۳-۳- فرضیه تحقیق
فرضیه اصلی: بین اندازه معامله، نوسانات قیمت، حجم معاملات، بازده بازار، بازده روزانه تجمعی ماقبل، تفاوت بین بالاترین و پائین ترین قیمت با اثر قیمتی معاملات بلوک رابطه معناداری وجود دارد.
فرضیات فرعی:

 

 

بین اندازه معامله، نوسانات قیمت، حجم معاملات، بازده بازار، بازده روزانه تجمعی ماقبل، تفاوت بین بالاترین و پائین ترین قیمت با اثر قیمتی کل معاملات بلوک رابطه معناداری وجود دارد.

بین اندازه معامله، نوسانات قیمت، حجم معاملات، بازده بازار، بازده روزانه تجمعی ماقبل، تفاوت بین بالاترین و پائین ترین قیمت با اثر قیمتی دائمی معاملات بلوک رابطه معناداری وجود دارد.

بین اندازه معامله، نوسانات قیمت، حجم معاملات، بازده بازار، بازده روزانه تجمعی ماقبل، تفاوت بین بالاترین و پائین ترین قیمت با اثر قیمتی موقت معاملات بلوک رابطه معناداری وجود دارد.

۳-۴- طرح تحقیق
۳-۴-۱- جامعه آماری تحقیق
جامعه آماری عبارتست از کلیه عناصر و افرادی که در یک مقیاس جغرافیایی مشخص دارای یک یا چند صفت مشترک باشند.هرچه جامعه آماری کوچکتر باشد میتوان آنرا دقیقتر از یک جامعه آماری بزرگتر مطالعه نمود.
جامعه آماری این تحقیق به لحاظ محدودیتهای بازارهای مالی در ایران( بازار پول، ارز، کالا و … ) محدود به بورس اوراق بهادار تهران می باشد. از خصوصیات مهم و اصلی این جامعه، رسمیت، جامعیت و ارائه منظم اطلاعات روزانه قابل اتکار می باشد. جامعه مورد بررسی، معاملات بلوک سهام انجام شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی سال ۱۳۹۱ می باشد.
تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)
۳-۴-۲- نمونه آماری تحقیق
چنانچه جامعه آماری بزرگ باشد؛ محقق با توجه به محدودیت امکانات ناچار است از بین افراد جامعه تعداد مشخصی را به عنوان نمونه برگزیند و با مطالعه این جمع محدود، ویژگیها و صفات جامعه را مطالعه کرده، شاخصها و اندازه های آماری آن را محاسبه کند.به این جامعه محدود، نمونه می گویند. نمونه عبارتست از تعدادی از افراد جامعه که صفات آنها با صفات جامعه مشابهت داشته و معرف جامعه بوده و از تجانس و همگنی با افراد جامعه برخوردار با شند. در پژوهش حاضر هدف ما بررسی کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در سال ۱۳۹۱ بوده است، لیکن با توجه به این قلمرو زمانی، شرکتهای برگزیده شده باید دارای شرایط زیر برای گزینش باشند:

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت 40y.ir مراجعه نمایید.

 

شرکت در سال ۱۳۹۱ معامله بلوک انجام داده باشد.

شرکت در بازه زمانی ۰۱/۰۱/۱۳۹۱ الی ۳۰/۱۲/۱۳۹۱ عضو بورس اوراق بهادار تهران باشد.

شرکتهای سرمایه گذاری، بانکها و موسسات واسطه گری مالی و شرکتهای عضو فرابورس به دلیل شرایط خاص عملیاتی آنها از نمونه آماری حذف می شوند.

اطلاعات مورد نیاز جهت محاسبه متغیرهای تحقیق در مورد آن شرکتها در طول دوره تحقیق در دسترس باشند.

لذا از مجموع ۲۳۶ معامله بلوک انجام شده در سال ۱۳۹۱ با توجه به شرایط فوق، نمونه آماری تحقیق شامل ۹۴ معامله بلوک تعیین شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جدول ۳-۱- گزینش نمونه آماری تحقیق
تعداد مشاهدات قبل از گزینش شرایط گزینش تعداد حذف شده تعداد مشاهدات بعد از گزینش
ــــ شرکت در سال ۱۳۹۱ معامله بلوک انجام داده باشد ــــ ۲۳۶
۲۳۶ شرکت در بازه زمانی ۰۱/۰۱/۱۳۹۱ الی ۳۰/۱۲/۱۳۹۱ عضو بورس اوراق بهادار تهران باشد ۰ ۲۳۶
۲۳۶ شرکت های سرمایه گذاری، بانکها و موسسات واسطه گری مالی و شرکتهای عضو فرابورس از نمونه حذف می گردند ۱۲۹ ۱۰۷
۱۰۷ اطلاعات مورد نیاز آنها در دسترس باشند ۱۳ ۹۴

۳-۴-۳- قلمرو تحقیق
باتوجه به اینکه درایران بورس اوراق بهادر از جمله سازمان هایی است که دارای اطلاعات دردسترس می باشد و مراکز اطلاعاتی جامع و کامل دیگری که بتوان از اطلاعات آن برای مراکز پژوهشی و پژوهشگران استفاده کرد به تعداد اندکی وجود دارند، لذا درپژوهش حاضر شرکتهای عضو بورس اوراق بهادار تهران به عنوان جامعه آماری برگزیده شده اند.
۳-۴-۴- روش گردآوری اطلاعات و داده های تحقیق
اطلاعات مورد نیاز بخش کتابخانه ای پژوهش از کتب و مجلات فارسی و لاتین و مقالات علمی پژوهشی گردآوری شده و داده های مورد نیاز بخش میدانی پژوهش با مراجعه به سازمان بورس اوراق بهادار تهران و شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، گزارشات ارائه شده از طریق مرکز اطلاع رسانی و خدمات بورس اوراق بهادار تهران و سایت بورس اوراق بهادار تهران و همچنین نرم افزار ره آورد نوین استخراج شدند.
۳-۴-۵- روش تحقیق
در این تحقیق از همبستگی و رگرسیون جهت تبیین روابط بین متغیرها استفاده شده است. از بعد زمانی پس رویدادی و از لحاظ هدف، تحقیقی کاربردی است. در این پژوهش اثر قیمتی معاملات بلوک در بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی یکساله از تاریخ ۱/۱/۱۳۹۱ تا ۳۰/۱۲/۱۳۹۱ سنجیده می شود.
۳-۴-۶- روش های آماری
در این تحقیق برای بررسی روابط میان متغیرهای وابسته و مستقل از تحلیل همبستگی استفاده شده است. تحلیل همبستگی ابزاری آماری برای تعیین نوع وشدت رابطه یک متغیر کمی با متغیر کمی دیگراست. جهت برآورد رابطه ریاضی میان متغیرها نیز از تحلیل رگرسیون بهره گرفته شده است. برای مدلهای رگرسیون خطی، روش حداقل مربعات معمولی ساده‌ترین و مرسوم‌ترین روش است. طرح اولیه این روش را که معمولاً با OLS نشان داده می‌شود کارل فریدریش گوس ریاضی دان معروف آلمانی در قرن هجدهم مطرح کرده است. زیربنای فکری روش حداقل مربعات معمولی این است که ضرایب مدل مقادیری اختیار کنند که مدل رگرسیون نمونه بیشترین نزدیکی را به مشاهدات داشته باشد. به عبارت دیگر کمترین انحراف را از مشاهدات فوق نشان دهد. روش OLS برای برآورد ضرایب نیاز به هیچ شرطی روی جمله اخلال ندارد اما برای آنکه ضرایب برآورد شده نااریب(بدون تورش) باشند و استنتاج آماری(مثلاً تستهای معناداری) روی آنها امکان پذیر باشد، برقرار بودن فروض کلاسیک الزامی است.
داده های اولیه این تحقیق بعد از استخراج از منابع ذکر شده وارد نرم افزار اکسل شده تا با انجام برخی محاسبات متغیرهای مورد نیاز در فرضیه پژوهش بدست آیند. نتایج حاصل از اندازه گیری متغیرها به منظور آزمون فرضیه پژوهش وارد نرم افزار ای – ویوز شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات ابتدا آماره های توصیفی متغیرهای پژوهش شامل میانگین، انحراف معیار و … محاسبه و سپس آزمون همبستگی شامل ضریب همبستگی و رگرسیون خطی استفاده شده است.

 

۳-۵- تخمین و استنباط آماری

در ابتدا جهت تصریح مدل ابتدا رابطه متغیرهای مستقل از منظر آمار استنباطی بررسی می گردد. آنچه که مسلم است متغیرها علاوه بر تاثیری که روی متغیر وابسته دارد از تغییرات سایر متغیرهای توضیحی نیز تاثیر می پذیرند. از اینرو با بهره جستن از مدل(Frino,2007) تاثیر متغیرهای توضیحی را به طور مجزا بر اثرقیمتی کل، اثرقیمتی دائمی و موقتی مورد بررسی قرار می دهیم:
شکل ضمنی مدل اول عبارت است از:

 

 

موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 03:45:00 ق.ظ ]