ارزیابی و تحلیل نقش رهبری تحول آفرین در توسعه یادگیری سازمانی کارکنان اداری شهرداری شهر کرمانشاه- قسمت ۷ | ... | |
چشم انداز مشترک
۱۳ تا ۱۶
درجهبندی این پرسشنامه بر اساس مقیاس لیکرت پنج درجهای بوده و درجههای “خیلی کم”، “کم”، “متوسط”، “زیاد”، و “خیلی زیاد” را شامل می شود. مقیاس لیکرت از مجموعه ای از گویه ها که به ترتیب خاصی تدوین شده اند تشکیل می شود و از لحاظ ارزش اندازه گیری دارای فاصله مساوی هستند. جهت تجزیه و تحلیل و نمرهگذاری این پرسشنامه و مؤلفه های آن و تبدیل پاسخهای کیفی به مقادیر کمی از روش وزندهی استفاده می شود. بدین معنی که با محاسبه میانگین مربوط به هر سوال، امتیاز هر یک از سوالات مشخص میگردد و با تعیین فراوانی پاسخهای مربوط به هر کدام از گزینه ها و تعیین امتیاز مربوط به هر گزینه ( خیلی کم = ۱، کم = ۲، متوسط = ۳، زیاد = ۴، خیلی زیاد = ۵) امتیاز هر کدام از سوالات مشخص میگردد.
روایی و پایایی ابزار در راستای گرداوری داده های مورد نیاز پژوهشگر، اعتبار و پایایی، دو عاملی هستند که هر محقق کمی حین طراحی یک تحقیق باید آنها را مورد توجه قرار دهد. از نظر کمپل و فیسک مشابه بودن نتایج حاصل از دو آزمایش برای اندازه گیری یک رفتار از طریق روشهایی که دارای حداکثر سطح تشابه هستند، پایایی نام دارد. همینطور، روایی به معنی مشابه بودن نتایج حاصل از دو آزمایش برای اندازه گیری یک رفتار از طریق روشهایی است که دارای حداکثر سطح اختلاف هستند (گل افشانی، ۲۰۰۳). در ذیل به هر یک از مباحث روایی و پایایی پرسشنامه های این تحقیق پرداخته شده است.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.
روایی ابزار پژوهش مفهوم اعتبار به این سوال جواب میدهد که ابزار اندازهگیری تا چه حد خصیصه مورد نظر را میسنجد، بدون آگاهی از اعتبار ابزار اندازهگیری نمیتوان به دقت دادههای حاصل از آن اطمینان داشت. برای تعیین اعتبار پرسشنامه روشهای متعددی وجود دارد که یکی از این روشها اعتبار محتوا میباشد. اعتبار محتوا نوعی اعتبار است که برای بررسی اجزای تشکیل دهنده یک ابزار اندازهگیری بکار برده میشود. اعتبار محتوای یک ابزار اندازهگیری به سوالهای تشکیل دهنده آن بستگی دارد. اگر سوالهای پرسشنامه معرف ویژگیها و مهارت های ویژهای باشد که محقق قصد اندازهگیری آنها را داشته باشد، آزمون دارای اعتبار محتوا است. برای اطمینان از اعتبار محتوا، باید در موقع ساختن ابزار چنان عمل کرد که سوالهای تشکیل دهنده ابزار اندازهگیری معرف قسمت های محتوای انتخاب شده باشد(آذر و مومنی، ۱۳۹۰).
پایایی ابزار پژوهش پایایی یا قابلیت اعتماد پرسشنامه به این سوال پاسخ میدهد که ابزار اندازه گیری تحقیق در شرایط یکسان تا چه حد نتایج یکسانی بدست میدهد. با توجه به تعریفهای موجود معمولاً دامنه ضریب پایایی از صفر (عدم ارتباط) تا ۱+ (ارتباط کامل) خواهد بود. این ضریب بیانگر آن است که ابزار اندازه گیری محقق تا چه اندازه ویژگیهای باثبات آزمودنی و یا ویژگیهای متغیر و موقتی وی را میسنجد (سرمد، بازرگان، و حجازی، ۱۳۹۰). جهت بررسی پایایی ابزارهای پژوهش روشهای مختلفی وجود دارد، که سرمد و همکاران رایجترین آنها را موارد زیر عنوان می کنند؛ که در آن :
پرسشنامه ها ضرایب آلفای کرونباخ بدستآمده از آنجا که بر اساس نتایج مشاهده شده در جدول ۳-۴، ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه ها بالاتر از ۷/۰ بوده، می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که پرسشنامه مورد استفاده در این پژوهش از پایایی لازم برخوردار هستند. روش ها و آزمون های آماری به کارگرفته شده در این تحقیق این تحقیق از جهت هدف کاربردی است و از لحاظ نوع پژوهش، توصیفی – همبستگی می باشد. همچنین این پژوهش در دسته مطالعات پیمایشی و در شاخه تحقیقات میدانی قرار می گیرد. نحوه آزمون این تحقیق نیز با بهره گرفتن از آزمون های همبستگی در آمار استنباطی و از طریق نرم افزار spss نسخه شانزدهم و نیز نرم افزار لیزرل جهت ارائه مدل معادلات ساختاری، خواهد بود. نوع داده های این پژوهش کمی بوده و با بهره گرفتن از ابزار پرسشنامه دستی جمع آوری خواهد شد. در راستای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات، از جداول و نمودارهای فراوانی استفاده خواهد شد. ضمن این که به منظور توصیف بهتر دادهها از شاخصهای مرکزی و همچنین شاخصهای پراکندگی استفاده می شود. در راستای تایید یا عدم تایید توزیع نرمال بودن داده ها جهت سنجش متغیرها از آزمون کلموگروف اسمیرونوف استفاده میگردد. همچنین برای بررسی ارتباط میان مولفه های رهبری تحول گرا و یادگیری سازمانی کارکنان اداری شهرداری شهر کرمانشاه از آزمون همبستگی استفاده می شود. در این راستا، جهت بررسی تاثیر مولفه های رهبری تحول گرا در توسعه یادگیری سازمانی کارکنان اداری شهرداری شهر کرمانشاه از مدل معادلات ساختاری با بهره گرفتن از نرم افزار لیزرل استفاده می شود.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
مقدمه در این بخش به بررسی ویژگیهای جمعیتشناختی جامعه آماری مورد نظر در این پژوهش خواهیم پرداخت که در تحقیق و تکمیل پرسشنامه همکاری کرده اند. در بخش اطلاعات جمعیتشناختی، ابتدا اطلاعات کلی پاسخ دهندگان، در ارتباط با مولفه هایی چون جنسیت، تجربه کاری و میزان تحصیلات تحلیل می شوند. پس از آن، این فصل را با ارائه اطلاعاتی در رابطه با آمار توصیفی و شاخص های کمی مربوطه ادامه میدهیم. در پایان، بخش انتهایی این فصل به آمار استنباطی اختصاص مییابد، که در این بخش با بهره گرفتن از آزمونهای مناسب آماری فرضیات تحقیق را مورد آزمایش خواهیم کرد. در جهت تحلیل فرضیات این پژوهش، از آزمون هایی همچون کلموگروف – اسمیرونوف، همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده می شود. تحلیل اطلاعات از اصلی ترین و مهمترین بخشهای هر پژوهشی به شمار می رود. در این گام، داده های خام بدستآمده از جامعه آماری با بهره گرفتن از تکنیکهای آماری مناسب و نرم افزارSPSS و نرم افزار لیزرل مورد تجزیه و تحلیل، و پس از پردازش به شکل اطلاعات در اختیار دیگران قرار می گیرد. در این تحقیق ابتدا از آمار توصیفی مولفه های جمعیت شناختی و سپس به تحلیل دادهها با بهره گرفتن ازآزمونهای آماری مورد روی خواهیم آورد.
اطلاعات مربوط به آمار توصیفی (جمعیتشناختی) آمار توصیفی مرتبط با اطلاعات جمعیتشناختی، مواردی هستند که به شرح نمونه مورد بررسی از لحاظ جنسیت، مدرک تحصیلی، تجربه کاری و مواردی از این قبیل را شامل می شود. خصوصیات جمعیتشناختی نمونه مورد نظر در این پژوهش، از لحاظ جنسیت، مدرک تحصیلی و تجربه کاری مورد بررسی قرار گرفته است.
آمار توصیفی مرتبط با اطلاعات جمعیتشناختی (جنسیت) در این پژوهش، نتایج حاصل از آمار توصیفی مرتبط با اطلاعات جمعیت شناختی جنسیت نشان داده که تعداد مردان بیشتر از جامعه آماری زنان بوده است. به طور کلی، از ۲۰۳ پاسخدهنده به پرسشنامه، ۱۶۴( تقریباً ۸/۸۰ درصد) نفر مرد و ۳۹ (تقریباً ۲/۱۹درصد) نفر زن بوده است.
آمار توصیفی مرتبط با اطلاعات جمعیتشناختی (سطح تحصیلات) مدارک تحصیلی آکادمیک شامل، کاردانی یا فوق دیپلم، کارشناسی یا لیسانس، کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس و مدرک دکتری تخصصی می شود. در گویه مربوط به سطح تحصیلات در پرسشنامه، سطوحی که شامل زیر دیپلم، دیپلم، فوق دیپلم، لیسانس، فوق لیسانس، و دکتری، به پاسخ دهندگان ارائه شد. در جدول ۴- اطلاعات جمعیتشناختی مرتبط با سطح تحصیلات کارکنان اداری شهرداری شهر کرمانشاه آورده شده است.
حق انحصاری © 2021 مطالب علمی گلچین شده. کلیه حقوق محفو
[سه شنبه 1400-01-24] [ 11:29:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|