تاثیر تربیتی کانون اصلاح و تربیت در بازپروری کودکان و نوجوانان معارض با قانون- قسمت ۸- قسمت 2 | ... | |
مهیا نمودن پذیرش اجتماعی و رفع مسایل مجرم پس از ترخیص و کمک به تامین بهداشت روانی او در نهایت ایجاد دیدگاهی در او نسبت به خود و دنیا و داشتن درکی واقع بینانه به امور خود.[۵۲]
روانشناس با انجام مصاحبه تشخیصی، آزمونهای شخصیتی، مشاوره فردی و گروهی، مشاوره خانوادگی و آموزش مهارت های زندگی سعی دارد که علّتهای ارتکاب جرم را در طفل بزهکار کشف نماید و با توجه به عواملی که در ارتکاب بزه موثر بوده راه های اصلاحی و درمانی مقتضی تجویز نماید تا فرد بزهکار هر چه سریعتر اصلاح شده و به زندگی عادی خود در اجتماع بازگردد.
۲-مراقبت های پزشکی و بهداشتی مطابق مادع ۱۱۱ آیین نامه اجرایی سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور« بهداری موسسه یا زندان موظف است از محکوم تازه وارد معاینه های کامل پزشکی به عمل آورده، در صورت لزوم با انجام آزمایش های تشخیص طبی برنامه ریزی و حسب مورد نسبت به درمان یا معرفی وی به مراکز مربوط اقدام نماید. کلیه اقدام های پزشکی باید در پرونده محکوم درج گردد.» در کانون اصلاح و تربیت واحد بهداشت و درمان وجود دارد و مددجویان پس از ورود به کانون توسط پزشک مورد معاینه قرار میگیرند و چنانچه به بیماری خاص مبتلا باشند یا از دارویی به طور دائم استفاده می کنند بلافاصله بایستی پزشک کانون را مطّلع نماید. در طول مدت نگهداری چنانچه مددجویی بیمار شود حق مراجعه به بهداری را در تمام ساعات شبانه روزی با هماهنگی مراقبین خواهد داشت. اگر بیماری مددجو قابل درمان در بهداری محل نگهداری باشد پزشک کانون اقدام به مداوا خواهد نمود. ولی اگر بیماری و یا شکستگی خارج از توان بهداری محل نگهداری باشد و یا اینکه بیمار نیاز به عمل جراحی اورژانسی داشته باشد بعد از انجام هماهنگیهای لازم بیمار به بیمارستان خارج از کانون توسط مراقبین انتظامی اعزام خواهد شد. به منظور تسریع در امر پذیرش اداره کل زندانهای استان تهران با برخی از بیمارستانهای خارج از زندانها و کانون های اصلاح و تربیت قرارداد همکاری امضا مینماید.
برنامه های آموزشی فردی و گروهی در غالب کلاسهای آموزشی بهداشتی که همه روزه در ساعت معین برگزار می شود؛ تشکیل کلینیک مثلّثی برای آموزش در مورد بیماریهای ایدز، بیماریهای مراقبتی، اعتیاد، هپاتیت و…؛ تشکیل کلاسهایی در مورد آثار زیان بار مواد مخدر و کلاس NA برای کسانی که اعتیاد سنگین به مواد مخدر دارند؛ آموزش در خصوص حفظ بهداشت عمومی خوابگاهها و تعویض و شستشوی به موقع پتوها؛ آموزش در خصوص بیماری های واگیردار و مشکلات بهداشتی که در مراکز پر تجمع زیاد اتفاق میافتد؛ بهداری کانون در صورت شیوع بیماری های واگیردار اقدام به واکسیناسیون مددجویان می کند و برای پیشگیری اقدام به گندزدایی، جرمزدایی و سمپاشی خوابگاههای مددجویان مینماید.
۱-۲-برنامه های روزانه و تغذیه در دستورالعمل اجرایی قسمت اصلاح و تربیت برای مددجویان برنامه روزانه تهیه و برطبق آن برنامه فعالیتهای روزانه را انجام میدهند. برنامه روزانه کانون اصلاح و تربیت به شرح ذیل است:
۲-۲-نحوه اطلاعرسانی به پرسنل و مددجویان برای سهولت کار و هماهنگی میان بخشهای مختلف کانون اصلاح و تربیت، بخشی به عنوان بخش روابط عمومی و اطلاعرسانی به پرسنل و مددجویان ایجاد گردیده است. از جمله وظایفی که روابط عمومی برعهده دارد عبارتند از:
اطلاع رسانی در خصوص شیوع و پیشگیری از بیماریهای پر خطر نظیر ایدز، هپاتیت و بیماریهای واگیردار از طریق نوشتن و الحاق در تابلو اعلانات هر قسمت؛ اطلاع رسانی به پرسنل رسمی و پرسنل وظیفه در خصوص برگزاری کلاسهای آموزش دورهای با تعیین زمان دقیق آن؛ اطلاعرسانی در خصوص اعیاد و جشن ها و عزاداری با تهیه و نوشتن پلاکارد و نصب آن در جلوی دربهای ورودی؛ اطلارسانی در خصوص بازدید دانشجویان و مقامات قضایی و یا سازمان های بین المللی از کانون اصلاح و تربیت؛ اطلاعرسانی از طریق سایت کامپیوتری؛ اطلاعرسانی به مددجویان آزاد شده در خصوص زمان برگزاری آزمون های نهایی؛ اطلاعرسانی در خصوص شرایط ملاقات کننده و ملاقات شونده و مدت زمان ملاقات؛
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 04:56:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|