مدیریتی
آماره های آزمون
۱۹۳
تعداد
۱۶۱/۴۱۳
مقدار خی دو
۲۸
درجه آزادی
۰۰۰/۰
سطح معنی داری
داده های حاصل از آزمون فریدمن در بین شاخص های کلیه موانع شش گانه در استقرار دولت الکترونیک نشان می دهد با توجه سطح معنی داری این آزمون که برابر با(۰۰۰/۰) بوده و کمتر از ۰۱/۰ است، میتوان گفت که بین رتبه میانگین شاخص های مورد بررسی (۲۹ شاخص) تفاوت معنی داری در سطح ۹۹% اطمینان وجود دارد و بالاترین رتبه را سرعت پایین اینترنت(شاخص محیطی) و پایین ترین رتبه را عدم توجه مدیران به نیاز های آموزشی کارکنان (شاخص مدیریتی ) در عدم استقرار دولت الکترونیک در شرکت گاز دارد رتبه بندی سایر شاخص ها به ترتیب در جدول آورده شده است.
فصل پنجم
بحث و نتیجه گیری
۵-۱- مقدمه
فصل پایانی زمان تشریح نتایج و ارائه پیشنهادات حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق می باشد. با توجه به عنوان تحقیق، در این پژوهش سعی شده که موانع وچالش های حائز اهمیت در استقرار دولت الکترونیک در شرکت گاز استان اردبیل مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و همچنین راهکارهای مناسب برای رفع موانع نیز ارائه گردد.
در این فصل، ابتدا به بحث و نتیجه گیری از بخش اول پرسشنامه که بیانگر نتایج تحلیل توصیفی میباشد و ارائه نتایج بخش دوم پرسشنامه که در برگیرنده نتایج اطلاعات گردآوری شده و آمار استنباطی و تحلیل های آن در خصوص پاسخ به سوال اصلی تحقیق (موانع استقرار دولت الکترونیک درشرکت گازاستان اردبیل کدامند؟) می پردازیم. سپس پیشنهادات مرتبط با فرضیات تایید شده و محدودیتهای پژوهش بیان می گردد.
۵-۲- بحث و نتیجه گیری آمار توصیفی تحقیق
پس از اخذ اطلاعات از پرسشنامه های دریافتی و تجزیه و تحلیل آن ها به کمک جداول نتایج ذیل حاصل می گردد:
- ۹۱ درصد پاسخگویان مرد و ۹ درصد نیز از کادر زنان می باشند که بیان کنندهی آن است که اشتغال آقایان در شرکت گاز نسبت به خانمها به طور قابل ملاحظهای بیشتر است. دلایل قابل تصور برای این مسأله را میتوان در مسائل فرهنگی کشور و نسبت بالاتر اشتغال مردان در حوزه مشاغل فنی نسبت به زنان جستجو کرد.
- ۴۵ درصد در گروه سنی ۲۶ تا ۳۵ سال، ۳۶ درصد در گروه سنی ۳۶ تا ۴۵ سال، ۱۷ درصد بالای ۴۶ سال و ۳ درصد زیر ۲۵ سال هستند.
- ۳/۹ درصد دیپلم،۳/۲۳ درصد فوق دیپلم، ۸/۵۱ درصد لیسانس، ۵/۱۵ درصد فوق لیسانس و بالاتر می باشد. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان چنین استدلال کرد که، اکثر کارکنان از سطح تحصیل لیسانس برخوردارند.
- ۱۶ درصد کمتر از ۵ سال، ۳۹ درصد ۶ الی ۱۲ سال و ۲۳ درصد ۱۳ الی ۲۰ سال و ۲۲ درصد بالای۲۰ سال سابقه کار دارند.
۵-۳- بحث و نتیجهگیری آمار استنباطی تحقیق
برای تجزیه تحلیل داده های این تحقیق از دو روش تی استیودنت (برای آزمون فرضیه ها ی آماری) و آزمون تحلیل واریانس فریدمن (برای رتبه بندی موانع) مذکور استفاده شد. براساس یافته های تحقیق در خصوص آزمون فرضیات، به استثنای فرضیه شماره ۱و۳ بقیه فرضیات مورد تایید قرار می گیرند. با این اوصاف، در حالیکه نقش عوامل (سازمانی، انسانی، مالی و محیطی) به عنوان موانع در شرکت گاز استان اردبیل مورد تایید قرار گرفت مانع بودن عوامل (مدیریتی و فنی) مورد تایید قرار نگرفت. همچنین نتایج بر گرفته از رتبه بندی فرضیات نشان می دهد که از بین موانع (عوامل اصلی) عوامل محیطی به عنوان مهم ترین مانع بر استقرار دولت الکترونیک در شرکت گاز استان اردبیل شناخته شد و سایر عوامل اصلی بر حسب اهمیت عبارتند از عوامل مالی، عوامل انسانی، عوامل سازمانی، عوامل فنی، عوامل مدیریتی.
همان طور که در فصول قبل اشاره گردید. پژوهش حاضر دارای ۲۹ شاخص می باشد که از بین آنها ۱۱ مورد با آزمون t تک نمونه ای، مورد تایید قرارنگرفت لذا موانع ۱۸ گانه بر گرفته از فرضیه های اصلی تحقیق به شرح جدول (۵-۱) می باشد.
جدول ۵-۱- رتبه بندی موانع استقرار دولت الکترونیک در شرکت گاز استان اردبیل
میانگین رتبه
رتبه نهایی و درجه اهمیت
تعلق و عضویت
موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 05:01:00 ب.ظ ]