گواهیهای سرمایهگذاری نزد سازمان ثبت شده باشند،
حداقل سرمایۀ صندوق 50 میلیارد ریال باشد،
با نام باشد.
ب ـ گواهیهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان
گواهیهای سرمایهگذاری نزد سازمان ثبت شده باشند،
حداقل سرمایۀ صندوق 100 میلیارد ریال باشد،
با نام باشد.
گواهیهای سپردۀ سرمایهگذاری
مادۀ (17) گواهیهای سپردۀ سرمایهگذاری با شرایط زیر قابل پذیرش در بازار ابزارهای مالی نوین میباشند:
با نام باشند یا براساس رویۀ اجرایی مصوب هیئت مدیرۀ فرابورس، امکان معاملۀ آنها در سامانۀ معاملاتی وجود داشته باشد.
مبلغ اوراق صادره حداقل 100 میلیارد ریال باشد.
در زمان پذیرش، حداقل 6 ماه تا سررسید گواهیها باقی مانده باشد.
پرداخت اصل و سود علیالحساب گواهیها توسط بانک عامل تعهد و تضمین شده باشد.
بعد از پذیرش، معاملات دست دوم گواهیها منحصراً از طریق فرابورس انجام شود.
گواهیها با رعایت مقررات دستورالعمل اجرایی انتشار گواهی سپردۀ سرمایهگذاری، توسط بانک عامل صادر شده باشد.
تعریف صکوک و انواع آن
نوعی اوراق قرضه ی اسلامی است كه براساس موازین شرع طراحی شده است. ساختار پرداخت بهره ی اوراق قرضه ی غربی مطابق با موازین شرعی نیست. ناشر اوراق صكوك، گواهی ای را به سرمایه گذاران می فروشد و سپس آن را با قیمتی مشخص دوباره از خریداران اجاره می كند. همچنین فروشنده تعهد می كند در تاریخی مشخص، اوراق را با قیمتی معلوم از خریداران بازخرید كند. ناشر اوراق صكوك باید ارتباطی مشخص و واضح بین بازده و وجه نقد ناشی از فعالیت ها با دارایی خریداری شده ایجاد كند. به عبارت دیگر، تامین مالی باید مبتنی بر دارایی مشهود باشد.
مادۀ (18) انواع صکوکی که با مجوز سازمان منتشر میگردند، با شرایط زیر قابل پذیرش در بازار ابزارهای مالی نوین میباشند:
با نام باشند یا براساس رویۀ اجرایی مصوب هیئت مدیرۀ فرابورس، امکان معاملۀ آنها در سامانۀ معاملاتی وجود داشته باشد.
مبلغ اوراق صادره حداقل 100 میلیارد ریال باشد.
در زمان پذیرش، حداقل 6 ماه تا سررسید این اوراق باقی مانده باشد.
حداقل یک بازارگردان داشته باشند.
بند دوم : ابزار های مالی
فرهنگ اصطلاحات تخصصی مالی، واژه ” instrument ” را بهعنوان ابزار مالی شناخته و آن را بهعنوان یک سند رسمی و قانونی مانند سهام و اوراق قرضه و یا سایر ابزارهای مالی تعریف می کند.
تصویر درباره بازار سهام (بورس اوراق بهادار)
وجود ابزارهای مالی گوناگون در بازار اوراق بهادار، انگیزش و مشارکت بیشتر مردم را در تأمین منابع مالی فعالیتهای درازمدت به همراه می آورد. تنوع ابزارهای مالی از نظر ترکیب ریسک و بازده، ماهیت سود و شیوه مشارکت در ریسک، گروه های مختلف را به سوی بازار اوراق بهادار جذب می کند. برای ابزارهای مالی می توان سه نقش متمایز در نظر گرفت:
اول، ابزارهای مالی وسایلی برای نقل و انتقال وجوه از سهامدارانی که مازاد سرمایه دارند و مایل به سرمایه گذاری هستند، به کسانی است که به این وجوه برای سرمایه گذاری در دارایی های حقیقی نیاز دارند.
دوم، ابزارهای مالی انتقال وجوه را به شکلی انجام می دهند که ریسک سیستماتیک مربوط به جریان نقدی ناشی از سرمایه گذاری در دارایی های حقیقی، بین متقاضیان و عرضه کنندگان وجوه، توزیع مجدد شود.
سوم، ابزارهای مالی وسیله ای برای تجمیع به شمار می روند. افزودن و انباشت پس اندازهای خانوار برای تأمین مالی طرح های بزرگ سرمایه گذاری، بدون تجمیع که بخش تفکیک ناپذیر نظام مالی است، امکان پذیر نیست. اگر امکان تجمیع از طریق صدور دارایی های مالی وجود نداشت ، این امکان برای خانوارها پدید نمی آمد که سرمایههای خود را تجهیز کنند و در سبد متنوعی از داراییهای حقیقی سرمایه گذاری نمایند.
انواع ابزارهای مالی
امروزه، انواع بسیار متنوعی از ابزارهای مالی در بازارهای پول و سرمایه دنیا در چهار قالب زیر مورد استفاده قرار می گیرند:
ابزارهای سرمایه ای (مالکیتی)
ابزارهای استقراضی (بدهی)
ابزارهای مشتقه
ابزارهای ترکیبی
همچنین، برای پوشش نیازهایی که به طور روزافزون پیچیده تر و متنوع تر می شوند، پیوسته ابزارهای مالی جدید بهویژه در قالب ابزارهای مشتقه و ترکیبی، خلق شده و مورد استفاده قرار می گیرند.
مادۀ (19) سایر ابزارهای مالی که به تشخیص شورا قابل معامله بوده و با مجوز سازمان منتشر میگردند، با شرایطی که هیئت پذیرش تعیین می کند، قابل پذیرش در بازار ابزارهای مالی نوین میباشند.
مادۀ (21) سایر ابزارهای مالی که توسط شورا قابل نقل و انتقال شناخته شدهاند، در صورتی که در بورس اوراق بهادار یا فرابورس پذیرفته نشده باشند، قابل نقل و انتقال در بازار پایه میباشند.
گفتار دوم :بررسی فرابورس
نام این بازار در ایران از معادل انگلیسی ( Over The Counter ) گرفته شده است. به همین دلیل به این بازار اختصاراً ( OTC ) نیز گفته می شود.
مدل ایجاد فرابورس، الهام گرفته از برخی بورس های پیشرفته، بورس هایی با ساختار مشابه و نیز
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت abisho.ir مراجعه نمایید.
تجربیات موجود در حوزه بورس اوراق بهادار تهران است. شركت فرابورس ایران با هدف گسترش بازار اوراق بهادار و تنوع بخشی به دارایی های مالی منتشر و مورد مبادله در بازار سرمایه ایجاد گردید.
در راستای توسعه فعالیت بازار سرمایه در تاریخ 22/08/1387 با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار اولین شركت برای این منظور به نام شركت فرابورس ایران به ثبت رسید. بازار فرابورس بازاری منعطف و در عین حال تحت نظارت دقیق سازمان بورس و اوراق بهادار خواهد بود. بازار فرابورس بازاری بدون مركزیت مشخص است كه شركت كنندگان از طریق تلفن یا ابزارهای الكترونیكی دیگر خرید و فروش را انجام می دهند.
با تاسیس این بازار جدید و با در نظر گرفتن ورود و خروج آسان سهام شركتها و سایر اوراق بهادار یک بازار رسمی دیگر برای سایر شركتها به وجود آمده است. اكنون تمامیشركتهای سهامی عام به راحتی میتوانند عضو فرابورس ایران شوند و مزایای فراوانی را برای خود و سهامدارانشان به وجود آورند.
تفاوت فرابورس با بورس
شرکت فرابورس ایران همچون دو بورس فعال کشور – بورس اوراق و بورس کالا- با مجوز شورای عالی بورس ایجاد شده و تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار قرار دارد، با این تفاوت که ورود به بازارهای فرابورس از شرایط و الزامات کمتری برخوردار بوده و شامل بازارهای متنوعی میباشد که این تفاوتها عبارتند از :
الف) تفاوت در بازارها
ب) تفاوت در فرایند پذیرش
مزایای پذیرش شرکتها در فرابورس
بر اساس مقررات، کلیه مزایای موجود برای شرکتهای پذیرفته شده در بورس، برای اوراق بهادار و سهام شرکتهای پذیرفته شده در فرابورس نیز تعریف شدهاند. این موارد از جمله موارد زیر میباشند:
تامین مالی آسان و ارزان
افزایش نقد شوندگی سهام
بهرهمندی از معافیت مالیاتی شرکتهای پذیرفته شده در فرابورس
نقل و انتقال سهام بهصورت آسان- سریع و کمهزینه
شفافیت و اعتبار قیمت سهام به واسطه مبادله در فرابورس
اطلاع رسانی هماهنگ و عادلانه به سرمایهگذاران بالفعل و بالقوه
بهرهگیری از امکان وثیقهگذاری سهام و اخذ ساده تر تسهیلات بانکی
معرفی شرکت و محصولات به طیف وسیعی از اقشار جامعه و افزایش اعتبار شرکت
پیشبینی فرایند ساده خروج از فرابورس
موضوعات: بدون موضوع
[سه شنبه 1400-01-24] [ 09:56:00 ب.ظ ]