برجسته‌سازی

 

 

منظور از برجسته‌سازی خبر به این معنی است که بخش خبری مشروح ۲۱:۰۰ شبکۀ اول سیما به چه میزان(چند ثانیه/دقیقه) و چگونه (تفسیر،‌ مصاحبه،‌گزارش،‌خبر مکتوب، کپشن، فیلم، انیمیشن)؛ موضوعات و مصادیقی از ابعاد شش‌گانه هویت ملی، را بزرگ نمایی (تکرار، مدت زمان، استفاد از فیلم، عکس، انیمیشن، کپشن، مصاحبه، گزارش‌های میدانی از محل، لوکیشن)؛ کوچک نمایی (استفاده حداقلی از موارد گفته شده در توصیف مفهوم بزرگنمایی)؛ و یا مورد انکار (خبر یا موضوع را در عناوین خبری، خلاصه خبر، خبرهای مشروح) منعکس نسازد.

 

 

 

عینیت‌گرایی

 

 

منظور از عینیت‌گرایی این است که بخش خبری مشروح ۲۱:۰۰ شبکۀ اول سیما تا چه میزان و چگونه خبرهای در برگیرنده ابعاد شش‌گانۀ هویت ملی را با جهت‌گیری مثبت (دور از هرگونه استفاده از واژه‌های غلو‌آمیز یا تصاویر دست‌کاری شده اضافه کردن سلیقۀ شخصی گزارشگران و سردبیران خبر در چیدمان گفتار و تصاویر گزارش یا خبر مکتوب.

 

 

۳ـ۷ واحد تحلیل
واحد تحلیل در این پژوهش بخش خبری مشروح ۲۱:۰۰ شبکۀ اول سیما شامل: خبر مکتوب، گزارش خبری، مصاحبه، تفسیر خبر، وی‌سی، ارتباط زنده/تولیدی، کپشن، موسیقی و تصویر. در این پژوهش واحد تحلیل و واحد ثبت بخش خبری است.
خبر مکتوب: منظور از خبر مکتوب قالبی است که در بخش‌های خبری استفاده می‌شود و شامل خبر و تصاویری از رویداد مورد نظر در خبر است
گزارش خبری: توصیف و تفسیر و مصاحبه خبریدرباره یک رویداد خبری است که در صدد پاسخگویی به عناصر خبری (چه، چرا، چگونه، که، کجا و کی).
مصاحبه: گفتگویی هدفمند و رودر رو که هدف از آن گردآوری اطلاعات، ارزیابی موضوع، توضیح رویداد برای اقناء مخاطب است.
تفسیر خبری: شرح و توضیح و تبیین یک رویداد و جنبه های پنهان و آشکار آن که در واقع بیان دیدگاه رسانه در مورد آن خبر یا رویداد خاص است.
وی‌سی: یکی از قالب‌های مرسوم در حوزۀ خبرهای تلویزیونی است که به شکلی گزارش‌گونه همراه با تصاویر گوناگون یک رویداد (تصاویر آرشیوی و غیرآرشیوی) و همراه با گفتار گزارشگر یا نریتور که اصطلاحاً از «کابین» و بر روی تصاویر خوانده می‌شود.
ارتباط زنده/تولیدی: برقراری ارتباط تلفنی یا تصویری از داخل استودیوی خبر (بخش خبری) با گزارشگران در محل رویداد. این ارتباط می‌تواند زنده (همزمان با وقوع رویداد) باشد و یا به طور ناهم‌زمان (تولیدی) صورت گیرد.
کپشن: از جمله اصطلاحات حوزۀ خبر تلویزیونی محسوب می‌شود و شامل صفحه‌ای است که بر روی آن مطلبی، نشانه نوشتۀ سازمان‌ها و نهادهای مختلف، نقشۀ محل رویداد است که گاه با عکس نیز همراه می‌شود.
موسیقی: منظور از موسیقی شامل نماهنگ (کلیپ)، موسیقی با کلام و بی‌کلام است که گاهی در ابتدا، میانه و انتهای یک خبر یا گزارش و یا مصاحبه خبری پخش می‌شود.
۳ـ۷ـ۱مراحل کدگذاری
۳ـ۷ـ۲ کدگذاری مقدماتی
دراین پژوهش پس از تعریف عملیاتی مقوله‌ها و زیرمقوله ها و اختصاص دادن ردیف متغیر (x‌ها) و تهیه برگه کدگذاری (کدینگ شیت) در دو بخش خبری از نمونه آماری مورد بررسی در این پژوهش مورد کدگذاری قرار گرفت. نتایج این کدگذاری مقدماتی نشان داد که کدگذاری مورد نظر می‌تواند به عنوان کدگذاری قطعی تلقی شود.
۳ـ۷ـ۳ دستورالعمل کدگذاری
مراد از دستورالعمل کدگذاری اختصاص دادن عدد و رقم (کد) به مقوله‌ها بر اساس دستورالعمل واحد تحلیل است. به بیان دیگر کدگذاری فرایندی است که طی آن متن تحقیق (بخش خبری مشروح ۲۱:۰۰ شبکه اول سیما) بازبینی، بازشنوی یا خوانده می‌شود و عدد کد هر مقوله با توجه به دستورالعمل کدگذاری در برگه کدگذاری وارد می‌شود (محمدی‌مهر، ۱۳۸۷: ۹ـ۱۳۸).
برای این منظور محقق پس از نهایی کردن دستورالعمل کدگذاری، تکمیل تعریف عملیاتی متغیرها، برگه کدگذاری (کدینگ شیت) بر اساس نام برنامه، نام شبکه، تاریخ پخش، شماره برنامه، قالب/آیتم متغیرهای کلی مرتبط با بخش خبری موردنظر در این پژوهش ذکر می‌شود.
۳ـ۸ چگونگی ورود و پردازش داده‌ها/ اطلاعات
در این تحقیق که در آن از روش تحلیل و محتوای کمی مقطعی استفاده می‌گردد برای پاسخگویی به سئوالات تحقیق، دستورالعمل کدگذاری تهیه و پس از بازبینی خبرها، و همچنین بر اساس مقوله‌بندی‌ها و شاخص‌های درنظر گرفته شده برای عناصر هویت ملی و نیز ابعاد شش‌گانۀ (تاریخی، جامعه‌ای، جرافیایی، فرهنگی، سیاسی، دینی) آن مراحل زیر مورد توجه است:
در مرحله اول برگه‌های کدگذاری شماره‌گزاری می‌شوند. علاوه براین به ردیف‌ها یا واحدهای تحلیل در برگه‌های کدگذاری شماره مسلسل اختصاص می‌یابد، در این مرحله پس از شماره‌گزاری تمام برگه‌های کدگذاری برای یافتن اشتباهات احتمالی کنترل و بررسی مجدد صورت می گیرد.
در بخش پردازش دادها و پس از ورود داده‌ها به نرم افزارآماری spss به منظور تلخیص و طبقه‌بندی داده‌ها کار توصیف و تحلیل نتایج تحقیق بدست می‌آید. بدیهی است با توجه به نوع مقوله‌ها سطح سنجش در این تحقیق اسمی خواهد بود. به‌طور خلاصه مراحل پردازش اطلاعات در این تحقیق شامل: اـ اصلاح اطلاعات ۲ـ ادغام مقوله‌ها ۳ـ بدست آوردن جداول توافقی (crosstab) 4ـ آزمونهای آماری است.
فصل ۴
تحلیل یافته‌ها
مقدمه
در این فصل مجموعه یافته‌ها در سه بخش کلی ارائه می‌گردد. بخش اول به سیمای عمومی حجم خبرهای مورد مطالعه در بازه زمانی مورد نظر این پژوهش (اول فروردین تا سی‌ و یک شهریور ۹۲) اختصاص دارد. بخش دوم، توصیف داده‌های مندرج در جدول‌ها و نمودارها است و در نهایت، بخش سوم به تحلیل جدول‌های دو بعدی و پاسخ به پرسش‌های تحقیق اختصاص دارد.
– سیمای عمومی خبرهای هویت ملی در بخش خبری مشروح شبکه اول سیما
جدول شماره ۴ـ۱ تعداد کل خبرها و میزان خبرهای مربوط به هویت ملی

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

موضوع اخبار بخش خبری ۲۱:۰۰ سیما فروانی درصد
ارتباط مستقیم با هویت ملی ۲۶۰ ۳۵
ارتباط غیرمستقیم با موضوع هویت ملی ۱۶۴ ۲۲
بی‌ارتباط با هویت ملی ۳۲۴ ۴۳
جمع کل خبرها ۷۴۸ ۱۰۰

نتایج جدول شماره ‌۴ـ۱ نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی،از مجموع ۷۴۸ خبر،۲۶۰ خبر (۳۵درصد) به طور مستقیم به موضوع هویت ملی مربوط بوده‌اند. در این میان خبرهایی که به طور غیر مستقیم با موضوع هویت ملی مرتبط بوده‌اند ۱۶۴ خبر (۲۲ درصد) در بر می‌گیرد. همچنین ۳۲۴ خبر (۴۳درصد) نیز به خبرهایی اختصاص داشته است که با هویت ملی بی‌ارتباط بوده‌اند.
نمودار شماره ۴ـ۱ اخبار بخش خبری ۲۱ سیما و موضوع هویت ملی
جدول شماره ۴ـ۲چینش اخبار ۲۱ سیما و هویت ملی برحسب( فراوانی و درصد)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حق انحصاری © 2021 مطالب علمی گلچین شده. کلیه حقوق محف

 

موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 02:11:00 ق.ظ ]