در صفحه ساجیتال به وسیله کولیس فاصله بین دو ابرو تا پشت سر را اندازه بگیرید.
۸۸
تصویر ۲۸.۳. قطر سر

 

    1. پهنای تنه از ارتفاع نوک سینه­ها

 

متر نواری به صورت افقی بر روی خط فرضی که از روی جناغ سینه می­گذرد و نوک سینه­ها را به یکدیگر متصل می­ کند قرار داده و سپس این فاصله اندازه گیری می­ شود

تصویر ۲۹.۳. پهنای تنه از ارتفاع نوک سینه

 

    1. پهنای تنه از سطح ناف

 

نوار اندازه گیری را به صورت افقی دور شکم و در سطحی که از بیشترین محیط برخوردار است قرار دهید. اندازه گیری را بدون جمع شدن پوست انجام دهید.

تصویر ۳۰.۳. پهنای تنه از سطح ناف

 

    1. پهنای تنه در سطح لگن

 

با متر نواری فاصله بین دو تاج خاصره راست و چپ (در حالت ایستاده) اندازه گیری می­ شود
تصویر ۳۱.۳. پهنای تنه در سطح لگن

 

    1. پهنای آرنج (پهنای استخوان بازو)

 

مطابق شکل شانه و آرنج را با فلکشن ۹۰ درجه نگه داشته پهنای بین دو اپی کندیل داخلی و خارجی استخوان بازو اندازه ­گیری می­ شود. اپی کندیل داخلی همیشه پایین­تر از اپی کندیل خارجی است. به همین خاطر کالیپر کمی کج نگه داشته می­ شود

تصویر ۳۲.۳. پهنای آرنج (پهنای استخوان بازو)

 

    1. پهنای مچ دست

 

فاصله بین دو زائده نیزه¬ای مچ دست را با کولیس اندازه بگیرید
تصویر ۳۳.۳. پهنای مچ دست

 

    1. پهنای لگن در حالت نشسته

 

در حالتی که فرد بر روی صندلی نششسته است، متر نواری را به صورت افقی دور لگن خاصره و در سطح بیشترین برآمدگی خلفی باسن قرار داده و اندازه گیری کنید.
تصویر ۳۴.۳. پهنای لگن در حالت نشسته

 

    1. پهنای زانو- استخوان ران

 

فرد روی صندلی نشسته و بیشترین فاصله بین اپی کندیل­های داخلی و خارجی استخوان ران اندازه گیری می­ شود.

تصویر ۳۵.۳. پهنای زانو- استخوان ران

 

    1. فاصله قوزک­ها

 

فاصله بین قوزک داخلی و خارجی با کولیس اندازه گیری می­ شود.
تصویر ۳۶.۳. قطر قوزک­ها
۵.۱.۷.۳. چربی زیرپوستی
اندازه ­گیری لایه­ های زیرپوستی
در اندازه ­گیری هر یک از لایه­ های زیرپوستی ذیل، کالیپر در دست راست گرفته می­ شود و لایه پوست توسط انگشت­های شست و سبابه دست چپ بلند شده و نگه داشته می­ شود. این لایه­ های زیرپوستی که عضله را شامل نمی­شوند و دو لایه از پوست و بافت چربی زیرین آن را در بر می­گیرند باید در سرتاسر طول اندازه ­گیری نگه داشته شوند. کالیپر باید به صورت عمود بر لایه زیرپوستی به کار گرفته شود تا اینکه صفحه­ی فشار یک سانتی­متر دورتر از انگشتان سبابه و شست چپ قرار گیرد. عمل خواندن درجه، دو ثانیه پس از قرار دادن کالیپر صورت می­گیرد و نمره تا نزدیک­ترین ۱/۰ میلی­متر (برای کالیپر هارپندن) یا ۵/۰ میلی­متر (برای کالیپر اسلیم لاین) ثبت می­گردد.
پایان نامه - مقاله - پروژه

 

    1. چربی تحت­کتفی

 

موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 01:49:00 ب.ظ ]