرفت دارد و اوج شدت آن معمولاً در اواخر نوجوانی است. پیش آگهی متغیر است. گزارشهایی وجود دارد که از کاهش علایم با پیشرفت سن خبر میدهند. افسردگی و سوء مصرف دارو شایع است.
نتیجه تصویری برای موضوع افسردگی
آسیب شناسی
عوامل عضوی که مرتبط با اختلال شخصیت ضد اجتماعی گزارش شدهاند عبارتاند از:
وجود کروموزم xyy، ضربان قلب پایین، تستوسترون پلاسما بالاتراز آستانه ، علایم ملایم نورولوژیکی، الگوهای الکتروانسفالوگرافی[۱۴۳] کند، نقص توجه و مشکلات هماهنگی حرکتی و هماهنگی دست وچشم
از سوی دیگر به نظر میرسد عوامل فرهنگی، اجتماعی نیز دخیل باشند. سابقه سوء رفتار پدر یا ترک خانواده از جانب او و تنبیهات مکرر، خشم یا نادیده گرفتن والدین از این قبیلاند.
اختلال سلوک (نوعی اختلال رفتاری) یکی از علل این اختلال محسوب میشود. عوامل خطر ساز برای اختلال سلوک، جنس مذکر، وضعیت اجتماعی ،اقتصادی پایین، خلق و خوی دشوار در نوزادی، والدین ضد اجتماعی، استرس و زندگی در مکانهای با وقوع جرائم بالا است.
عکس مرتبط با اقتصاد
این عوامل خطر ساز به نظر میرسد به وسیله طلاق و جدایی خانواده و طرد والدین تشدید می شود و احتمال شکل گیری اختلال شخصیت ضد اجتماعی را افزایش دهد. (کاپلان، سادوک،۲۰۰۳، ترجمه پورافکاری ۱۳۸۳(.
روان درمانی فردی
درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی بسیار دشوار است. در حالی که درمانهای متعددی پیشنهاد شدهاند اما مطالعات کنترل شده کمی صورت گرفته است. روان درمانی فردی بهترین انتخاب است. هرچه مداخله زودتر صورت گیرد ،طی دوران کودکی و نوجوانی میزان موفقیت درمان بیشتر خواهد بود. عقیده کلی مبتنی بر این است که ،از رویکردهای بینش،مدار مانند رویکرد روانکاوی اجتناب شود در عوض از تقویت مثبت رویکرد مبتنی بر واقعیت، مداخلات عینی، کنترل خشم و دیگر تکنیکهای شناختی ،رفتاری استفاده شود تمرکز اولیه درمان میتواند مبتنی بر رفتار پرخاشگرانه بیمار باشد(همان منبع).
در رویکرد شناختی، رفتاری از بیمار در مورد برانگیزاننده و تقویت کنندههای چنین رفتارهایی سؤال میشود برای نمونه استفاده از پرخاشگری برای ایجاد امنیت خودشان یا به عنوان دفاعی در مقابل سایر احساساتشان یا آگاهی بیمار از مکانیسم دفاعی اولیه خود ،نقش اساسی در درمان دارد.
همچنین کمک به بیمار برای درک اینکه ، چگونه دیگران تحت تأثیر رفتارشان قرار میگیرند، نیز مفید واقع شده است. برای این افراد محدودیتهایی در ضمن مصاحبه و درمان باید در نظر گرفت .این بیماران اغلب درمانگر را تهدید یا درخواست پول و.. میکنند. (همان منبع).
پیشینه خارجی و داخلی تحقیق:
پیشینه خارجی تحقیق:
در تحقیق (جرمی[۱۴۴] و استفن[۱۴۵]،۲۰۱۵)، که با هدف بررسی اختلال بدشکلی بدن و اختلال شخصیت در متقاضیان جراحی بینی، انجام دادهاند، به این نتیجه رسیدند که، اختلال شخصیت نمایشی و خودشیقته بیشترین شیوع را داشتهاند.
در تحقیق (ماتلی[۱۴۶] و باگلیاکا[۱۴۷]،۲۰۱۵) که با هدف بررسی اختلال بدشکلی بدن و اختلال شخصیت در متقاضیان جراحی زیبایی، انجام دادهاند به این نتیجه رسیدند که، اختلاف معنی داری بین اختلالات دسته ب در افراد عادی و بیمار وجود ندارد.
در تحقیق (نیکان[۱۴۸] و همکاران،۲۰۱۵) که با هدف بررسی اختلال شخصیت در متقاضیان جراحی زیبایی بینی، انجام دادهاند به این نتیجه رسیدند که، اختلاف معنی داری بین اختلالات شخصیت در افراد عادی و بیمار وجود دارد.
. در تحقیق (پاراسکوا[۱۴۹] و کلارک[۱۵۰]،۲۰۱۵) که با هدف غربالگری اختلالات روانی در متقاضیان جراحی زیبایی، انجام دادهاند به این نتیجه رسیدند که، اختلالات شخصیت، یکی از شایعترین مشکلات روانی در بین متقاضیان جراحی زیبایی میباشد.
در پژوهشی که گراماگلیا[۱۵۱] و مارزولا[۱۵۲] (۲۰۱۳) به مطالعه اعتماد به نفس و شخصیت در بیماران مبتلا به بدریختی بدن که تحت عمل جراحی بینی قرار گرفته بودند انجام شد. نتایج نشان داد که، اکثر افرادی که تحت عمل جراحی زیبایی بینی قرار میگیرند مبتلا به بدریختی بدن یا اختلال خودشیفتگی و نمایشی میباشند.
در پژوهش دیگری که پکوراری[۱۵۳] و همکاران (۲۰۱۰) با موضوع اعتماد به نفس و شخصیت در افراد با و بدون ویژگیهای اختلال بدریختی بدن تحت عمل زیبایی بینی انجام دادند به این نتیجه رسیدند که ،بسیاری از افراد مبتلا به اختلال بدریخی بدن، به دنبال درمان غیر روانی هستند و در این زمینه رابطه بین عزت نفس و تقاضا برای عمل جراحی زیبایی افراد وجود دارد. همچنین نتایج یافتهها نشان داد که تفاوتهای عینی در زمینه اعتماد به نفس، شخصیت و کیفیت زندگی بین دو گروه وجود دارد.
ناپلئون[۱۵۴] (۱۹۹۳) گزارش داد که ۷۰ درصد از بیماران جراحی زیبایی یک اختلال شخصیت در محور دوم داشتند و ۵/۱۹ درصد آن ها یک اختلال در محور اول داشتند.
پیشینه داخلی تحقیق:
در تحقیق (محمد زاده و همکاران،۱۳۹۴) که با هدف بررسی رگههای خودشیفتگی در متقاضیان جراحی زیبایی، انجام دادهاند، به این نتیجه رسیدند که، خودشیفتگی پایین و احساس کهتری بالا باعث تقاضا برای عمل جراحی بینی میشود.
در تحقیق (اسدی و همکاران،۱۳۹۳) که با هدف بررسی عزت نفس قبل و بعد از عمل در متقاضیان جراحی زیبایی، انجام دادهاند به این نتیجه رسیدند که، هیچ تفاوتی در میزان عزت نفس قبل و بعد از عمل مشاهده نشد.
در تحقیق (محمدپناه و همکاران،۱۳۹۱) که با هدف بررسی صفات شخصیتی ،در متقاضیان جراحی زیبایی، انجام دادهاند به این نتیجه رسیدند که، این افراد نمرات پایین تری در مقیاس دلپذیر بودن دارا میباشند..
در تحقیق (سهرابی وعلیلو،۱۳۹۰) که با هدف بررسی نیمرخ روانی در متقاضیان جراحی زیبایی، انجام دادهاند به این نتیجه رسیدند که، جویندگان جراحی پلاستیک در مقیاسهای افسرده، نمایشی، خودشیفته، وسواسی، خودآزار، مرزی و اسکیزوتایپال از میان شاخصهای مربوط به الگوهای بالینی شخصیت نمرات بالاتری داشتند.
همچنین در تحقیقی که قلعه بندی و افخم ابراهیمی (۱۳۸۳) با عنوان الگوی شخصیتی متقاضیان جراحی زیبایی بینی انجام دادند، به این نتیجه رسیدند که فراوانی الگوهای شخصیتی وسواسی- خودشیفته در درخواست کنندگان جراحی بینی به طور معنی داری بیشتر از سایر الگوهای شخصیتی است.
همچنین در تحقیق دیگری علمدار ساروی و قلعه بندی (۱۳۸۳) با عنوان ویژگیهای شخصیتی داوطلبان انجام جراحی زیبایی انجام دادند به این نتیجه رسیدند که، شیوع الگوی شخصیتی خودشیفته ۱۹ درصد، نمایشی ۱۱ درصد، وسواسی ۱۰ درصد، اسکیزویید ۶ درصد، مرزی ۴ درصد، منفی گرا ۳ درصد و وابسته، ضد اجتماعی و بدگمان نیز هر یک ۱ درصد است. ۳۵ درصد هیچ یک از ویژگیهای مورد بررسی را نداشتند.
فصل سوم
(روش پژوهش)
مقدمه:
در این فصل، ابتدا به روش انجام طرح و جامعه آماری ،سپس به حجم نمونه و روش نمونه گیری و در پایان به معرفی ابزار تحقیق پرداخته شده است.
روش انجام تحقیق:
آزمودنیها در یک دوره هشت ماهه، در سال ۹۳ و ۹۴، که همه متقاضیان عمل جراحی زیبایی بودند و به بیمارستان حضرت فاطمه (س) مراجعه کرده بودند، با رضایت خودشان مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه توسط کمیته اخلاق دانشگاه مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و از همه بیماران رضایت نامه آگاهانه اخذ گردید.
در مجموع ۲۰۲ بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک آزمودنیها جمع آوری و ثبت گردید. با نظارت یک روان شناس بالینی و روانسنج جمع آوری شد. تست میلون ویرایش ۳ توسط همه آزمودنیها تکمیل گردید. این تست به فارسی ترجمه و اعتبار آن اثبات شده است.
این تست از ۱۷۵ سؤال تشکیل شده است که بیمار به آن ها با صحیح و غلط پاسخ میدهد. سپس بر اساس پاسخهای داده شده بیمار امتیازی دریافت میکند که بر اساس آن امتیاز وجود یا عدم وجوداختلال شخصیت شایع و نوع آن مشخص میشود. افرادی که امتیاز ۸۵ یا بیشتر را دریافت کردند، به عنوان افراد دارای اختلال شخصیت در نظر گرفته شدند.
دادههای بدست آمده، وارد نرم افزار اس پی اس اس نسخه بیست و یکم شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
لازم به ذکر است، آزمودنیها در گروههای مختلف تقسیم بندی شده، که این تقسیم بندی بر اساس نوع عمل جراحی زیبایی انجام شد، که نتیجتاً افراد به گروههای عمل جراحی بینی، عمل جراحی ماموپلاستی، عمل جراحی لیپولیز و عمل جراحی کشیدن صورت[۱۵۵] تقسیم شدند، افرادی که سابقه بیماری روانی قبلی داشته یا داروی اعصاب و روان مصرف میکردند، از تحقیق خارج شدند.
طرح تحقیق:
طرح پژوهش حاضر، از نوع علی مقایسه ای و از لحاظ مدت از نوع مقطعی میباشد
جامعه آماری تحقیق:
جامعه آماری این پژوهش ، شامل کلیه متقاضیان عمل جراحی پلاستیک مراجعه کننده به بیمارستان حضرت فاطمه، در بازه زمانی هشت ماهه در سال ۹۳ و ۹۴ بود.
حجم نمونه و روش نمونه گیری:
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت abisho.ir مراجعه نمایید.
موضوعات: بدون موضوع
[سه شنبه 1400-01-24] [ 09:11:00 ب.ظ ]