مطالعه رابطه بین محافطه¬کاری حسابداری، بازده سرمایه¬گذاری و مالکیت نهادی- قسمت ۱۲ | ... | |
بین محافظه کاری و بازده سرمایه گذاری رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد .
۳-۸- جامعه آماری جامعه آماری به کل گروه افراد، وقایع یا چیزهایی اشاره دارد که پژوهشگر میخواهد به پژوهش درباره آنها بپردازد. به عبارت دیگر، جامعه آماری به مجموعه ای از افراد اطلاق می شود که لااقل دارای یک صفت مشخص کننده مشترک باشند (طبیبی و همکاران، ۱۳۹۲ : ص۱۸۳). جامعه آماری دو نوع است: جامعه آماری محدود و جامعه آماری نامحدود. جامعه آماری محدود، جامعهای است که تعداد عناصر آن قابل شمارش باشد مانند: جامعه دانشجویان دانشگاه تهران. جامعه آماری نامحدود، جامعهای است که تعداد عناصر آن غیر قابل شمارش باشد مانند جامعه ستارگان آسمان (رنجبران، ۱۳۹۰ : ص۲).
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید. ۳-۹- تعیین حجم نمونه پژوهش در این مطالعه برای اینکه نمونه پژوهش یک نماینده مناسب از جامعه آماری موردنظر باشد، برای انتخاب نمونه از روش غربالگری[۱۲۰](حذفی) استفاده شده است که طبق بندهای گفته شده تعداد ۸۳ شرکت به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته خواهد شد.
۳-۱۰- اعتبار درونی و برونی پژوهش جهت تعیین اعتبار درونی پژوهش، این بحث مطرح است که آیا متغیر مستقل در متغیر وابسته ایجاد تغییر کرده است یا خیر. اعتبار درونی شرطی است که باعث میگردد تا مطمئن شویم که متغیرهای مزاحم و نامربوط تأثیری در متغیر وابسته نداشتهاند. به دلیل عدم وجود استانداردهای حسابداری لازمالاجرا تا قبل از سال ۱۳۸۰ و همچنین عدم آشنایی کافی با استانداردها در سالهای ابتدایی، لازمالاجرا شدن رعایت مفاد استانداردهای حسابداری ایران، کیفیت ناهمگن اطلاعات مالی مورد استفاده و اثر ناشی از تفاوت در روشهای حسابداری مورد استفاده جهت اندازهگیری و گزارشگری رویدادهای مالی، ممکن است بر نتایج پژوهش اثر داشته باشد. تفاوت در نوع صنعت و مالکیت از دیگر عواملی است که میتواند اعتبار درونی را خدشهدار سازد. جهت تعیین اعتبار بیرونی پژوهش، میتوان اینگونه بیان نمود که، آیا یافتههای پژوهش قابل بسط و تعمیم به تک تک اعضاء جامعه در شرایط زمانی متفاوت میباشد یا خیر. در پژوهش حاضر، جامعه مطالعاتی شامل کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران، بین سالهای ۸۸ تا ۱۳۹۲ میباشد که این دوره دارای شرایط اقتصادی و مسایل سیاسی خاص خود میباشد. لذا تسرّی نتایج به سایر سالها و سایر واحدهای اقتصادی خارج از بورس میباید با احتیاط و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و سیاسی صورت پذیرد.
۳-۱۱- روش آزمون فرضیات در این پژوهش برای آزمون فرضیهها از مدل رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شده است. روش آماری مورد استفاده در این پژوهش روش دادههای پانل میباشد، زیرا به منظور بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته از دو جنبه متفاوت موضوع مورد بررسی قرار میگیرد. از یک سو، این متغیرها در میان شرکتهای مختلف و از سوی دیگر، در دوره زمانی ۱۳۸۸-۱۳۹۲ آزمون میشوند. در ادامه نخست روش دادههای پانل و آزمونهای مربوط به آن تشریح میگردد. سپس آزمونهای مربوط به معنادار بودن کل مدل و معنادار بودن متغیرهای مستقل توضیح داده میشود. در هر آماره، نحوه تصمیمگیری و داوری در مورد رد یا پذیرش آزمون مورد نظر نیز بیان میگردد. در این مطالعه برای آزمون فرضیهها از نرم افزار اس پی اس اس۲۰ و ایویوز ۷ گرفته شده است.
۳-۱۲- روش دادههای پانل مدلها از لحاظ استفاده از اطلاعات آماری به سه گروه تقسیم میشوند. برخی از مدلها با بهره گرفتن از «اطلاعات سری زمانی[۱۲۱]» یا به عبارتی طی دوره نسبتاً طولانی چند ساله برآورد میشوند. بعضی دیگر از مدلها بر اساس «دادههای مقطعی[۱۲۲]» برآورد میشوند؛ یعنی متغیرها در یک دوره زمانی معیین برای مثال یک هفته، یک ماه یا یک سال در واحدهای مختلف بررسی میشوند. که در آن نشانگر واحدهای مقطعی(برای مثال شرکتها) و نشانگر زمان است. متغیر وابسته را برای امین واحد مقطعی در سال نشان میدهد و نیز امین متغیر مستقل غیرتصادفی برای برای امین واحد مقطعی در سال ام است. جمله اخلال بوده که فرض میشود دارای میانگین صفر ( ) و واریانس ثابت ( ) است.
-۱۳-۳مانایی و آزمون ریشه واحد استفاده از داده ها نامانا می تواند منجر به رگرسیون کاذب بشود.اگر دو متغیر مانا داشته باشیم که به صورت سری های تصادفی مستقل باشند ، هنگامی که یکی از آنها روی دیگر برازش شود دارای tوR2 نسبتا پایینی خواهد بود. این وضعیت برای متغیرهایی که به یکدیگر وابسته نیستند بدیهی است. اما اگر دو متغیر روند زمانی بوده و هیچ ارتباط منطقی با هم نداشته باشند ، رگرسیون یکی روی دیگری دارای R2 بالای خواهد بود.(سور ، علی۱۳۹۰) برای آزمون فرضیه مذکور از آماره F بهصورت زیر استفاده میشود: که در آن N برابر با تعداد واحدهای مقطعی، T طول دوره مورد نظر، K تعداد متغیرهای توضیحی، RRSS مجذور پسماندهای حاصل از برآورد مقید رگرسیون بهصورت حداقل مربعات متغیر مجازی و URSS مجذور پسماندهای حاصل از برآورد نامقید رگرسیون بهصورت حداقل مربعات معمولی میباشد.
۳-۱۵- آزمون هاسمن[۱۲۹] در صورتی که بر اساس نتایج آزمون چاو برای هر یک از فرضیه ها، استفاده از روش دادههای پانل مورد تأیید واقع شود، به منظور اینکه مشخص گردد کدام روش(اثرات ثابت و یا اثرات تصادفی) برای برآورد مناسبتر میباشد(تشخیص ثابت یا تصادفی بودن تفاوتهای واحدهای مقطعی) از آزمون هاسمن استفاده میشود. در روش اثرات تصادفی، بار متغیرهای حذف شده روی جمله اخلال قرار میگیرند؛ اما این مشروط بر آن است که بین متغیرهای مستقل و مؤلفه خطای مقطعی همبستگی وجود نداشته باشد. آزمون هاسمن وجود این همبستگی را بررسی میکند. این آزمون مبتنی بر این فرض اولیه است که در صورت وجود همبستگی، روش اثرات ثابت سازگار و روش اثرات تصادفی ناسازگار است. اگر تخمینکننده روش اثرات تصادفی و تخمینکننده روش اثرات تصادفی باشد، آماره این آزمون که دارای توزیع کای-دو با درجه آزادی برابر با تعداد متغیرهای مستقل است بهصورت زیر قابل تعریف میباشد: فرضیه صفر در آزمون هاسمن به صورت زیر خواهد بود: نحوه داوری: فرضیه صفر به این معنی است که ارتباطی بین جزء اخلال مربوط به عرض از مبدأ و متغیرهای توضیحی وجود ندارد و آنها از یکدیگر مستقل هستند. در حالی که فرضیه مقابل به این معنی است که بین جزء اخلال موردنظر و متغیرهای توضیحی همبستگی وجود دارد. از آنجایی که به هنگام وجود همبستگی بین اجزاء اخلال و متغیر توضیحی با مشکل تورش و ناسازگاری مواجه میشویم، بنابراین بهتر است در صورت پذیرفته شدن (رد ) برای آزمون فرضیات از روش اثرات ثابت استفاده کنیم. هنگامی که بین اجزاء اخلال و متغیر توضیحی همبستگی وجود نداشته باشد ( قبول )، هر دو روش اثرات ثابت و اثرات تصادفی سازگار هستند؛ ولی روش اثرات ثابت ناکارآ بوده و بایستی برای آزمون فرضیات از روش اثرات تصادفی استفاده شود (جانستون و دیناردو[۱۳۰]، ۲۰۰۵). که بهوسیله آماره زیر صحت آن مورد بررسی قرار می گیرد: نحوه داوری: برای تصمیمگیری در مورد معنیدار بودن مدلهای پژوهش، با توجه به خروجیهای آماری آماره F به دست آمده با F جدول که با درجات آزادی K-1 و N-K در سطح خطای ( ) ۵% محاسبه شده، مقایسه میشود، اگر F محاسبه شده بیشتر از F جدول باشد( ) مقدار عددی تابع آزمون در ناحیه بحرانی قرار گرفته و فرض صفر ( ) رد می شود، در این حالت با ضریب اطمینان ۹۵% کل مدل معنیدار خواهد بود. در صورتی که مقدار F محاسبه شده کمتر از F جدول باشد فرض پذیرفته شده و معنیداری مدل در سطح اطمینان ۹۵% مورد تأیید قرار نمیگیرد. که بوسیله آماره زیر صحت آن مورد بررسی قرار می گیرد: نحوه داوری: برای تصمیم گیری در مورد پذیرش یا رد فرضیه صفر، آماره T به دست آمده با t جدول که با درجه آزادی N-K در سطح اطمینان ۹۵% محاسبه شده مقایسه میشود، چنانچه قدرمطلقT محاسبه شده از t جدول بزرگتر باشد( )،مقدار عددی تابع آزمون در ناحیه بحرانی قرار گرفته و فرض صفر( ) رد میشود، در این حالت با ضریب اطمینان ۹۵% ضریب موردنظر ( ) معنادار خواهد بود که دلالت بر وجود ارتباط بین متغیر مستقل و وابسته دارد.
[سه شنبه 1400-01-24] [ 10:02:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|