بررسی رابطه اندازه موسسات حسابرسی و مدیریت سود مبتنی برجریان نقدی- قسمت ۴ | ... | |
۱-۶ – قلمرو تحقیق
۱-۶-۱- قلمرو موضوعی: بررسی رابطه بین اندازه موسسات حسابرسی و مدیریت سود مبتنی برجریان نقدی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادارتهران
۱-۶-۲-قلمرو مکانی: مربوط به شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد.
۱-۶-۳-قلمرو زمانی: این تحقیق در چارچوب داده های ترکیبی برای سال های ۱۳۸۸ لعایت ۱۳۹۲ انجام می شود
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.
۱-۷-نوع روش تحقیق : این تحقیق درحوزه تحقیقات اثباتی مالی قرار میگیرد. با توجه به ماهیت و روشی که در این تحقیق استفاده می شود، نوعی تحقیق توصیفی ـ همبستگی به شمار میرود. جهت تجزیه و تحلیل روابط بین متغیرهای مورد بررسی از مدل رگرسیونی می شود و مبتنی بر اطلاعات واقعی صورتهای مالی شرکتها میباشد. باتوجه به اینکه داده ها شامل داده های مقطعی و سری زمانی می شود برای ترکیب این داده ها از تکنیک ادغام داده ها استفاده گردیده است.
۱-۸-مدل های آماری پژوهش ما به منظور بررسی سطح کلی مدیریت سود شرکت از طریق دستکاری در جریان نقدی، سطح عادی فعالیت های مدیریت سود مبتنی بر نقدینگی را با بهره گرفتن از سه طرح دستکاری ایجاد و ارزیابی می نماییم. دوما، سطوح غیر عادی هر نوع از دستکاری فعالیت های واقعی به عنوان پسماند مدل های تخمین مربوطه به شرح زیر اندازه گیری شده اند : که : ما از مدل زیرکه برای رشد موجودی بیان شده به عنوان یک تابع خطی همزمان و تغییر تاخیر یافته در میزان فروش برای برآورد هزینه ی موجودی استفاده می کنیم: ما با بهره گرفتن از مجموع دو معادله ی بالا ،به برآورد سطح عادی هزینه های تولید می پردازیم: مساوی است با به علاوه ی است که به عنوان هزینه ی تولید عادی (مورد انتظار ) برای شرکت i در سال t در نظر می گیریم . در نهایت برای آزمون فرضیه اصلی از رگرسیون زیر استفاده می کنیم:
۱-۹-روش گردآوری داده ها و اطلاعات برای تدوین بخش نظری و معرفی مدل های مورد استفاده در این پژوهش، از اطلاعات مندرج در اسناد و مدارک موجود شامل کتابها، مقاله ها، پایان نامه های مرتبط با موضوع استفاده شده است. برای انجام پژوهش نیز با توجه به متغیرهای موردنظر از نرم افزار ره آورد نوین استفاده شده است. ۱-۱۰-ساختار تحقیق این تحقیق از ۵ فصل تشکیل شده است:
۱-۱۱-خلاصه فصل در این فصل به تشریح طرح پژوهش پرداخته شده و پس از اشاره مختصری به مفهوم، اهمیت و ضرورت، اهداف، سوال اساسی و فرضیه ها، روش پژوهش در چند قسمت فرعی شامل نوع پژوهش، متغیرها، جامعه آماری، روش گردآوری داده ها، مدل ها و روش های تجزیه و تحلیل داده ها مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین محدودیت های اصلی پژوهش در این فصل بیان شده است. فصل دوم
ادبیات نظری و پیشینه تحقیق
۲-۱- مقدمه با رشد امورتجاری و بازرگانی در دنیای امروز و تخصصی شدن اداره شرکتها، مدیریت از مالکیت جدا شده و اداره شرکتها، چه به صورت تجارت داخلی و چه به صورت تجارت بین المللی به مدیران حرفهای وآگاه به مسائل پیچیده اقتصادی و مالی سپرده شد. مالکان، ثروت خود را در اختیار مدیران قرار دادند و به منظور تصمیم گیری در مواردی همچون حفظ یا فروش سرمایه گذاریها و ارزیابی وظیفه مباشرت مدیران بهمنظور انتخاب مجدد یا جایگزینی آنان، خواهان حسابدهی مدیریت از طریق ارائه اطلاعات و پاسخگوئی در قبال عملکرد خود میباشند. دراین مسیر، اطلاعات حسابداری بخش عظیمی از نیازهای اطلاعاتی تصمیمگیرندگان را تأمین میسازد. در واقع حسابداری، سامانه اطلاعاتی واحدهای تجاری است که به تهیه و ارائه اطلاعات مالی می پردازد. بیشتر اطلاعات حسابداری در صورتهای مالی اساسی منعکس می شود و اکثر قریب به اتفاق نیاز اطلاعاتی تصمیمگیرندگان از جمله صاحبان سرمایه، سرمایه گذاران بالقوه، اعتباردهندگان، تحلیلگران مالی و سایر استفادهکنندگان با بهره گرفتن ازصورتهای مالی تحقق میپذیرد. یکی از صورتهای مالی اساسی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد، گزارش سود و زیان میباشد. این گزارش منعکسکننده عملکرد واحد تجاری در یک دوره مالی است. مدیران واحدهای تجاری به دلایل مختلف میکوشند تا از طریق کاربرد روش های گوناگون حسابداری، سود دوره مالی را در راستای تأمین سیاستها و اهداف خود، تغییردهند(بهارمقدم و همکاران،۱۳۸۸).
۲-۲- سود و جریانهای نقدی یک سؤال اساسی در حسابداری، توانایی نسبی سود تعهدی و جریانهای نقدی در پیش بینی توانایی شرکت در ایجاد جریانهای نقد آتی است. مطالعات پیشین ، دو رویکرد متفاوت را ، در بررسی اهمیت نسبی سود و جریانهای نقدی در ارزیابی حقوق صاحبان سهام به کار بردهاند. تدوینکنندگان استانداردهای حسابداری ، بر برتری سود تعهدی بر جریانهای نقدی به عنوان معیاری برای عملکرد مالی شرکت تأکید دارند. برای مثال FASB در بیانیه شماره یک مفاهیم حسابداری بیان می کند: اطلاعاتی که درباره سود و اجزای آن با بهره گرفتن از سیستم تعهدی تهیه می شود ، شاخص بهتری از سنجش عملکرد شرکتها نسبت به اطلاعات دریافتها و پرداختهای نقدی ارائه می کند. این هیأت همچنین ، در بیانیه مفاهیم حسابداری شماره ۶ ، بیان می کند: حسابداری تعهدی در تلاش است که آثار مالی معاملات و رویدادهای واحد تجاری را که دارای پیامدهای نقدی هستند ، در دورههایی ثبت کند که آن معاملات و رویدادها رخ دادهاند ؛ نه فقط در دورههایی که وجه نقد آن توسط واحد تجاری دریافت یا پرداخت شده است. بنابراین ، سود تعهدی مشکلات زمانبندی و تطابق موجود در جریانهای نقدی را ندارد ، ولی اقلام تعهدی می تواند دربردارنده خطای اندازه گیری باشد. در رویکرد اول ، در مطالعات انجام شده به طور مستقیم به بررسی ادعای FASB در ارتباط با برتری حسابداری تعهدی پرداخته شده است. در این مطالعات، پژوهشگران به بررسی توانایی نسبی سود و جریانهای نقد عملیاتی در پیش بینی جریانهای نقد آتی پرداختهاند. درحالی که نتایج مطالعات اولیه ، نظیر: بوئن و همکاران(۱۹۸۶) و گرینبرگ و همکاران(۱۹۶۸) نامشخص و مبهم است، مطالعات اخیر، نظیر: بارث و همکاران(۲۰۰۹) ، از معیار جریانهای نقد عملیاتی استفاده کردند. نتایج این مطالعات نشاندهنده برتری جریانهای نقد عملیاتی نسبت به سود در پیش بینی جریانهای نقد آتی است. انگیزه استفاده از جریانهای نقد عملیاتی به عنوان شاخصی برای پیش بینی ، ناشی از هدف اولیه در گزارشگری مالی است. FASB در بیانیه مفاهیم نظری گزارشگری مالی شماره یک بیان می کند که هدف اولیه گزارشگری مالی، پیش بینی وجوه نقد دریافتی آتی برای استفادهکنندگان از اطلاعات حسابداری است که نشاندهنده توانایی شرکت در ایجاد وجه نقد است (ایزدینیا و همکاران، ۱۳۹۱،ص۲۱).
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 09:09:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|