شکل ۳-۲- تصویر مزرعه آزمایشی سیب زمینی
شکل ۳-۳- تصویر غده‌های سیب زمینی قبل از برداشت
۳-۴- صفات اندازه‌گیری شده
۳-۴-۱- صفات فیزیولوژیک
۳-۴-۱-۱- فلوروسانس کلروفیل
جهت اندازه‌گیری فلوروسنس کلروفیل در مرحله گرده افشانی، مطابق با روش ذکر شده پرسیوال و شریفز (۲۰۰۲)[۱۳] پنج برگ از هر تیمار در هر تکرار به صورت تصادفی انتخاب گردید. نمونه‌های برگی در بین سنسورهای سرپوش‌دار جهت سازش با تاریکی قرار داده شدند. پس از پنج دقیقه، بیشینه عملکرد کوانتومی با بهره گرفتن از اطلاعات دستگاه تجزیه‌گر عملکرد فتوسنتز (مینی‌پم)[۱۴] مطابق رابطه ۳-۱ اندازه‌گیری شد. در این رابطه Fv تغییرات عملکرد فلورسنس و Fmبیشینه عملکرد فلورسنس کلروفیل می‌باشند (Sayed, 2003).
رابطه ۳-۱- عملکرد کوانتومی فتوسیستم II  = عملکرد کوانتومی
۳-۴-۱-۲- میزان کلروفیل نسبی (عدد اسپد)
میزان کلروفیل نسبی (یا عدد اسپد) با بهره گرفتن از اسپدمتر[۱۵] مدل Minolta502 برای برگ در هر تیمار ثبت گردید.
پایان نامه - مقاله - پروژه
۳-۴- ۲- صفات مرفولوژیک
۳-۴-۲-۱- قطر و تعداد ساقه
قطر ساقه با بهره گرفتن از کولیس دیجیتالی مدل TC1250 بر حسب میلی‌متر و در محل خروج ساقه از خاک برای چهار ساقه تصادفی انتخاب شده اندازه گرفته شد و سپس میانگین آنها محاسبه گردید. تعداد ساقه در بوته نیز ابتدا برای کل بوته‌های سطح برداشت شده شمارش گردید و در پایان میانگین آن در واحد بوته محاسبه شد.
۳-۴-۲-۲- ارتفاع بوته
ارتفاع بوته، از محل خروج ساقه اصلی از خاک تا انتهای ساقه با خط‌کش اندازه‌گیری شد.
۳-۴-۲-۳- قطر غده
در هر تیمار قطر غده پس از برداشت با بهره گرفتن از کولیس دیجیتالی مدل TC1250 اندازه‌گیری شد و سپس میانگین آنها محاسبه گردید. این صفت بر اساس اندازه به سه گروه ۳۵-۱۰، ۵۵-۳۵ و بزرگتر از ۵۵ میلی‌متر تقسیم‌بندی شدند.
۳-۴-۳- عملکرد و اجزا آن
۳-۴-۳-۱- تعداد غده در واحد سطح
تعداد غده‌های سه ردیف برداشت به طول یک متر و به مساحت ۲۵/۲ متر مربع پس از برداشت شمارش و ثبت گردید.
۳-۴-۳-۲- وزن غده در واحد سطح
وزن غده‌های سه ردیف برداشت به طول یک متر و به مساحت ۲۵/۲ متر مربع پس از برداشت با بهره گرفتن از ترازوی دیجیتالی اندازه‌گیری شد.
۳-۴-۳-۳- تعداد و وزن غده در بوته
پس از برداشت محصول با بهره گرفتن از میانگین‌گیری تعداد و وزن غده در واحد بوته محاسبه گردید.
۳-۴-۳-۵- عملکرد غده در هکتار
با استفاده از نسبت محصول در سطح یک متر مربع، عملکرد غده تازه در هکتار محاسبه گردید.
۳-۴-۳-۶- ماده خشک کل در واحد سطح
پس از برداشت محصول، وزن کل بوته‌های سطح ۲۵/۲ متر مربع قبل از جداسازی غده‌ها، اندازه‌گیری و به عنوان وزن بیوماس کل (ماده خشک کل) ثبت گردید.
۳-۴-۳-۷- شاخص برداشت در واحد سطح
با بهره گرفتن از رابطه زیر شاخص برداشت محاسبه گردید.
رابطه ۳-۲ عملکرد ماده خشک کل/ وزن غده = شاخص برداشت
۳-۴-۴- صفات بیوشیمیایی و کیفی
عناصر غذایی و برخی شاخص‌های کیفی غده بر اساس روش‌های ذکر شده توسط امامی (۱۳۸۵) و به صورت بیان شده در قسمت‌های بعدی اندازه گیری شدند.
۳-۴-۴-۱- پروتئین خام و نیتروژن

موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 06:51:00 ق.ظ ]