۵۱
۱۷
۳۴
طرحواره درمانی(۱۲= N)
مقابله اجتنابی
۲۵/۱۲
۲۲/۲
۱۸
۱۰
۸
رضایت زناشویی
۰۸/۳۲
۲۰/۶
۴۰
۲۰
۲۰
گروه کنترل(۱۲= N)
مقابله اجتنابی
۳۳/۱۹
۴۳/۱
۲۲
۱۷
۵
رضایت زناشویی
۷۵/۵۲
۹۶/۱۱
۷۰
۲۴
۴۶
نتایج جدول۴-۵ افزایش میانگین نمرات مقابله اجتنابی و کاهش میانگین نمرات رضایت زناشویی در گروههای آزمایش در قیاس با گروه گروه کنترل را نشان میدهد. همچنین در متغیر مقابله اجتنابی با کاهش بیشتر نمرات در مراحل پسآزمون و پیگیری در گروه درمان پردازش شناختی(CPT) و کاهش میانگین رضایت زناشویی در مراحل پسآزمون و پیگیری گروه طرحواره درمانی(ST) قابلملاحظه است. این تغییرات در بخش تحلیل استنباطی بررسی و تبیین خواهد شد.
۴-۳ تحلیل دادههای پژوهش
در این بخش فرضیههای پژوهش با توجه به شیوه و مراحل اندازهگیری آنها یعنی در سه مرحله پیشآزمون، پسآزمون و پی گیری در گروههای سهگانه(درمان پردازش شناختی(CPT)، طرحواره درمانی(ST) و گروه کنترل) بررسی خواهند شد. ازآنجاییکه روش آماری مناسب برای این نوع از اندازهگیریها تحلیل واریانس چند متغیری با اندازهگیری مکرر است، رعایت الزامات یا پیشفرضهای اجرای این روش آماری الزامی است، لذا در ابتدا مفروضههای این آزمون و سپس نتایج اثربخشی هرکدام از روشهای درمانی در مقایسه با یکدیگر و گروه گروه کنترل بر متغیرهای وابسته پژوهش ارائه میشود:
۴-۳-۱- مفروضه توزیع بهنجار برای متغیرهای وابسته
از مفروضه های عمده در استفاده از آزمونهای پارامتریک منجمله تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر ، تأیید توزیع بهنجار یا نرمال دادهها است، خصوصاٌ این پیشفرض زمانی از اهمیت بالاتری برخوردار است که حجم نمونه مانند آنچه در این مطالعه پیشآمده است، پایین باشد. در ادامه با بهره گرفتن از شاخص شاپیرو ویلک[۷۲۳] پیشفرض توزیع بهنجار برای متغیرهای زیستی و روانشناختی پژوهش ارائهشده است. همانطوری که در جداول ۴-۶ و ۴-۷ مشاهده میشود با توجه به مقدار شاخص شاپیرو- ویلک و بر اساس سطح معناداری در تمام متغیرهای پژوهش(فشارخون سیستولیک، فشارخون دیاستولیک، ضربان قلب، دمای بدن، خشم، خصومت، مقابله اجتنابی و رضایت زناشویی)،فرض نرمال بودن توزیع دادهها برقرار است(۰۵/۰<P).
جدول ۴-۶: آزمون شاپیرو-ویلک جهت بررسی نرمال بودن توزیع زیستنشانگرهای قلبی عروقی
موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 05:42:00 ب.ظ ]