۲-۱۰-۲- تحقیقات خارج کشور
ریما نکاش، جوانا خلیل و ریما عفیفی (۲۰۰۷) افزایش مصرف تنباکو( قلیان )در لبنان را در یک مطالعه کیفی در بین کسانی که قلیان می کشند و کسانی که قلیان نمی کشند را بررسی کردند. در این تحقیق مشارکت کنندگان شامل چهار گروه سنی است که به ترتیب گروه های سنی ۲۵ـ۱۸، ۳۵ـ۲۶، ۶۵ـ۳۶و ۶۵ سال به بالا رادر بر داشت در دو منطقه شهر و روستا بررسی کردند. در این تحقیق از روش های کیفی مانند مصاحبه عمیق و بحث و گفت و گو با ۲۲۰ نفر از افراد بزرگسال که شامل هر دو جنس بود در لبنان به عمل آمد. در این تحقیق ثابت شد که شیوع مصرف قلیان در نیمه شرقی و سرتاسر جهان در حال افزایش است. نتیجه حاصل از این تحقیق این بود که دلیل افزایش مصرف تنباکو منافعی است که برای این کشور ها به عمل می آید و این که نبود قوانین خاص جهت مبارزه با این معضل از دلایل عمده ی دیگری است که در این تحقیق بدست آمده است.
جاوید، ظفر، رحمان، نظیر، غفور، افضل و خان(۲۰۰۷) در تحقیقی تحت عنوان آگاهی و نگرش دانشجویان نسبت به قلیان در پاکستان پرداختند. روش مورد استفاده برای انجام کار روش کمی شامل پیمایش است. نمونه مورد بررسی شامل ۴۵۰ دانشجو که به شکل نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شده بودند. در این تحقیق تقریبا نیمی از مشارکت کنندگان تجربه استفاده از قلیان را داشتند. به طورکلی نتایج حاصل از تحقیق حاکی از آن بود دلایل مرتبط با مصرف قلیان به ترتیب شامل پر کردن اوقات فراغت، فشار گروه همسالان، رفع خستگی و استرس است. اکثریت مشارکت کنندگان قلیان را نسبت به سیگار کم خطرتر در نظر گرفتند. به طور کلی، رفع خستگی، پر کردن اوقات فراغت و فشار گروه همسالان به عنوان رایج ترین دلایل برای افزایش محبوبیت استفاده از قلیان در بین دانشجویان پاکستان شناخته شد. نویسنده ضمن تاکید محبوبیت بسیار زیاد قلیان در پاکستان ، معتقد است با افزایش آگاهی در مورد مضررات قلیان می توان مصرف قلیان را تا حد زیادی کاهش داد.
عکس مرتبط با سیگار
برین پریمارک، جیم سیدینی، آرون اگروال، ویلیام شادل، اریک دونی، توماس اسینبرگ (۲۰۰۸) شیوع قلیان در بین دانشجویان دانشگاه آمریکا را بررسی کردند. این تحقیق با هدف تعیین شیوع قلیان و مواد مرتبط با قلیان در یک نمونه تصادفی ۶۴۷ نفری از بین دانشجویان فارغ التحصیل و دانشجویانی در مقطع کارشناسی انجام گرفت. در این تحقیق از مدل رگرسیون چند متغیره استفاده شد. نتیجه حاصل از این تحقیق این بود که مدت زمان استفاده از قلیان به اندازه مدت زمان استفاده از سیگار است. آگاهی از ضرر، آگاهی از اعتیادآور بودن، مقبولیت اجتماعی و محبوبیت آن به شدت با کشیدن قلیان مرتبط بود.
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
خالدالجارا، زائد ابابنه و وائل دلایمی (۲۰۰۹) در تحقیقی با درک مضررات کشیدن قلیان را بررسی کردند. پژوهش حاضر در باره تنباکو یعنی مهمترین علت سرطان و دیگر بیماری ها بوده است. قلیان نیز که از خانواده تنباکو به حساب می آید و به سرعت در اروپا و آمریکا گسترش یافته مورد توجه پژوهش حاضر واقع شده است. روش مورد استفاده، روش کمی شامل پیمایش است. در این تحقیق تمام استفاده کنندگان از قلیان در تمامی کافه هایی که قلیان برای مشتریانش آماده می کردند در شهر های مرکزی مانند سن دیاگو، کالیفرنیا و دیگر نواحی نزدیک را بررسی کردند. نمونه حاضر شامل ۲۳۵ مشارکت کننده بود که به صورت تصادفی انتخاب شدند و با بهره گرفتن از پرسشنامه اطلاعات را جمع آوری کردند. در مورد جنسیت هیچ گونه تفاوتی بین زنان و مردان در مورد باورهای غلط در مورد اینکه قلیان نسبت به سیگار کمتر ضرر دارد وجود نداشت. به طور کلی نتیجه حاصل از تحقیق حاکی از آن بود که در مقایسه با سیگاری ها نبود دانش و اطلاعات در باره مضررات قلیان وکمبود آموزش در باره مضرات آن باعث گسترش این معضل شده است. و در ادامه بایستی آموزش ها و سیاست هایی برای محدود سازی این پدیده صورت گیرد.
کایمبرل استرلینگ و رابین مرمل استاین(۲۰۱۱) در تحقیقی با مفهوم بررسی استفاده کنندگان از قلیان در میان نوجوانان در آمریکا پرداختند. شواهد نشان می دهد که مصرف قلیان در میان نوجوانان بویژه آنهایی که سابقه مصرف سیگار را داشته اند در حال افزایش است و این امر یک نگرانی عمومی به حساب می آید. در این تحقیق به بررسی تفاوت بین کسانی که قلیان مصرف می کنند با کسانی که قلیان مصرف نکرده اند در یک نمونه ۹۵۱ نفری پرداختند. به طور کلی نتایج حاصل از تحقیق حاکی آن بود که در این نمونه ۵۸ درصد از مشارکت کنندگان حداقل در یک یا سی روز گذشته سابقه استفاده از قلیان را داشته اند. بین مصرف کنندگان ۳۰ روز گذشته قلیان و جنسیت، نژاد و سابقه مصرف سیگار رابطه معنی داری وجود دارد به این معنی که مردان، سفید پوستان و افرادی که سابقه مصرف سیگار یا دیگر مواد را داشته اند بیشتر قلیان مصرف می کنند. همچنین بین قهوه خانه ها و رستوران هایی که قلیان عرضه می کنند و استفاده کنندگان از قلیان رابطه معنی داری وجود دارد. نویسنده معتقد است که بایستی تحقیقات بیشتری در مورد خطرات استفاده از قلیان صورت بگیرد.
رابرت براون، تاویس گلاسمن، جنیفر ولوند، اوبری ویول، دیانا ریندل (۲۰۱۲) استفاده کنندگان از قلیان را در بین دانشجویان دانشکده دانشگاه میدوست بررسی کردند. داده های ملی نشان می دهد که نزدیک به یک چهارم از دانشجویان بدون توجه به جنسیت در برخی از مراحل زندگی شان قلیان مصرف کرده اند. برای پرداختن به این موضوع، محققان برداشت ها، دانش و باورهای استفاده کنندگان از قلیان را در دانشگاه بزرگ میدوست را ارزیابی کردند و همچنین چه مواد مخدر دیگری با رفتارهای پر خطر مربوط است را بررسی کردند. روش مورد استفاده برای انجام کار روش کمی شامل پیمایش بوده است. در این تحقیق از ۲۰۰۰نفر از دانشجویان در مقطع کارشناسی۴۳۸ نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند. محققان در یک بررسی مقطعی با هدف تعیین شیوع و انگیزه فاکتورهای مرتبط با بهره گرفتن از قلیان را بررسی کردند. عوامل مرتبط با قلیان در این تحقیق شامل مهمانی ۲۹%تاثیر همسالان ۲۷% و برای استراحت ۲۵% بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که استفاده از قلیان به درصد کمی از دانشجویان محدود شده است. دانشجویان به دلایل اجتماعی و نادیده گرفتن خواص اعتیادآور در ارتباط با قلیان بیشتر قلیان می کشیدند. محققان و پژوهشگران نیاز به توسعه و آموزش دانشجویان در مورد خطرات مرتبط با بهره گرفتن از قلیان را پیشنهاد کردند.
جیمی سیدنی، آریال شنسا و بریان پریماک (۲۰۱۲) در تحقیقی تحت عنوان استفاده از مواد مخدر و قلیان در ارتباط با ترتیبات زندگی در بین دانشجویان در دانشکده ها و دانشگاه های آمریکا را بررسی کردند. استعمال توتون وتنباکو ( قلیان)که با مواد سمی قابل توجهی همراه است در میان دانشجویان در دانشگاه های امریکا در حال افزایش است. دانشجویان بویژه کسانی که در خانه ها سکونت دارند بیشتر در معرض خطر استفاده از الکل قرار دارند. اینکه تا چه حد برای مواد دیگر صادق است برای مثال کشیدن قلیان به خوبی شناخته شده نیست. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین مشارکت کنندگان و ترتیبات زندگی و میزان کشیدن قلیان، در رابطه با مواد دیگر، در میان دانشجویان دانشگاه امریکا بوده است. نمونه مورد استفاده در این تحقیق شامل ۸۲۲۵۱ دانشجوی از سال ۲۰۰۸تا ۲۰۰۹ استفاده کردند. در میان نمونه ما ۵۲٫۴%ماری جوانا، ۴۸٫۵% قلیان ۴۶٫۶% سیگار بود. در این تحقیق دانشجویان قلیان را نسبت به سیگار کم ضررتر کم تر اعتیادآور می دانستند. در این تحقیق انتظار می رودکه سازمان مبارزه با مواد مخدر نظارت بیشتری بر اوضاع داشته باشد.
جدول ۲-۳ چکیده تحقیقات انجام شده در خارج از کشور

 

 

 

 

 

نام محقق
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.

 

موضوعات: بدون موضوع
[سه شنبه 1400-01-24] [ 09:22:00 ب.ظ ]