۱۴ – ایجاد یکپارچگی حلقه های تولید در صنعت طیور (مراکز اجداد، مادر، جوجه یک روزه، تولیدکنندگان مرغ و تخم مرغ و صنایع جانبی).
۱۵ – توسعه کارخانجات خوراک دام و طیور به منظور افزایش بهره وری از دانه و علوفه.
۱۶ -جهت گیری برنامه های وزارت جهاد کشاورزی به سوی تجمیع واحدهای تولیدی وکلان سازی مالکیت ها (به صورت مشاع و یا سایر روش ها) برای افزایش بهره وری و تجدید نظر درروش های دامداری و نظا م مند کردن دامدار ی های روستایی و عشایری.
۱۷- تنظیم برنامه ها و سرمایه گذاری ها در قالب آمایش سرزمین و مزیت های نسبی منطقه ای توسط وزارت جهاد کشاورزی.
۱۸- توسعه سرمایه گذاری در زیربخش دام و طیور.
۱۹- اصلاح ساختار نظام عرضه و توزیع محصولات پروتئینی و ایجاد شرایط بهداشتی و همچنین شرایط رقابتی.
۲۰ – ضرورت پرداختن به ارتقای شاخص های بهداشتی و درمانی در این زیربخش.
منابع و مآخذ
۱ – معاونت امور دام، وزارت جهاد کشاورزی، ۱۳۸۷
۲-سند ملی توسعه بخش کشاورزی.
۳- مرکز آمار ایران، ۱۳۸۷
۴- معاونت آب و خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی.
۵- معاونت امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی.
۶- سازمان بهره وری کشور، ۱۳۸۷.
۲-۳- نگاهی به صنعت مرغداری کانادا
I.T.P : صنعت مرغداری کانادا دارای بخشهای گوناگون کاربردی و رقابتی است. بخش عظیمی از صنعت مرغداری کانادا به امرپرورش و تولید مرغ و بوقلمون اشتغال دارند و واحدهای کوچکی نیز در امر پرورش سایر طیور مشغول هستند که محصولات پرورشی این صنعت در کانادا را تنوع می بخشند. از آن دسته می توان به شترمرغ ، شترمرغ استرالیایی و رئآ( نوعی پرنده) اشاره کرد که از این طیور برای تولید گوشت قرمز، پوست و روغن استفاده می شود . روغن استخراجی از این طیور بهترین ماده اولیه در تولید لوازم آرایشی است.
اردک ، غاز، پرندگان جهت برنامه های شکار برای شکارگاه های گوناگون مانند قرقاول ، کبک ، مرغ شاخدار، بلدرچین از جمله پرندگانی هستند که در مجموعه صنعت مرغداری کانادا پرورش داده می شوند. پرورش این پرندگان در صنعت طیور کانادا آغاز شده و به یک ثبات اقتصادی نیز رسیده است و سرمایه گذاران نیز تصمیم به توسعه آن دارند و با حمایت شرکت های بازرگانی کانادا به تازگی صادرات اینگونه محصولات نیز آغاز شده است.
عکس مرتبط با اقتصاد
بر اساس گزارش اداره آمار کانادا فهرست کشورهایی که مرغ و محصولات تولیدی مرغداری و صنایع تولیدی وابسته به صنعت مرغداری را از کانادا وارد می کنند به بیش از ۸۶ کشور بالغ می گردند که این امر نشان دهنده اهمیت این صنعت در اقتصاد کانادا را گوشزد می نماید.
کانادا اکنون قابلیت تولید انواع گوشت و گوشت مرغ به روش حلال برای تمامی ادیان را دارد و مراکزی را جهت نظارت بر سفارش کشورهایی که دارای قوانین خاص دینی برای کشتار مرغ هستند را ایجاد نموده است تا رضایت این کشورها را در تأمین گوشت مرغ این کشورها تأمین نماید.
بر اساس آمار تقریبی ۵۰۰۰ شرکت بازرگانی در تجارت محصولات صنعت مرغداری در کانادا مشغول به فعالیت می باشند. اداره آمار کانادا گزارش داده است که بر اساس آمار، مؤسسات و شرکتهای تولیدی فعال در صنعت مرغداری کانادا به شرح زیر مشغول به فعالیت می باشند: ۱۲۱ شرکت در زمینه مرغ تخم گذار ، ۱۴۰ کارخانه تولید دان، ۱۱۶ شرکت تولید کننده مکمل غذایی و ۴۲ شرکت تولید کننده دارو.
تولید و پرورش و آماده سازی محصولات مرغداری در میان شاخه های گوناگون کشاورزی کانادا بزرگترین بخشی می باشد که در آن از مدرن ترین ماشین آلات و اتوماسیون کشاورزی استفاده شده و در سالهای آتی نیز نوید ادامه روند مدرنیزاسیون را می دهد. یک فرد حقیقی در کانادا می تواند فعالیت مرغداری خود را با راه اندازی یک واحد مرغ گوشتی با حداقل تعداد ۰۰۰/۵۰ جوجه یکروزه آغاز نماید ( این مقدار جوجه ریزی نه آنکه باب میل تولید کننده باشد، بلکه دولت کانادا صرفاً به این میزان حداقل قانع می شود و مجوز تولید را صادر می نماید و با متقاضیانی که از این مقدار کمتر تقاضای تولید داشته باشند، پروانه تولید صادر نمی نماید و از آغاز فعالیت آنها جلوگیری می نماید) که با این ظرفیت، تولید کننده اجازه دارد ۷ مرتبه در سال جوجه ریزی داشته باشد و درطول یک سال ۶۴۰ تن گوشت مرغ تولید نماید. صنعت مرغداری کانادا بسیار به ماشین الات و تجهیزات نوین وابسته است و کلیه کارخانه های زنجیره ای در این کشور بطور هماهنگ سعی در به روز کردن و مدرن سازی خود دارند تا حلقه ای از زنجیره این صنعت از سایر حلقه ها عقب نماند، بعنوان مثال می توان به روند مدرن سازی کشتارگاه های کانادا اشاره نمود که در آخرین مدرن سازی سرتاسری در این کشتارگاه ها ظرفیت کشتار و بسته بندی آنها به میزان ۲۵۰۰۰ مرغ گوشتی در ساعت افزایش یافته است .
برای رسیدن مرغ آماده ازتولید کننده به دست مشتری یا مغازه های عرضه کننده گوشت مرغ در کانادا روندی خاص بایستی سپری شود. تولید کنندگان در هر ایالتی بایستی با تأیید دولت فدرال کانادا کار خود را آغاز کنند که این تأییدیه شامل بازرسی قبل از جوجه ریزی و بازرسی فدرالی در حین جوجه ریزی و بازرسی نهایی در پایان جوجه ریزی می باشد که پس از تأیید و کشتار و بسته بندی، توزیع صورت می گیرد.این روند در سرتاسر ایالات کانادا با یک مدیریت بسیار قوی صورت می پذیرد که این مدیریت قوی به دولت کمک می کند که نظارت خوبی بر سالم بودن محصولات تولیدی و روند تولید داشته باشند.
هم اکنون سه سازمان بزرگ ( در کانادا سازمانها و انجمن های زیادی وجود دارند اما این سه سازمان از بزرگترین های آنها هستند) که حامی تولید کنندگان صنعت مرغداری کانادا می باشند به نامهای مزرعه داران مرغ ایالات کانادا ، آژانس بازرگانی بوقلمون کانادا و آژانس تولید تخم مرغ نطفه دار مرغ گوشتی کانادا شرایطی را برای تولید کنندگان فراهم نموده اند که تولید کنندگان به قیمت مرغ موجود در بازار کاری ندارند و قیمت روز بازار هر گونه که باشد آنها مواد خوراکی طیور خود را با قیمتی ثابت از این مراکز تأمین می کنند و پس از پرورش مرغ و آماده شدن آن خود این سه سازمان خریداران اصلی محصولات پرورش یافته تولید کنندگان هستند و با توجه به برآورد هزینه های تولید کننده و قیمت پرداختی نهاده های اولیه و دارو و مکمل های غذایی و… به همراه درصدی سود (در هر سال درصدی مشخص و بدون تغییر) برای تولید کننده، محصول نهایی را خریداری می کنند تا با نوسانات بازار نهاده ها یا کاهش قیمت گوشت مرغ و سایر محصولات مرغداری در بازار کانادا تولید کننده متضرر نگردد.
پس از خرید محصول نهایی تولید کنندگان، سه سازمان با مشورت دولت محصولات را وارد بازار کانادا می نمایند. با این اوصاف دولت کانادا با همکاری این سه سازمان قیمت مرغ را در بازار کانادا برای مصرف کنندگان ثابت نگه می دارد. در صورتیکه قیمت تمام شده تولید مرغ یا محصولات مرغداری بیشتر از قیمت مصوب بازار باشد دولت کانادا مابه التفاوت این مقدار را به شرکتهای خریدار محصولات مرغداری کانادا پرداخت می نماید تا آنها با قیمت مصوب توافق شده، مرغ را در بازار در دسترس مشتری قرار دهند.
دولت کانادا با این سیاست هم تولید کننده را در برابر نوسانات جهانی مصون می سازد و هم مشتریان داخل را بدون آنکه خود مشتریان آگاهی یابند زیر پوشش امنیت قیمتی خود قرار می دهد و مانع نوسانات شدید در بازار می گردد و نوسانات را در حد بسیار پایین نگه می دارد. نکته ای که سه سازمان حمایت کننده تولید کنندگان و دولت کانادا را در روند حمایتی از دو گروه تولید کننده و مشتریان موفق نموده است عدم توجه دولت کانادا به سود دهی برای دولت می باشد. دولت کانادا سعی می نماید ضرر هایی را که بعلت نوسانات قیمت جهانی برای دولت بروز می کند را با قیمت گذاری مرغ کانادا در بازارهای جهانی جبران می نماید.
آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا (CFIA) مسئول بازرسی و مراقبت از سلامت بهداشتی مواد غذایی تولیدی از جمله محصولات مرغداری و پیشگیری از آنفلوانزای مرغی و سایر بیماریهای طیور در کانادا می باشد. آژانس بازرسی مواد غذایی کانادا برای کنترل بیشتر بر روی واردات طیور زنده به کانادا و پیشگیری از بیماری آنفلوانزای مرغی در کانادا برنامه ای بنام کنترل و آنالیز بیماریها در محصولات غذایی را اجرا می نماید که در پیشگیری از ورود بیماریها به صنایع دام و طیور کانادا بسیار مؤثر بوده است.
۲-۳-۱ صنعت مرغداری کانادا از نگاه آمار:
برای بررسی وضعیت صنعت مرغداری در کشور و مقایسه وضعیت موجود در این صنعت ، برای نمونه عملکرد صنعت مرغداری کشور کانادا که یکی از کشورهای صنعتی و پیشرفته در صنعت مرغداری می باشد ،در ذیل مورد بررسی قرار گرفته است.
تولید گوشت مرغ در کانادا:
آمار ارائه شده در ذیل، آماری تثبیت شده است و هیچگونه شبهه ای بر آنها نیست . سازمان مزرعه داران مرغ ایالات کانادا هر ساله اقدام به انتشار آمار متنوعی نموده است که بررسی آنها و الگو برداری از آنها برای نهادها یا سازمان های مرتبط با صنعت مرغداری ایران برای برنامه ریزی بلند مدت الگوهایی مناسب می باشند . این آمار افق های پیش رو را نشان می دهد و مشکلات موجود در بخشهای گوناگون را مشهود می سازد و ابزاری مناسب در دست مدیران و تصمیم گیران صنعت مرغداری کانادا می باشند.
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت abisho.ir مراجعه نمایید.
تعداد مرغ های تولیدی کانادا در سالهای مختلف – سازمان مزرعه داران مرغ ایالات کانادا
۰۰۰/۳۹۴/۲ ۱۹۹۰
۰۰۰/۷۹۷/۲ ۱۹۹۵
۰۰۰/۸۱۷/۲ ۲۰۰۰
۰۰۰/۸۵۱/۲ ۲۰۰۲
۰۰۰/۸۰۸/۲ ۲۰۰۳
۰۰۰/۷۸۷/۲ ۲۰۰۴
۰۰۰/۷۸۶/۲ ۲۰۰۵
۰۰۰/۷۹۲/۲ ۲۰۰۶
همانطور که آمارها می گویند از سال ۲۰۰۲ به ۲۰۰۳ تولید مرغ در کانادا دارای یک افت بوده است که این امر بنا به اظهار وزارت کشاورزی کانادا به دلیل مدرنیزه کردن این صنعت در کانادا بوده است، اما افت سال ۲۰۰۴ نسبت به سال ۲۰۰۳ به دلیل شیوع بیماری آنفلوانزای مرغی اعلام شده است .جلوی این روند نزولی در سال ۲۰۰۵ گرفته شد. در سال ۲۰۰۵ ، مرغ تولیدی کانادا به ۲/۹۸۱ میلیون کیلوگرم رسیده است که اگر چه از لحاظ تعداد تولید مرغ کاهش را نشان می دهد اما رشدی بالغ بر ۷/۳ درصد از لحاظ وزنی نسبت به سال پیش داشته است. یکی از عوامل پشت پرده در حیات مجدد تولید مرغ در کانادا بازگشت مجدد ایالت بریتیش کلمبیا بعد از شیوع آنفلوانزای مرغی در این ایالت در سال ۲۰۰۴ بوده است. ایالت بریتیش کلمبیا به تنهایی با رشدی ۲/۲۸ درصد از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ باعث افزایش تولید گوشت مرغ در کانادا شده است.
حق انحصاری © 2021 مطالب علمی گلچین شده. کلیه حقوق مح
موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 06:26:00 ق.ظ ]