۱٫۰۰
CFO
۱٫۰۶
چنانچه آماره VIF بزرگتر از ۱۰ باشد در آن صورت همخطی در مدل تحقیق وجود خواهد داشت . با توجه به نتایج بدست آمده از جدول ۴-۸ و ۴-۹ و ۴-۱۰مدل های تحقیق دارای هم خطی نمی باشد.
۴-۶ آزمون مانایی متغیرهای تحقیق
یکی از عمدهترین مشکلات که در رگرسیون سریهای زمانی ممکن است پیش آید، پدیده رگرسیون ساختگی میباشد. رگرسیون ساختگی به وضعیتی اطلاق میشود که در آن علی رغم وجود R2 بالا، رابطه معناداری بین متغیرها وجود ندارد. در تحقیقات مبتنی بر دادههای سری زمانی فرض بر آن است که سری زمانی ایستا (پایا) میباشد. هر سری زمانی را میتوان نتیجه یک فرایند استوکاستیک[۳۰] یا تصادفی دانست. یک فرایند تصادفی هنگامی ایستا تلقی میشود که میانگین، واریانس و خود کواریانس در وقفههای مختلف سری در طول زمان یکسان بوده و ثابت باقی بماند.
به منظور اطمینان از نتایج پژوهش و ساختگی نبودن روابط موجود در رگرسیون و معنادار بودن متغیرها، اقدام به انجام آزمون مانایی و محاسبه ریشه واحد متغیرهای پژوهش در مدل EGLS شده است. آزمون مزبور با بهره گرفتن از نرم افزار Eviews 8 و آزمون های لوین، لین و چو، ایم، پسران و شین، فیشر- دیکی فولر تعمیم یافته و فیشر- فیلیپس، پرون و با بهره گرفتن از مقیاس بارتلت[۳۱] انجام شده است. نتایج آزمونها (جدول شماره ۴-۹) مانایی متغیرها را نشان میدهند، لذا فرضیه صفر مبنی بر ریشه واحد داشتن متغیرها رد میشود.
جدول ۴-۱۰ آزمون مانایی فرضیه ها در طی دوره پژوهش
فیشر- فیلیپس، پرون فیشر- دیکی فولر تعمیم یافته ایم، پسران و شین لوین، لین و چو
آزمون ها متغیرها
۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ IM
۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ EVA
۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ROE∆
۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ۰٫۰۰ ROA ∆
۴-۷ خلاصه فصل
در این فصل پس از بیان آماره توصیفی متغیرها، نسبت به محاسبه متغیرها و انجام آزمونهای آماری مورد نیاز برای سنجش فرضیه های تحقیق اقدام شد. در مورد هر فرضیه بر اساس نوع روش مورد استفاده، آزمون های متناسب با آن ها انجام و نتیجه گیری های لازم صورت پذیرفت. در این تحقیق از روش EGLS برای آزمون فرضیات استفاده شد و مانایی، ناهمسانی و خطی بودن آن ها مورد تحلیل قرار گرفت. در فصل پنجم تحقیق نتایج تحلیل های انجام شده و نیز پیشنهاداتی ارائه می گردد.
فصل پنجم
نتیجه گیری
۵-۱- مقدمه
در این فصل با توجه به نتایج بدست آمده در فصل چهارم نتایج ازمون فرضیات تحقیق ارائه می گردد و در ادامه محدودیت های موجود در راستای بررسی این تحقیق بیان می شود و سپس پیشنهادات لازم بر اساس نتایج تحقیق برای تحقیقات آتی ارائه خواهد شد.
دراین تحقیق سعی شده است که از روش های آماری مناسب در جهت آزمون فرضیات و در راستای اهداف تحقیق و رسیدن به سئوالات اصلی تحقیق استفاده گردد که نتایج حاصل از آن در فصل چهارم و در این فصل به عنوان نتیجه گیری ارائه می شود .
۵-۲- نتیجه گیری حاصل از ازمون فرضیات تحقیق
براساس نتایج حاصل از این تحقیق و آزمون فرضیات تحقیق ، این دیدگاه را تأیید می کند که سودسرمایه تحت تاثیر حاشیه سود خالص و تغییرات در میزان حقوق صاحبان می باشد، همچنان که می دانیم سود سهام و حقوق صاحبان سهام نیز مستقیماً بر بازده دارایی های تحقق یافته اثر می گذارد. یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش می یابد . این خود باعث می شود که سرمایه گذاران در دیدگاه و انتظارات خود نسبت به جریانهای سود سرمایه ، در بلند مدت تجدید نظر نماید. نتایج بدست آمده از آزمون فرضیات تحقیق نشان می دهد که در حالت کلی رابطه بین سود سرمایه و بازده دارایی ها وجود دارد.
تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)
با توجه به نتایج حاصل از آزمون همبستگی برای دوره تحقیق در ۵ سال محاسبه شده، شواهدی بدست امده که سطح معناداری در خصوص همبستگی بین حاشیه سود خالص وسودسرمایه رابطه معناداری وجود دارد.
همچنین بر اساس نتایج بدست آمده در صنایع مختلف رابطه بین سود سهام یکسان نیست و در صنعت دارویی رابطه معناداری بین این متغیرها و بازده وجود ندارد. در صنعت غذایی و صنعت خودروسازی رابطه معناداری بین سود سهام و بازده دارایی ها وجد دارد. در صنایع ماشین آلات و تجهیزات و سیمان ارتباط معناداری بین سود سهام و بازده دارایی ها وجود ندارد.
۵-۳-پیشنهادات
بر اساس مطالعات انجام شده و نتایج حاصل از اجرای این تحقیق ، پیشنهاداتی به شرح زیر ارائه می گردد:
۵-۳-۱-پیشنهادات تحقیق
این دیدگاه که تغییر در سود سرمایه می تواند در حاشیه سود خالص اثر بگذارد یک پایگاه نظری (تئوری) قابل قبول دارد، که آزمون فرضیات نیز چنین دیدگاهی را تأیید می کند از نظر تجربی مدارک و شواهدی در دست است که اهمیت سود سرمایه شرکت را نشان می دهند. بازده حقوق صاحبان شرکت هایی که سود بالایی گزارش می کنند افزایش می یابند، و عکس آن نیز صادق است. بنابراین سرمایه گذارانی که در پی بازدهی بالا هستند در سهام شرکت هایی سرمایه گذاری کنند که طبق پیش بینی مقدار سود سرمایه آن از مقدار معمول و عادی بیشتر خواهد بود.
همچنین اگر یک شرکت از نظر سیاست تقسیم سودسرمایه از یک سیاست مشخص و ثابت پیروی کند(و احتمالاً این سیاست بر مبنای در سود تقسیمی بالا گذاشته شده است)، اگرآن شرکت درصد سود سرمایه تقسیمی خود را تغییر دهد، سرمایه گذاران حق دارند که این سیاست را در قالب تغییر دیدگاه های مدیریت تعبیر نمایند.
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت jemo.ir مراجعه نمایید.
موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 03:20:00 ق.ظ ]