ارتباط نانوساختار و خواص مکانیکی پلی یورتانهای زیست تخریب پذیر بر پایه پلی لاکتیک اسید- قسمت ۴ | ... | |
نکته دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کرد تاثیر ذرات نانو بر روی پلی یورتانهای تهیه شده است. همـانگونه که تحقیقات مختلف در زمینه افزودن نانوذرات به ماتریسهای پلیمری نشان میدهد، این ذرات باعث بهبود خواص مکانیکی پلیمرها، و مخصوصا مدول الاستیک و استحکام کششی پلیمرها، میگردد. همچنین مطالعات صورت گرفته در مورد پلیمرهای زیست تخریبپذیر نشان میدهد که افزودن نانوذرات (مانند نانورس) به این پلیمرها منجر به افزایش نرخ تخریب این پلیمرها می شود. بر این اساس در این پروژه نیز به منظور بررسی تاثیر نانوذرات بر روی خواص مکانیکی و همچنین زیست تخریب پذیری پلی یورتانهای تهیه شده، ابتدا مطالعات جامعی بر روی نانوذراتی نظیر نانورس (مانند مونتموریلونیت اصلاح شده[۱۰۶]) و نانوپولکهای سلولزی[۱۰۷] صورت گرفته و سپس با توجه به اهداف پروژه، نانوذره مناسب انتخاب خواهد شد و پس از تهیه نانوکامپوزیتها خواص نهایی نانوکامپوزیتهای پلی یورتانی حاصل با پلی یورتان خالص مقایسه گشته و تاثیر این نوع نانوذرات بر روی نرخ تخریب پذیری پلی یورتان نیز بررسی خواهد شد. با توجه به مبحث اصلاح پلی لاکتیک اسید به منظور افزایش نرخ زیست تخریب پذیری آن، انتظار میرود افزودن نانوذرات به کوپلیمرهای بر پایه پلی لاکتیک اسید باعث افزایش نرخ تخریب پذیری آن گردد. از آنجا که رویکرد به کار گرفته شده در این بخش بر اساس سنتز کوپلیمر میباشد، در مورد نحوه افزودن نانوذرات به پلی یورتان و تهیه نانوکامپوزیـتها نیز پس از بررسی روشهای مختلف تهیه نانوکامپوزیت از جمله روش پلیمریزاسیون درجا و اختلاط مذاب، نـانوکامپوزیـتهای پلی یورتانی تهیه خواهد شد.
FTIR : به منظور شناسایی گروههای عاملی موجود در زنجیره اصلی پلی یورتان سنتز شده. NMR : تشخیص دقیق ساختار شیمیایی پلی یورتان سنتز شده، اطمینان از حضور گروههای هیدروکسیل در انتهای پیش پلیمر پلی لاکتیک اسید، همچنین اطمینان از حذف گروههای هیدروکسیل و تشکیل گروههای یورتانی در هنگام تهیه پلی یورتان، همچنین تعیین جرم مولکولی پلیمرها. DSC : به منظور آنالیز رفتار حرارتی نمونههای پلیمری و نانوکامپوزیتهای پلی یورتانی و نیز بررسی بلورینگی در نمونههای تهیه شده. GPC : به منظور تعیین جرم مولکولی تجربی پیش پلیمر و پلی یورتان نهایی. XRD : به منظور بررسی چگونگی پراکنش نانوذرات در ماتریس پلی یورتان. TEM : به منظور بررسی پراکنش ذرات نانورس در ماتریس پلی یورتان. Tensile Test: به منظور بررسی خواص مکانیکی (مخصوصا مدول الاستیک و استحکام کششی) پلـی یورتانهای تهیه شده و همچنین نانوکامپوزیت های آن. آزمایشهای زیست تخریب پذیری بررسی زیست تخریب پذیری توسط آزمایشهای استاندارد با گذشت زمان امکان پذیر است. برای آنالیز زیست تخریبپذیری محیطهای مختلفی (مایع، خنثی یا مخلوط) وجود دارد. آزمایش زیست تخریب پذیری که در این پروژه مد نظر است بدین صورت است که ابتدا محیطی حاوی مقدار زیادی رطوبت (به منظور تاثیر محیط بر روی پلی یورتان نهایی و یا نانوکامپوزیتهای آن) تهیه شده، سپس نمونههای تهیه شده در محیط مورد نظر قرار داده خواهد شد. پس از گذشت مدت زمان مشخصی، خواصی نظیر خواص مکانیکی (از جمله استحکام کششی و ازدیاد طول نقطه شکست) مواد انجام خواهد گرفت و مقایسه این خواص قبل و بعد از قرار دادن در محیط مذکور، معیاری از زیست تخریب پذیری پلیمرها و نانوکامپوزیت ها را برای ما فراهم می کند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.
سنتز پلی یورتانهای زیست تخریب پذیر بر پایه پلی لاکتیک اسید و استرهای اسیدهای چرب برای اولین بار. اصلاح پلی لاکتیک اسید در جهت بهبود چقرمگی و تسریع تخریبپذیری آن برای اولین بار. بررسی بهبود خواص مکانیکی پلی لاکتیک اسید و پلی یورتانهای بلوکی زیست تخریب پذیر بر پایه آن به کمک نانوذراتی مانند نانورس برای اولین بار. بررسی افزایش نرخ تخریب پذیری پلی یورتانهای زیست تخریب پذیر بر پایه پلی لاکتیک اسید در اثر افزودن نانوذرات برای اولین بار. ۸- جدول زمانبندی
حق انحصاری © 2021 مطالب علمی گلچین شده. کلیه حقوق مح
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 01:00:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|