سطح اطمینان
(p value)
مقدار F
میانگین مربع
درجه آزادی
متغیرها 000/.
367/54
081/202
1
عامل بنیادی 396/43
35
عامل ساختاری
چون سطح معناداری دو مولفه اصلی تحقیق کمتر از 05/0 و sig=0.000 می باشد لذا می توان گفت که هر دو مولفه بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی تاثیر دارند و همچنین نشان می دهد این دو مولفه دارای اهمیت یکسانی جهت چالشهای مدیریت منابع انسانی می باشند.
عکس مرتبط با منابع انسانی
فصل پنجم
5-1 مقدمه :
آنچه كه در سالهای اخیر در برنامهریزی منابع انسانی مطمح نظر قرار می گیرد و برای آن برنامهریزی استراتژیک انجام می گیرد، شناخت از وضعیت موجود داخلی و خارجی موسسه به منظور مواجهه با آینده است، چرا كه آن جنبه ای از برنامهریزی موسسه است كه به جای توجه به مسائل مالی یا دیگر منابع به نیروی انسانی توجه دارد و.
5-2 تحلیل یافته ها :
تجزیه وتحلیل قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدات باتوجه به عوامل داخلی و خارجی تاثیرگذار بر فعالیتهای موسسه صورت میگیرد. همچنین با افزایش رقابت و كمیابی پرسنل ماهر با احتیاجات مناسب بازار، برنامهریزی و مدیریت منابع، تلاش بسیاری را در راستای برنامهریزی منابع انسانی می طلبد. از این رو، بررسی الگوها و مدل های مختلف برنامهریزی منابع انسانی و استفاده بهینه از آنها در موسسات و سازمانها جهت برنامهریزی و بهسازی منابع انسانی مثمرثمر خواهد بود
می توان گفت که هر دو مولفه بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی تاثیر دارند و همچنین نشان می دهد این دو مولفه دارای اهمیت یکسانی جهت چالشهای مدیریت منابع انسانی می باشند.
بحث و تفسیر :
از آنجا كه منابع انسانی با ارزش ترین عامل تولید ومنبع اصلی زاینده مزیت رقابتی و ایجادكننده قابلیتهای كلیدی هر سازمان است و عامل انسانی منبع راهبردی برای سازمانها محسوب می شود لذا برنامهریزی منابع انسانی جزء برنامهریزی استراتژیک است و سنگ زیربنای برنامهریزی منابع انسانی شناخت مفروضاتی است كه تصمیمات در آن اتخاذ می شود و درصورت پیش بینی و قضاوت مناسب، اهداف موردانتظار تحقق می یابد.
5-3 نتیجه گیری و پیشنهادات:
با توجه به مباحث و آزمونهای فوق می توان گفت که عوامل ساختاری و بنیادی و زیر مولفه های آن دارای تاثیر بر متغیر مدیریت استراتژیک منابع انسانی می باشند و نشان می دهد عوامل بنیادی در پیدایش مشکلات پیش روی سازمانها سهیم می باشند. فرهنگ بعنوان یکی ازعوامل اصلی، کنترل ایدئولوژیکی بر حاکمیت کشور، موقعیت سیاسی، عوامل اجتماعی و قضایی اشاره کرد. این عوامل بنیادی مبنای پیاده سازی SHRM را تشکیل می دهند. عوامل ساختاری عبارتند از: فقدان گزینش مدیران مناسب برای سازمانها بویژه در حوزه مدیریت منابع انسانی. دیدگاه سنتی و ایدئولوژیکی که بر سبک مدیریتی کشور حاکم است و… .
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی
به طور خلاصه می توان موارد فوق را بشرح ذیل بازگو کرد:
هر دو عامل ساختاری و بنیادی بر چالشهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی تاثیر بسزایی دارند. بنابراین باید راه ها و پیشنهادات ذیل را به خوبی طرحریزی و در رفع مشکلات کوشید:
آموزش کارکنان
ایجاد یک فرهنگ مناسب کاری در کشور با فرهنگ سازی بلند مدت
سوابق اختلاف طبقاتی زیاد در کشور را کاهش داد.
مدیران جوان را تعلیم و آموزش داد تا ساختار استراتژیک را به خوبی درک و طرحریزی نمایند.
گزینش مناسب کارکنان در هنگام استخدام تا فرایندهای سازمانی را در آینده به خوبی همراهی کنند.
ایجاد فضای سیاسی مناسب با کشورهای پیشرفته تا بتوان از اطلاعات و تجربیات آنها استفاده لازم را برد.
تشخیص منابع انسانی به عنوان سرمایه ارزشمند و منحصر به فرد سازمانها نتایج رقابتی را برای سازمانها بوجود می آورد. این تحقیق با هدف تحلیل سطوح کاربرد SHRM در سازمان ایرانی می باشد. موانع موجود در این روش و پایه های مورد نیاز برای داشتن سطح بالاتر از استفاده از منبع انسانی برای پیشرفت بهتر کشور مورد بررسی قرار گرفته است. برای داشتن روش منظم تری نسبت به SHRM در ایران تحقیق مدل پیشرفته EFQM را پیشنهاد می دهد.
این مدل پیشنهادی مسئله مهم فرهنگ را برای اجرای SHRM در کشور مورد توجه قرار می دهد. در بازبینی تغییر مدیران ایرانی در سازمانها موضوع فرهنگ آشکار ات. فاصله طبقاتی، رفتار فرد گرایانه ایرانی ها و جهت گیری شان در گذشته به سازمان هایی بر می گردد که مدیریت و تکنولوژی در آنها بصورت پیشرفته می باشد. به عبارت دیگر رفتار تغییر مدیریان و وابستگی آنها به خانواده شان باعث بوجود آمدن منبع انسانی نامنظم در سازمانها شده و پیشنهاد می دهد که تحقیقات عملی این مدل را در سازمان های ایرانی مورد بررسی قرار دهد و تحلیل کند که چه نفعی می تواند برای آنها داشته باشد.
محقق می بایست به اطلاعات دسترسی پیدا کند و بوسیله مدیریت رده بالا نیز پذیرفته شده باشد. مطالعات مشابه نیز در هر ملیتی با بهره گرفتن از مدل مشابه مشخص شده در
این تحقیق مورد بررسی قرار بگیرند. محققان می توانند روش متغیر را در سبک های مدیریتی در ایران مورد آزمایش قرار دهند مثل موارد د
دانلود متن کامل پایان نامه در سایت fumi.ir
یگری که در این ساختار مفهومی بوجود آمده است.
پرسشنامه
ضمن عرض سلام از شما خواهشمندم که به دقت سئوالات مربوط به پژوهش اینجانبه را با نام چالشها و موانع اجرای نظام مند مدیریت استراتژیک منابع انسانی در سازمان های دولتی کشور مطالعه فرموده و پاسخ دهید تا ما را در جهت پیشبرد اهدافمان یاری نمایید. ضمناً اطلاعات داده شده به صورت محرمانه باقی خواهد ماند.باتشکر
سن : سابقه خدمت: سمت سازمانی : تحصیلات: مدرک تحصیلی: جنسیت: وضعیت تاهل:
فرهنگ سازمانی:
1- تا چه حد سلسله مراتب موجود در سازمانها سبب عدم پذیرش مناسب SHRM در سیستم می شود؟
خیلی زیاد ¨ زیاد ¨ تا حدودی ¨ كم ¨ خیلی كم ¨
2- تا چه حد توزیع ناعادلانه قدرت سبب عدم پذیرش مناسب SHRM در سیستم می شود؟
من خیلی زیاد ¨ زیاد ¨ تا حدودی ¨ كم ¨ خیلی كم ¨
3-تا چه حد اعتقادات مرتبط با مذهب و دین در محیط کاری سبب عدم پذیرش مناسب SHRM در سیستم می شود؟
خیلی زیاد ¨ زیاد ¨ تا حدودی ¨ كم ¨ خیلی كم ¨
4- تا چه حد ساختار خانوادگی موجود در جامعه ایران سبب عدم پذیرش مناسب SHRM در سیستم میشود؟
خیلی زیاد ¨ زیاد ¨ تا حدودی ¨ كم ¨ خیلی كم ¨
عوامل اجتماعی :
1-تا چه حد باورهای موجود در محیط کار کارکنان سبب عدم پذیرش مناسب SHRM در سیستم می شود؟
خیلی زیاد ¨ زیاد ¨ تا حدودی ¨ كم ¨ خیلی كم ¨
2- به چه میزان سیستمهای موجود در کار و بهره وری موجود در کارکنان کشور سبب عدم پذیرش مناسب SHRM در سیستم می شود؟
خیلی زیاد ¨ زیاد ¨ تا حدودی ¨ كم ¨ خیلی كم ¨
3-تا چه حد مشارکت و تیمی کار کردن کارکنان سبب پذیرش مناسب SHRM در سیستم می شود؟
خیلی زیاد ¨ زیاد ¨ تا حدودی ¨ كم ¨ خیلی كم ¨
موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 05:19:00 ق.ظ ]