for Equality of Means
آماره
احتمال
آماره
احتمال
۱۴۷/۳۷
۰۰۰/۰
۴۴۸/۵
۰۰۰/۰
منبع: یافته های پژوهش
با توجه به جدول (۴-۱۱) از آنجائیکه نتیجه آزمون ناهمسانی واریانس کوچکتر از ۰۵/۰ است، در نتیجه واریانس دو جامعه(شرکت های رو به افول و بالغ) با هم برابر نیستند و برای بررسی آزمون فرضیه دوم به سطر اول خروجی نرم افزار توجه می کنیم؛ و از آنجائیکه احتمال آزمون تی مستقل کوچکتر از ۰۵/۰ است می توان اظهار داشت که تفاوت معنی داری بین دو جامعه وجود دارد. و با توجه به مقدار میانگین دو جامعه (شرکت های رو به افول و شرکت های بالغ)می توان گفت که میانگین جامعه شرکت های رو به افول بیشتر از شرکت های بالغ است. در نتیجه فرضیه دوم این پژوهش در سطح معنی داری ۹۵% رد می شود.
۴-۵ خلاصه فصل
در این فصل، فرضیه های پژوهش بر اساس داده های گردآوری شده از ۱۸۰ شرکت طی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ با بهره گرفتن از تحلیل رگرسیون داده های مقطعی مورد آزمون قرار گرفتند. در ابتدا آمارههای توصیفی مربوط به متغیرهای وابسته و مستقل ارائه گردید. سپس فرضیه های اصلی مطرح شده در فصول پیشین، مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج آزمون t مستقل برای فرضیه های پژوهش نشان داد، تفاوت معنی داری بین محافظه کاری در شرکت های رو به رشد و شرکت های بالغ وجود ندارد؛ همچنین نتایج نشان داد که محافظه کاری در شرکت های رو به افول بیشتر از شرکت های بالغ است.
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادها
۵-۱مقدمه
واتز (Watts , 2002)محافظه کاری حسابداری را اینچنین تعریف میکند :
حسابداری
لزوم تفاوت قائل شدن در اثبات پذیری شناسایی سود در مقابل زیان . طبق این تعریف از محافظه کاری، پیشبینی سود های آتی، بایستی از قابلیت اثبات پذیری بیشتری نسبت به زیانهای آتی برخوردار باشد .
به طور کلی می توان محافظه کاری حسابداری را در سه مقوله به شرح زیر طبقه بندی کرد:
الف–مقوله رفتاری: بدبینی از خوشبینی بهتر است. به عنوان نمونه بر اساس رهنمود های حسابداری بدهی های احتمالی(زیانهای احتمالی) تحت شرایط خاص شناسایی می شوند در صورتی که این رهنمودها در خصوص دارایی های احتمالی (سودهای احتمالی )کاربرد ندارد.
ب- مقوله زمان: زودتر نشان دادن زیان ها و هزینه ها از دیرتر نشان دادن آنها بهتر است و دیرتر نشان دادن سودها و درآمدها از زودتر نشان دادن آنها بهتر است.
ج) مقوله ارزش: کمتر نشان دادن سودها ودرآمدها از بیشتر نشان دادن آنها بهتر است و بیشتر نشان دادن زیانها و هزینه ها از کمتر نشان دادن آنها بهتر است
تعریف دیگری که توسط محققان از محافظه کای حسابداری صورت گرفته است ، آنرا اینچنین بیان می کند
محافظه کاری حسابداری،یک مفهوم حسابداری است که منجر به کاهش سود انباشته گزارش شده از طریق شناخت دیرتر درآمد و شناخت سریعتر هزینه،ارزیابی پایین دارایی و ارزیابی بالای بدهی می شود.
تاثیراتی که محافظه کاری در پی دارد ما را وا داشت که پی به پیشبینی رفتار گروه های مختلف شرکت ها که در مراحل مختلف دوره عمر قرار دارند بپردازیم.
۵-۲ خلاصه موضوع و روش تحقیق و بیان فرضیه ها:
در این تحقیق ما به دنبال بررسی رابطه محافظه کاری با چرخه عمر شرکت ها بودیم به این نحو که ما ابتدا شرکت های عضو نمونه را بر اساس چهار متغییر مخارج سرمایه ای،سن شرکت، نسبت تقسیم سود و رشد فروش به چهار گروه تقسیم بندی کردیم و از همان ابتدا گروه اول را که شرکت های نو ظهور بودند از نمونه حذف کردیم و بعد از آن محافظه کاری را در هر یک از دسته شرکت ها رو به رشد، بالغ و رو به افول با بهره گرفتن از مدل خان و واتس محاسبه و بعد با آماره طی به مقایسه آن پرداختیم.
مفروضات ما به شرح زیر می باشد:
۱- شرکت های روبه رشد در مقایسه با شرکت های بالغ از سطح محافظه کاری بالا تری برخوردارند.
۲- شرکت های روبه افول در مقایسه با شرکت های بالغ از سطح محافظه کاری پایین تری برخوردارند.
اما یافته ها به قرار زیر می باشد:
جدول(۵-۱):نتایج تحقیق
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.
یافته تحقیق نتایج فرضیه
تفاوت معنا داری بین مقادیر محافظه کاری در مرحله رشد وبالغ وجود ندارد. رد فرضیه ۱- شرکت های روبه رشد در مقایسه با شرکت های بالغ از سطح محافظه کاری بالا تری برخوردارند.
محافظه کاری در شرکت های رو به افول بیشتر از شرکت های بالغ می باشد. رد فرضیه ۲- شرکت های روبه افول در مقایسه با شرکت های بالغ از سطح محافظه کاری پایین تری برخوردارند.
منبع:یافته های پژوهش
۵-۳ تحلیل تطبیقی یافته ها
ما در این تحقیق مقاله عبد اله و صالح۲۰۱۴ را به عنوان مقاله پایه قرار داده و مفروضات آن را بر روی شرکت ها پذیرفته شده در بورس مورد بررسی قرار داد. ابتدا در مقاله عبد اله و صالح که در مالزی اجرا شده بود به دنبال بررسی اثر چرخه عمر شرکت بر روی محافضه کاری پرداختند. مفروضات آن ها شامل موارد زیر بود:
۱- شرکت های روبه رشد در مقایسه با شرکت های بالغ از سطح محافظه کاری بالا تری برخوردارند.
۲- شرکت های روبه افول در مقایسه با شرکت های بالغ از سطح محافظه کاری پایین تری برخوردارند.
که در نتیجه تحقیقات صورت گرفته در مالزی فرض اول رد شد و فرض دوم پذیرفته شد.
اما تحقیقات دیگری که در این زمینه صورت گرفته عبارتند از تحقیق چوریتو ۲۰۱۱ و تحقیق لی ۲۰۰۶ که نتایج آن به شرح زیر است.
چوریتو۲۰۱۱ و همکاران به این نتیجه رسیدند که شرکت های رو به رشد در گزارش اخبار خوب بسیار محافظه کار می باشند آن ها سعی می کنند تا حد امکان زمان شناسایی در آمد را به تاخیر انداخته تا توقعات از شرکت و عملکرد آن بالا نرود تا از این طریق حسن شهرت خود را به خطر نیندازند.
اما لی و همکارا ۲۰۰۶ معتقد بودند که شرکت های رو به رشد محافظه کاری کمتری نسبت به شرکت های بالغ دارند.
اما نتایج ماکاملا متفاوت از تحقیقات قبلی می باشد محافظه کاری در ایران بین دو مرحله عمر بلوغ و رشد تفاوت معناداری ندارد و در مرحله افول نیز محافظه کاری بیشتر از مرحله بالغ است.از انجایی که محافظه کاری متغییری است که ناشی از تصمیم گیری بشر می باشد می توان به این نتیجه رسید که این تفاوت در سطوح محافظه کاری به دلیل اختلاف در افکار و عقاید می باشد و در ایران وقتی که شرکت ها به مرحله افول می رسند تلاش برای تامین مالی و عبور از بحران متوقف می شود و بیشتر مدیران نگران هزینه های حقوقی می باشند.
۵-۴ محدودیت های تحقیق
در فرایند تحقیق علمی ،مجموغه شرایط و مواردی وجود دارد که خارج از کنترل محقق می باشد. وای به طور بالقوه می تواند نتایج تحقیق را تحت تاثیر قرار دهد. برخی از این محدودیت ها ذاتی و برخی ناشی از شرایط محیطی و محدودیت های زمانی تحقیق می باشد. ضرورت دارد نتایج تحقیق عملی،با مد نظر قرار دادن محدودیت های موجود مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
۱-نبود یک پایگاه اطلاعاتی منظم و سازمان یافته و با اطلاعات قابل اتکا جهت دستیابی محقق با اطلاعات مورد نیاز شرکت ها در یک حیطه زمانی مناسب
۲-متغییر های محاسبه شده صرف نظر از آثار تورمی محاسبه گردیده اند و از آنجا که کشور ایران جزء کشور های با تورم بالا به شمار می رود و این می تواند بر نتایج تحقیق اثر بگذارد و تعمیم نتایج را با محدودیت هایی همراه کند.
موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 01:14:00 ق.ظ ]