• در مرحله بعد دما در حدود ۲۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم شد.

 

    • نمودار ۲-۱۴ افزایش فشار گاز UF6 با زمان را در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد نشان می دهد حداکثر فشار در این دما در حدود ۴۵٫۵ میلی بار شد که با زمان بیشتر، فشار تغییر محسوسی نداشت، به دلیل اینکه در این دما بیشترین افزایش فشار نسبت به مراحل قبل مشاهده شد بنابراین در این مرحله سامانه تحت خلاء قرارگرفته و فشار به حدود ۲۰ میلی بار کاهش داده شد و دوباره ستون جذب در دمای ۲۰۰ درجه قرار گرفت و حداکثر تا فشار ۲۳٫۵ میلی بار بالا رفت و به دلیل اینکه افزایش فشار در این دما قابل ملاحظه بود بنابراین زمان بیشتری به این فرایند داده شد ولی تقریبا اکثر تغییر فشار در حدود ۹۰ دقیقه اول بود و بعد از حدود ۱۲۰ دقیقه افزایش فشار قابل ملاحظه ای مشاهده نشد.

پایان نامه - مقاله - پروژه

 

نمودار ‏۲‑۱۴) تغییرات فشار UF6 با زمان در دمای۲۰۰ درجه سانتی گراد

 

  • در مرحله بعد دما در حدود ۲۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم شد.

 

  • نمودار ۲-۱۵ افزایش فشار گاز UF6 با زمان را در دمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد نشان می دهد حداکثر فشار در این دما در حدود. ۸۳٫۴۰ میلی بار در زمان ۱۲۰ دقیقه شد که با زمان بیشتر، فشار تغییر محسوسی نداشت، به دلیل اینکه در این دما بیشترین افزایش فشار مشاهده شد بنابراین در این مرحله سامانه تحت خلاء قرارگرفته و فشار به حدود ۵۴میلی بار کاهش داده شد و دوباره ستون جذب در دمای ۲۵۰ درجه قرار گرفت و حداکثر تا فشار ۵۶ میلی بار بالا رفت و به دلیل اینکه افزایش فشار در این دما قابل ملاحظه بود بنابراین زمان بیشتری به این فرایند داده شد ولی تقریبا اکثر تغییر فشار در حدود ۹۰ دقیقه اول بود و بعد از حدود ۱۲۰ دقیقه افزایش فشار قابل ملاحظه ای مشاهده نشد.

 

نمودار ‏۲‑۱۵) تغییرات فشار UF6 با زمان در دمای۲۵۰ درجه سانتی گراد

 

  • در مرحله بعد دما در حدود ۳۰۰ درجه سانتی گراد تنظیم شد.

 

  • سامانه در حدود ۳۰ دقیقه در این دما نگه داشته شد ولی تغییر قابل ملاحظه ای در فشارمشاهده نشد.

 

  • در مرحله بعد دما در حدود ۳۵۰ درجه سانتی گراد تنظیم شد.

 

  • سامانه در حدود ۳۰ دقیقه در این دما نگه داشته شد ولی تغییر قابل ملاحظه ای در فشار مشاهده نشد.

 

  • در نمودار ۲-۱۶ تغییرات فشار UF6 با زمان در دماهای مختلف نشان داده شده است.

 

نمودار ‏۲‑۱۶) تغییرات فشار UF6 با زمان در دماهای مختلف

 

  • در جدول ۲-۴ میزان واجذب در دماهای مختلف (مستقل از دمای قبلی)گزارش شده است:

 

جدول ‏۲‑۴در صد واجذب در دماهای مختلف

 

  • در جدول۲-۴ میزان واجذب در هر دما به طور مستقل از دمای قبلی گزارش شده است. همانظور که مشخص است در درمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد بیشترین میزان واجذب را داریم و واجذب در دمای حدود ۲۰۰ درجه به طور قابل ملاحظه ای آغاز می شود.

 

  • در جدول۲-۵ میزان واجذب در دماهای مختلف(با درنظرگرفتن دمای قبلی) گزارش شده است:

 

جدول ‏۲‑۵ درصد واجذب در دماهای مختلف

 

  • در جدول۲-۵ میزان واجذب در هر دما وابسته به دمای قبلی گزارش شده است. همانطور که مشخص است در درمای ۲۵۰ درجه سانتی گراد بیشترین میزان واجذب را داریم و حداکثر میزان UF6 که واجذب شد حدود ۹۶ درصد گزارش شد.

 

 

بخش پنجم: آزمایش های جذب و واجذب متوالی UF6 بر روی نانو جاذب سدیم فلوراید

همانطور که در فصول قبل ذکر شد مهمترین مزیت سدیم فلوراید در جذب UF6 قابلیت واجذب آن است که فرایند آن در بخش قبلی مفصل توضیح داده شد.
در این بخش جهت دستیابی به ظرفیت جذب و واجذب، آزمایشات جذب و واجذب متوالی (۵ مرتبه)بر روی نمونه ای از سدیم فلوراید انجام شد که در ادامه فرایند توضیح داده خواهد شد. انتظار می رود در پایان این آزمایش ها به قابلیت جذب سدیم فلوراید بعد از هر مرحله واجذب بدست آید.
در این مرحله میزان ۵ گرم سدیم فلوراید در معرض ۴۳٫۱۲ میلی بار گاز UF6 قرار داده شد و آزمایش های جذب و واجذب در آن در شرایط فرایندی کاملاٌ یکسان انجام گرفت.

آزمایش اول جذب و واجذب

آزمایش اول جذب:
در آزمایش اول با فشار اولیه ۴۰٫۹۶ میلی بار گاز UF6 را بروی ۵ گرم نانو جاذب سدیم فلورید جذب می کنیم در جدول ۲-۷ داده های اولیه و نتایج جذب آمده است. شایان یادآوری است که سدیم فلورید به کار رفته در این آزمایش تا کنون فرایند واجذب بر روی آن انجام نشده است. در نمودار ۲-۱۷ تغییرات فشار بر حسب زمان در آزمایش جذب آورده شده است.
جدول ‏۲‑۶داده های جذب برای سدیم فلورید
نمودار ‏۲‑۱۷) تغییرات فشار UF6 بر حسب زمان
آزمایش اول واجذب:
همانطور که در مرحله واجذب در بخش قبل توضیح داده شد از دمای بالای ۲۰۰ درجه سانتی گراد، واجذب به طور قابل ملاحظه ای شروع می شود بنابراین در آزمایشات واجذب، دما را ابتدا از ۲۰۰درجه شروع و پله پله تا دمای ۲۵۰ افزایش می دهیم و افزایش فشا ربا زمان را دردمای ۲۰۰ درجه و بالاتر گزارش می شود.
نمودار ۲-۱۸ نتیجه فرایند واجذب UF6 بر روی نانو جاذب سدیم فلورید را نشان می دهد همانطور که از نمودار مشخص است در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد بیشترین میزان واجذب بدست آمده است. و در دمای ۲۵۰ درجه تغییر خاصی در فشار مشاهده نمی شود.
نمودار ‏۲‑۱۸) تغییرات فشار بر حسب زمان در فرایند واجذب UF6 از روی نانو جاذب سدیم فلورید در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد

آزمایش دوم جذب و واجذب

آزمایش دوم جذب:
در آزمایش دوم با فشار اولیه ۴۰٫۹۶ میلی بار گاز UF6 را بروی ۵ گرم نانو جاذب سدیم فلوریدی که یکبار فرایند واجذب بر روی آن انجام شده جذب می کنیم در جدول ۵-۸داده های اولیه و نتایج جذب آمده است. در نمودار ۲-۱۹ تغییرات فشار بر حسب زمان در آزمایش جذب آورده شده است.
جدول ‏۲‑۷داده های جذب برای سدیم فلوریدی که یکبار واجذب شده
نمودار ‏۲‑۱۹) تغییرات فشار UF6 برحسب زمان بر روی سدیم فلورایدی که یک مرتبه واجذب شده
آزمایش دوم واجذب:
نمودار ۲-۲۰ نتیجه فرایند واجذب UF6 بر روی نانو جاذب سدیم فلورید را نشان می دهد همانطور که از نمودار مشخص است در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد بیشترین میزان واجذب بدست آمده است. و در دمای ۲۵۰ و۳۰۰ درجه سانتی گراد تغییر خاصی در فشار مشاهده نمی شود.
نمودار ‏۲‑۲۰) تغییرات فشار بر حسب زمان در فرایند واجذب UF6 از روی نانو جاذب سدیم فلورید در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد

 

  • دما ۲۵۰ درجه سانتی گراد:
موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 06:33:00 ق.ظ ]