۱-۷-۲- متغیرهای پژوهش ۱۱
۱-۷-۳- جامعه آماری و نمونه پژوهش ۱۲
۱-۷-۴- روش تجزیه و تحلیل دادهها ۱۳
۱-۸- استفاده کنندگان از نتایج پژوهش ۱۴
۱-۹- تعریف واژههای کلیدی ۱۴
۱-۱۰- ساختار پایان نامه ۱۶
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهش ۱۷
۲-۱- مقدمه ۱۸
۲-۲- مبانی نظری پژوهش ۱۸
۲-۲-۲- سرمایه گذاری ۱۸
۲-۲-۲- تأمین مالی ۲۱
۲-۲-۳- کیفیت گزارشگری مالی ۲۵
۲-۲-۴- کیفیت گزارشگری مالی، ارزش وثیقه شرکت ها، تصمیم های تأمین مالی و سرمایه گذاری ۳۳
۲-۳- پیشینه پژوهش ۳۸
۲-۳-۱- پژوهشهای انجام شده در خارج از کشور ۳۸
۲-۳-۲- پژوهشهای انجام شده در داخل کشور ۴۷
۲-۴- خلاصه فصل ۵۳
فصل سوم: روش اجرای پژوهش ۵۵
۳-۱- مقدمه ۵۶
۳-۲- فرضیههای پژوهش ۵۷
۳-۳- تعریف و اندازه گیری متغیرهای پژوهش ۵۸
۳-۴- جامعه و نمونه آماری ۶۱
۳-۵- روش گردآوری دادهها ۶۲
۳-۶- روش تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیهها ۶۲
۳-۶-۱- مدل رگرسیونی مورد استفاده و آزمون معناداری ضرایب ۶۳
۳-۶-۲- آزمون ریشه واحد در دادههای ترکیبی ۶۵
۳-۷- خلاصه فصل ۶۶
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل دادهها ۶۷
۴-۱- مقدمه ۶۸
۴-۲- یافته های پژوهش ۶۸
۴-۲-۱- آمار توصیفی ۶۸
۴-۳- خلاصه فصل ۷۹
فصل پنجم: نتیجهگیری و پیشنهادها ۸۱
۵-۱- مقدمه ۸۲
۵-۲- مروری بر نتایج به دست آمده از پژوهش ۸۲
۵-۳- محدودیتهای پژوهش ۸۴
۵-۴- پیشنهادهای پژوهش ۸۵
۵-۴-۱- پیشنهادهای کاربردی پژوهش ۸۵
۵-۴-۲- پیشنهادهایی برای پژوهشهای آینده ۸۶
۵-۵- خلاصه فصل ۸۶
منابع و مآخذ ۸۸
فهرست جداول
عنوان جدول صفحه
جدول ۴‑۲- خلاصه نتایج ضرایب همبستگی پیرسون ۷۰
جدول ۴‑۳- نتایج حاصل از آزمون پایایی متغیرهای پژوهش ۷۲
جدول ۴‑۴- نتایج آماری حاصل از مدل دیچاو و دیچو ۷۳
جدول ۴‑۵- خلاصه نتایج آماری فرضیه اول ۷۴
جدول ۴‑۶- خلاصه نتایج آماری فرضیه دوم ۷۷
جدول ۴‑۷- خلاصه نتایج آماری فرضیه سوم ۷۹
چکیده
بررسی رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی و تأمین مالی و سرمایه گذاری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس ارواق بهادار تهران
بهوسیله:
علی قلیپور
هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین کیفیت گزارشگری مالی، ارزش دارایی های وثیقهای، تأمین مالی و سرمایه گذاری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. از اینرو، پژوهش حاضر در پی یافتن پاسخی برای این پرسش است که: آیا بین کیفیت گزارشگری مالی، ارزش دارایی های وثیقهای، تأمین مالی و سرمایه گذاری شرکتها رابطه معناداری وجود دارد؟ به همین منظور، از معیار کیفیت اقلام تعهدی جهت اندازه گیری کیفیت گزارشگری مالی استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند و نمونه آماری شامل ۶۵ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در طی سالهای ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ مورد بررسی قرار گرفته است. از تحلیل آماری رگرسیون خطی چند متغیره برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشاندهنده آن است که متغیر کیفیت گزارشگری مالی بهعنوان یک متغیر شبهتعدیلگر بر رابطه بین تغییرات در ارزش وثیقه شرکتها و تأمین مالی آنها ایفای نقش می کند. با این وجود متغیر کیفیت گزارشگری مالی بهعنوان یک متغیر تعدیلکننده بر رابطه بین تغییرات در ارزش وثیقه شرکتها و سرمایه گذاری آنها ایفای نقش نمی کند. همچنین، نتایج آزمون فرضیه ها نشان داد که بین کیفیت گزارشگری مالی و تغییرات در ارزش وثیقه شرکتها رابطه منفی و معناداری وجود دارد.
واژه های کلیدی: ارزش وثیقه، کیفیت اقلام تعهدی، تأمین مالی، سرمایه گذاری.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.
فصل اول: کلیات پژوهش
۱-۱- مقدمه
رشد و دگرگونی سریع روابط اقتصادی، منجر به رقابت شدیدی در عرصه تجارت، صنعت و سرمایه گذاری شده است. لذا شرکتها برای بقاء و گسترش فعالیتهای خود، نیاز به انجام سرمایه گذاریهای مناسب و به موقع دارند. حسابداری نیز در واکنش به این تغییرات به منظور تأمین نیازهای مختلف استفادهکنندگان از اطلاعات، ناگزیر از تغییر میباشد. به بیان دیگر، نیازهای اطلاعاتی جدیدی که بر اثر تغییر در محیط حسابداری برای استفادهکنندگان اطلاعات مالی پدید میآید، تغییر در بنیانهای حسابداری یا تدوین اصول و استانداردهای اندازه گیری، گزارشگری با کیفیتی بهتر و همچنین افزایش میزان اطلاعاتی که لازم است افشا شود را ضروری میسازد. در این راستا، گزارشگری مالی به طور بالقوه، مکانیزم سودمندی برای مدیران در جهت برقراری ارتباط با سرمایه گذاران و اعتباردهندگان است. با این وجود، این فرایند تا زمانیکه شرایط زیر وجود دارد، ناقص است:
عکس مرتبط با اقتصاد
مدیران نسبت به سرمایه گذاران و اعتباردهندگان در رابطه با عملیات و راهبردهای تجاری شرکت، اطلاعات بیشتری دارند؛
انگیزههای مدیران با علایق سرمایه گذاران و اعتباردهندگان به طور کامل منطبق نیست؛
ضوابط حسابداری و حسابرسی ناقص هستند (هیلی[۱] و پالپو[۲]، ۱۹۹۳).
حسابداری
از سوی دیگر، مشکلات نمایندگی در نتیجه تضاد منافعی که میان اعتباردهندگان، سهامداران و مدیران وجود دارد، ایجاد می شود. وجود چنین تضاد منافعی باعث ایجاد مسائل و مشکلات نمایندگی و در نهایت منجر به هزینه های نمایندگی شده که به شرکت و ذینفعان آن منتقل می شود. در همین راستا، هزینه های نمایندگی ناشی از تلاش های مالکان و اعتباردهندگان برای کنترل مدیران، اغلب قابل[۳] توجه و بااهمیت است. از سوی دیگر، مدیران نیز مایلند ثابت کنند که آنان نسبت به منافع سهامداران و اعتباردهندگان مسئول بوده و به دنبال افزایش ثروت سهامداران و بازپرداخت منابع استقراضی از اعتباردهندگان به آنها هستند (جنسن[۴]، ۱۹۸۶). بنابراین، با توجه به گسترش شرکتها و نیاز به منابع مالی گسترده برای انجام سرمایه گذاری بهوسیله آنها، وامهایی که شرکتها از اعتباردهندگان دریافت می کنند یکی از منابع اصلی تأمین وجوه مورد نیاز شرکتها است. همانگونه که پیشتر آمد، بین گروههای مدیران، سهامداران و اعتباردهندگان تضاد منافع وجود دارد؛ در همین راستا، اعتباردهندگان برای ارائه منابع مالی به شرکتها معمولاً از آنها وثیقه دریافت می کنند و یا این که میزان دارایی های آنها را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میدهند. از طرف دیگر، شرکتها سعی بر آن دارند تا از طریق گزارشگری مالی شفاف و با کیفیت حسن نظر خود را به سایر گروهها نشان دهند. در همین راستا، این پژوهش با این هدف انجام شده است که این موضوع را بررسی قرار دهد که آیا بین کیفیت گزارشگری مالی و ارزش دارایی های وثیقهای رابطه معناداری وجود دارد یا خیر؟ به عبارت دیگر، این پژوهش این موضوع را مورد بررسی قرار میدهد که آیا شرکتهایی که از وثیقههای کمتری برخوردارند، از کیفیت گزارشگری مالی بهعنوان یک معیار جایگزین استفاده می کنند یا خیر؟ افزونبر این، رابطه بین تغییرات در ارزش دارایی های وثیقهای و تصمیمهای تأمین مالی و سرمایه گذاری شرکتها را در دو گروه شرکتهای با کیفیت گزارشگری مالی بالا و پایین مورد بررسی قرار میدهد.
تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)
در ادامه این فصل در بخش (۱-۲) مسأله پژوهش بیان شده است. بیان مسأله پژوهش در خصوص پی بردن به اهمیت و ارزش پژوهش و شناسایی اهداف پژوهش که به ترتیب در بخشهای (۱-۳) و (۱-۴) بیان شده اند، کمک بسیار مینماید. در ادامه سؤالات پژوهش (بخش ۱-۵) و فرضیه های پژوهش (بخش ۱-۶) بیان شده است. در بخش (۱-۷) روش پژوهش شامل روش گردآوری داده ها، متغیرهای پژوهش، جامعه آماری و نمونه پژوهش و روش آزمون فرضیه ها ارائه گردیده است. در بخش (۱-۸) استفادهکنندگان از نتایج پژوهش، و در بخش (۱-۹) واژه های کلیدی این پژوهش تعریف شده اند. در نهایت، بخش (۱-۱۰) ساختار کلی این پایان نامه در فصلهای باقیمانده را تشریح می کند.
موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 06:01:00 ق.ظ ]