۵-۱۰ روش تعیین TDS و EC فاضلاب:
به دلیل اینکه جریان الکتریکی توسط یونها در محلول انتقال مییابد، هدایت الکتریکی در اثر افزایش غلظت یونها افزایش مییابد. درنتیجه EC اندازه گیریشده تخمینی از غلظت کل جامدات محلول (TDS) را ارائه میدهد. هدایت الکتریکی در سیستم آحاد U.S. بر حسب (μmohs/cm) و در سیستم آحاد SI بر حسب (ms/m) میباشد. برای اندازه گیری پارامترهای TDS و EC از دستگاه Lovibond استفاده شد. رابطهی TDS و EC تقریباً خطی میباشد که در زیر آمدهاست:
مقدار K به غلظت یونها در محلول، حرکت و جنبش یونها، والانس یا قدرت یونی و دما بستگی دارد. کالیبراسیون دستگاه شامل معرفی یک محلول استاندارد با هدایت الکتریکی مشخص، تعیین دمای مرجع (۲۰ یا ۲۵ درجهی سانتیگراد) و تصحیح اتوماتیک هدایت الکتریکی در دمای مرجع و تصحیح اثر سیم اتصال جهت احتساب تأثیر مقاومت سیم اتصال و ظرفیت عبور جریان الکتریک آن در محاسبهی ضریب هدایت الکتریکی محلول میباشد. نحوهی انجام آزمایش با قرار دادن الکترود دستگاه در نمونه فاضلاب و قرائت TDS و EC صورت گرفت.
۵-۱۱ روش تعیین pH:
برای تعیین pH از دستگاه Lovibond استفاده شد. تعیین pH با فروکردن الکترود دستگاه pH سنج و ثابت شدن عدد انجام گردید. لازم به ذکر است، داده های ارائهشده همه با پیش فرض دستگاه، یعنی دمای ۲۵ درجه سانتیگراد انجام شد.
۵-۱۲ روش تعیین غلظت آنتیبیوتیک:
به دلایل محدودیتهای آزمایشگاهی و اقتصادی، تنها غلظت ماده اکسیتتراسایکلین توسط دستگاه اسپکتروفتومتر PC Spectro سنجیده شد. در روشهای اسپکتروفتومتری، در اثر عبور نور با طول موج مشخص و میزان جذب نور توسط محلول، غلظت عنصر موردنظر در محلول بهدست می آید. برای انجام آزمایشها از ظرف مخصوص دستگاه (ویال) با قطر ۲۴ میلیمتر استفاده گردید. ابتدا حجم مشخصی از نمونهی موردنظر را طبق دستورالعمل دستگاه در ویال ریخته و در محل مخصوص داخل دستگاه قرار میدهیم تا دستگاه عملیات کالیبراسیون (صفر کردن) را انجام دهد. آنگاه ویال را خارج کرده و پس از افزودن معرف مخصوص به نمونه و تکان دادن آن، مجدداً آن را در محفظه قرار میدهیم تا عملیات تابش نور، قرائت و مقایسه توسط دستگاه انجام گردد و نتیجهی نهایی روی صفحه نمایش دادهشود.
۵-۱۳ پایلوتها و تجهیزات جانبی
برای انجام این تحقیق و انجام آزمایشها از پایلوتهای RO، و ستون جذب کربن فعال گرانولی (به صورت لایه های مجزا و مخلوط کربن فعال وگل بنتونیت) و دستگاه جارتست استفاده گردید که اطلاعات آنها در جدول ۵-۳ آمده است. بهعلاوه شکلهای ۵-۲ و ۵-۳ بهطور شماتیک پایلوتهای سیستم غشایی و جاذب را نشان میدهد.
جدول ۵-۳ متعلقات پایلوتها و تجهیزات
تجهیزات |
مدل |
غشای RO Polyamide Thin Film Composite |
FilmTec مدل BW30-4040 ساخت امریکا |
پمپ فشار قوی |
- |
موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 05:46:00 ب.ظ ]