۲-۱۲٫ ایران خودرو:
گروه صنعتی ایران خودرو (ایران ناسیونال پیشین) در ۱۲ مهرماه سال ۱۳۴۱ توسط برادران خیامی، احمد خیامی، محمود خیامی و حسن خیامی با هدف تأسیس و ادارهٔ کارخانجات به منظور تولید و تهیهٔ انواع خودرو، قطعات مربوط به آنها، فروش و صدور محصولات و با سرمایهای در حدود ۱۰ میلیون تومان در خیابان اکباتان تهران تأسیس شد.این شرکت در اسفند ۱۳۴۲ با تولید اتوبوس کار خود را آغاز کرد. بعد از این مدیران شرکت بر آن شدند تا با کارخانههای دنیا ارتباط برقرار کرده و خودرویی برای قشر متوسط مردم تولید کنند. شرکت های فورد ، پژو ، فولکس و تالبوت از جمله گزینههایی بودند که با آن ها تماس برقرار شد. در نهایت در سال ۱۳۴۵ قراردادی با شرکت تالبوت در مورد مونتاژ و ساخت خودرو پیکان که نام انگلیسی آن هیلمن بود به امضا رسید. با وارد شدن قطعات از تالبوت انگلستان که در آن موقع زیرمجموعه شرکت کرایسلر آمریکا بود، در اردیبهشت ۱۳۴۶ تولید پیکان با ظرفیت ۶۰ هزار دستگاه آغاز شد و به تدریج به ۱۲۰ هزار دستگاه افزایش یافت.
گروه صنعتی ایران خودرو بزرگترین شرکت خودرو سازی ایران و خاورمیانهاست که به طور متوسط ۵۰ تا ۵۵ درصد تولید خودرو ایران را به طور دائم به خود اختصاص دادهاست. این شرکت علاوه بر سایت اصلی که در کیلومتر ۱۴ بزرگراه شهید لشگری (جاده مخصوص کرج سابق) واقع است در شهرهای مشهد ، شیراز ، تبریز ، کرمانشاه و بابل نیز دارای پایگاههای تولید خودرو است. این گروه در زمینه صنایع ریلی هم فعالیت دارد.
سمند به معنای اسب زرد یکی از اتومبیلهای ساخت ایران خودرو است. این اتومبیل در سال ۱۳۸۱ توسط گروه صنعتی ایران خودرو و با همکاری آلمان و انگلستان ساخته شد. این خودرو به کشورهای روسیه، چین، ترکیه، آذربایجان و چند کشور عربی و مناطقی در آفریقا و آمریکای مرکزی شامل بولیوی و ونزوئلا صادر شده است.
سمند هم اکنون در مدلهای سمند معمولی، سمند EL، سمند SE، سمند الایکس با ۳ موتور EF7 بنزینی یا پایه گاز سوز و TU5 اتوماتیک یا دندهای و XU7JPL3، سمند سورن، سورن ELX، سمند سریر با موتور XU7JPL4 و سمند سفارشی LX موجود است. همچنین مدلهای دیگری برای خانواده سمند طراحی شدهاند ولی در حد یک طرح باقیماندند. همچنین مدلی ارتقاء یافته با اسم دنا در سال ۱۳۹۲ به فروش گذاشته خواهد شد.
طراحی موتور، بدنه و شاسی این خودرو توسط شرکت های انگلیسی و فرانسوی انجام شده و قالبهای اصلی آن ژاپنی میباشدو جیگ و فیکسچرهای آن وهمچنین طراحی خط تولیدش کار شرکت کرهای ووشین میباشد.
سمند که خودروی ملی نیز نامیده میشود بر اساس پلتفورم پژو ۴۰۵ ساخته شدهاست. طراحی بدنه خودرو در شرکت فرست اتوموتیو که یک شرکت طراحی انگلیسی است صورت گرفتهاست، این طرح توسط ایران خودرو خریداری شد و تغییرات جزیی در آن صورت گرفت. موتور این خودرو نیز ساخت پژو است که البته موتور ۱۷۰۰cc توربوشارژر دوگانه سوز نیز برای آن توسط ایران خودرو با همکاری آلمان با نام EF7 ساخته شدهاست. قالبهای اصلی بدنه خودرو (قطعات بیرونی یا به اصطلاح قالبسازان آتر) ساخت شرکت میازو ژاپن میباشد. این خودرو در سال ۱۳۸۵ به روسیه صادر شد. همچنین این خودرو با نام سنتا اورو (به معنی اسب تندرو) در کشور ونزوئلا به فروش میرسد.
طراحی و ساخت نمونه، محاسبات مهندسی، تست و در نهایت به تولید رساندن ))سمند)) به شکل کامل به وسیله کارشناسان مرکز پژوهشات ایران خودرو انجام شده است و در هر مرحله که احساس نیاز به مشاوره کارشناسان خارجی وجود داشته از تجربه شرکت ها یا مشاورین خارجی استفاده شده است، ولی سرنوشت هیچ قسمت از کار به شرکت های خارجی سپرده نشد.
۲-۱۳٫مدل پژوهش: مدل ارزش ویژه نام تجاری دیوید آکر
دیویدآکر ، نام و نشان تجاری را سمبولی می داند که با تعداد زیادی دارایی و تعهد ذهنی پیوند خورده است و برای شناسایی و تمایز محصولات ارائه می شود. مدل آکر یک دیدگاه مفهومی است که در جستجوی مشخص کردن ویژگی هایی است که از دیدگاه مصرف کننده ارزش نام و نشان تجاری را شکل میدهد از دیدگاه آکر ارزش ویژه عبارت است از مجموعها ی از پنج گروه دارایی ها و تعهدات مرتبط با نام و نشان تجاری، نام و سمبول آن که ارزشی را به یک محصول یا خدمت ارائه شده به یک شرکت یا مشتریان آن، اضافه یا از آن کسر میکند. این گروه دارایی ها عبارتند از: ۱. وفاداری به نام تجاری، ۲. آگاهی از نام تجاری ۳. کیفیت درک شده ۴. وابسته های (پیوندها ی) نام تجاری و ۵. دیگر دارایی های اختصاصی نام تجاری.
۱. آگاهی از نام و نشان تجاری
یکی از جنبه های ارزش ویژ ه نام تجاری آگاهی و قابل رؤیت بودن نام و سمبول نام تجاری است. یافته ها نشان میدهد که مردم تمایل به خرید نام آشنا دارند، زیرا آنها با نام های آشنا راحتترند . این فرض نیز وجود دارد که نام تجاریی که مشهورست احتمالا قابل اعتماد است و کیفیت موجهی دارد. اغلب یک نام تجاری شناخته شده بهتر از نام های ناشناخته برگزیده میشود. عامل آگاهی از این نظر مهم است که یک نام تجاری در درجه اول باید وارد ملاحظات شخص شود باید یکی از نا م های تجاری باشد که برای خرید ارزیابی می شود .برای همین یک نام تجار ی ناشناخته معمولا شانس کمی برای خرید دارد نقش آگاهی از نام تجاری در ارزش ویژ ه نام تجاری بستگی به زمینه طبقه و سطح آگاهی دارد.
۲. کیفیت درک شده
کیفیت درک شده عبارت ا ست از ادراک مشتری از کیفیت کلی یا برتری یک کالا یا خدمت نسبت به تمایل مشتری به جایگزین های آن برای درک کیفیت درک شده، شناسایی و اندازه گیری ابعاد اساسی مفید خواهد بود ، اما خود کیفیت درک شده به خودی خود یک سازه جهانی و خلاصه است. نام تجاری با کیفیت درک شده توسط مشتری پیوند خورده است، ادارکی که تنها کیفیت کلی را نشان میدهد و ضرورتا بر مبنای دانش مشتریان در خصوص ویژگی های جز ئی آن نیست. کیفیت بالا می تواند پایهای برای گسترش دامنه نام و نشان تجاری باشد
۳. مجموعه های از وابسته ها
وابسته مبنایی را بر ای تصمیم خرید و وفاداری ایجاد می کنند. وابسته ها از راه های زیر می توانند ارزش ایجا د کنند: پردازش بازیابی اطلاعات و تمایز، دلایلی برای خریدن نام تجاری و ایجاد نگرش و احساس مثبت ، پایه ای بر ای گسترش دامنه نام تجاری هستند وابسته های قوی می تواند پایه ای برای گسترش دامنه نام تجاری شود
۴. پایگاه مشتری- اندازه و وفاداری
برای بسیاری از نام و نشان های تجاری اندازه پایگاه مشتری یک جنبه کلیدی ارزش ویژ ه آن است . تعداد مشتریان مهم است ، زیرا صرفه جویی ناشی از مقیاس را ایجاد می کند. توانایی تبلیغات گسترده و دیگر هزینه های ثابت در یک پایگاه بزرگتر برای هر تجارتی کسب مشتریان جدید بسیار گران تمام می شود و البته نگهداری مشتریان موجود نیز نسبتاً هزینه بر ا ست. اما مشتریان موجود وسیله ای برای تبلیغ نام تجاری و اطمینان دادن به مشتریان جدید هستند. ارزش پایگاه مشتری بستگی به سطح وفاداری و اندازه پایگاه دارد . وفاداری به نام و نشان تجاری را می توان به عنوان میزانی که مشتری نسبت به یک میزان پایبندی او به نام و نشان تجاری از نام و نشان تجاری نگرش مثبت دارد، باور و قصد ادامه خرید در آینده تعریف کرد . وفاداری به نام و نشان تجاری مستقیمًا متأثر از رضایت یا نارضایتی از نام و نشان تجاری که در طول زمان جمع آوری شده و نیز متأثر از کیفیت محصول است
۵. دیگر داراییهای اختصاصی نام تجاری
سه گروه اول ارزش ویژه و ادراکات و واکنش به نشان های تجاری مشتری را نسبت به نام تجاری بیان می کنند. چهارمی خود پایگاه مشتری است . گروه آخر، دیگر دارایی های اختصاصی نام تجاری را بیان میکند ، مانند امتیازات و حق ثبت ها، علامت های تجاری، روابط کانا ل ها و غیره . دارایی های نام و نشان تجاری اگر بهتوانند از ورود رقبا برای تضعیف وفاداری مشتری جلوگیری کنند، بالاترین ارزش را خواهند داشت نکته مهم در خصوص مدل آکر ، این است که اگرچه وی پنج بعد را مطرح کرده است، عملا چهار بعد آن مورد استفاده محققین قرار گرفته است. دیوید آکر نیز در سایر نوشته هایش ارزش ویژه را شامل چهار بعد می داند در واقع بعد پنجم به دلیل گستردگی زیاد آن کمتر مورد استفاده قرار می گیرد . در تحقیق حاضر نیز چهار بعد در نظر گرفته شده است..
کاهش هزینه های بازاریابی اهرم تجاری
– جدید جذب مشتریان
– ایجاد آگاهی
– اطمینان مجدد
– زمانی برای پاسخ به تهدایدات رقابتی
وفاداری به نام ملی
فراهم کردن ارزش برای مشتریان ازطریق تقویت:
– تفسیر/پردازش اطلاعات
– تصمیم اطمینان درخرید
– رضایت در استفاده از نام ملی
تکیه گاهی برای دیگر
پیوندهای نام معروفیت
– نشانه ای برای پایداری / تعهد مورد توجه قرار گرفتن
آگاهی از نام ملی
نام و نشان ملی
دلیلی برای خریدن نام ملی تمایز/ جایگاه یابی
– قیمت
– جلب علاقه اعضای کانال توزیع گسترش
کیفیت درک شده
ایجاد ارزش برای
شرکت از طریق
افزایش:
– کارایی و اثربخشی برنامه های بازاریابی
– قیمت / حاشیه سود
– گسترش نام تجاری
– مزیت ملی
کمک به پردازش اطلاعات تمایز/جایگاه یابی
– دلیلی برای خرید نام تجاری
– مثبت ایجاد گسترش و احساس گسترش
پیوند های ملی
مزیت رقابتی
دیگر داراییهای اختصاصی نام ملی
(آکر،۱۹۹۶: ۲۸)
فصل سوم
روش شناسی پژوهش
۳- ۱٫ مقدمه
انجام هر پژوهشی در واقع پیدا کردن راه حل مشکل یا مسئله ای می باشد که پژوهش گر با جستجو و جمع آوری اطلاعات در ارتباط با مساله مورد نظر و تجزیه تحلیل آن در پی حل مشکل است . هدف از انتخاب روش پژوهش این است که پژوهش گر مشخص نماید با بهره گرفتن از چه روشی می تواند دقیق و آسان به نتایج پرسش ها و فرضیات پژوهش برسد ( نادری و سیف نراقی، ۱۳۷۵).
اصولا در هر پژوهشی اهداف به دو صورت کلی و جزیی بیان می شوند . که اهداف کلی از مسئله اصلی پژوهش به دست می آید و پژوهش گر می تواند اهداف کلی را جهت انجام بهتر به اهداف جزیی تر دسته بندی کند ( خاکی، ۱۳۷۸).
فصل سوم به بررسی روش اجرای پژوهش مربوط می شود . ابتدا نوع پژوهش از نظر روش شناسی مشخص شده است و سپس جامعه آماری و مشخصات آن حجم نمونه مورد نیاز و روش نمونه گیری، روش جمع آوری داده ها، پایایی و روایی ابزار و همچنین روش آماری مورد استفاده در این پژوهش به طور مفصل شرح داده می شود.
۳- ۲٫ روش پژوهش
روش پژوهش در این پژوهش بر حسب هدف :این پژوهش با بهره گرفتن از زمینه و بستر شناختی ومعلوماتی که از طریق پژوهش های بنیادی فراهم شده برای رفع نیازمندیهای بشر و بهبود و بهینه سازی ابزارها ، روش ها اشیاءو الگوها در جهت توسعه رفاه و آسایش و ارتقای سطح زندگی انسان مورد استفاده قرار می گیرد(حافظ نیا، ۱۳۸۸: ۵۶) در این پژوهش جنبه کاربردی داردو کاربرد آن تاثیر نام و نشان ملی(سمند) بر نام و نشان شرکت ایران خودرو در بازار خودرو(سمند))استان کرمانشاه است.
از نظر گردآوری داده ها: هدف از این پژوهش توصیف عینی ،واقعی و منظم یک پدیده و رویداد می باشد.محقق سعی دارد تا آنچه هست را به دور از هرگونه استتناج ذهنی گزارش دهد و دراین پژوهش از نظر گردآوری اطلاعات(داده ها) از نوع توصیفی – پیمایشی – همبستگی است.
واین پژوهش نیز موردی محسوب می شود زیرا به بررسی جایگاه قبلی و فعلی استفاده نمایندگی های ایران خودرو از نام و نشان ملی یعنی سمند می پردازد
گاهی پژوهشگران با بررسی جوامع کوچک و بزرگ به ویژه با بهره گرفتن از نمونه گیری به طریق میدانی به پژوهش می پردازد (دواس ۱۳۸۶: ۶۵). و این پژوهش نیز پیمایشی می باشد زیرا با بهره گرفتن از نمونه گیری از نمایندگی های ایران خودرو در استان کرمانشاه می پردازد.
۳- ۳٫ متغیرهای پژوهش و الگوی مفهومی پژوهش
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت zusa.ir مراجعه نمایید.
موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 03:57:00 ب.ظ ]