بررسی اثر اندرکنش خاک و سازه بر روی باز توزیع نیروها در المان های سازه های فولادی- قسمت ۲۳- قسمت 2 | ... | |
در مورد خاک رس اشباع اگر زمین در درازمدت نشست تحکیم هم داشته باشد، معمولاً تحلیل کوتاه مدت براساس سختی فنرها بدون توجه به تحکیم صورت میگیرد. سپس توزیع تنش ناشی از پی بر خاک بدست میآید و مقدار نشست تحکیم در نقاط مختلف تخمین زده میشود. در نهایت سختی فنرها با توجه به مقدار نشست تحکیم در نقاط مختلف اصلاح میگردد. تحلیل درازمدت براساس سختیهای اصلاح شده برای فنرها انجام میگیرد. ۱: گوشه شکل ۴‑۳: طول و عرض سطح بارگیر در پیهای نواری]۱ [
بهبود مدلسازی خاک با فنر مشکل اصلی مدلسازی خاک با فنر این است که فنرها منفرد از هم میباشند، یعنی تغییر مکان هر فنر مستقل از سایر فنرها است. اگر پی انعطافپذیر تحت بار یکنواخت بر زمین همگن قرار گیرد، تحت بار به شکل کاسهای درمیآید ولی مدل وینکلر قادر به نشان دادن این حالت نیست. در اینجا به روش هایی برای اصلاح فنر وینکلر اشاره می کنیم. (ب) مدل وینکلر (الف) واقعیت
روش اول: افزایش سختی فنرهای کناری یا کاهش سختی فنرهای مرکزی در بحثهای تکمیلی ACI آمده است که بکارگیری K ثابت بدون توجه به تأثیرات کوپله بودن غلط است و نباید K یکنواخت بکار رود. باولز برمبنای قضاوت مهندسی پیشنهاد میکند سختی فنرهای کناری دوبرابر شود و یا اینکه سختی فنرها در محدوده مرکزی کاهش یابد. معمولاً لازم نیست که هر دو کار با هم انجام گیرد. اگر محدوده پی را میخواهیم به چند دسته فنر تقسیم کنیم، لازم نیست بیش از سه دسته فنر بکار ببریم. باولز ضریب m در مخرج فرمول(۶-۴) را پیشنهاد می کند که مقدار آن برای فنرهای گوشه ۱، برای فنر های کناره ۲ و برای فنرهای مرکزی ۴ می باشد.
روش دوم: متصل کردن فنرها گاهی جهت ارتباط دادن تغییر شکل فنرها به یکدیگر تلاش شده است که ارتباط آنها با افزودن اجزاء جدیدی مثل فنرهای مورب انجام گیرد. این روشها ضمن اینکه مبنای تئوریک روشنی ندارند، در عمل با تعیین سختی فنرهای مورب و ابهامات آن مواجهاند.
روش سوم: روش المان سطحی روش مناسبتری برای حل مشکل مستقل بودن فنرهای وینکلر پیشنهاد شده است که «روش المان سطحی» خوانده میشود.
نتیجه گیری به طور کلی می توان گفت فنر وینکلر اصلاح شده با وجود ایرادات وارده در اکثر موارد با نتایج آزمایشگاهی مطابقت دارد به همین دلیل استفاده از آن برای مدل سازی خاک بسیار متعارف می باشد. جهت اصلاح مدل وینکلر به منظور مدل سازی های متعارف از روش پیشنهادی آقای باولز و برای پروژه های اجرایی خاص و پیچیده تر می توان از روش المان سطح استفاده نمود.
فصل پنجم مدل سازی و تحلیل نتایج مقدمه جهت بررسی اثر اندرکنش خاک- سازه بر بازتوزیع نیروها در المان های ساختمان های فولادی، در این فصل به ارائه و بررسی نتایج بدست آمده از تحلیل تعداد مشخصی از ساختمان های فولادی دارای خصوصیات مختلف در حالت با و بدون در نظر گرفتن اثر اندرکنش سازه با خاک پی پرداخته میشود. از آنجایی که هر دو معیار سختی سازه و سختی پی در اندرکنش خاک- سازه میتواند اثرگذار باشد و سختی پی سازه متأثر از ابعاد آن (طول، عرض و ضخامت پی) میباشد. بنابراین برای یک پی با ضخامت مشخص، طول و عرض پی میتوانند در کنترل سختی پی تأثیرگذار باشند. از طرف دیگر سختی سازه توسط ابعاد اعضا سازه و تعداد طبقات آن کنترل میشود در نتیجه در بررسی اثر اندرکنش در تحلیل سازههای ساختمانی سه عامل مساحت پلان ساختمان، ارتفاع ساختمان و سختی اعضاء روسازه ساختمان میتواند در نتایج حاصل از این تحلیل نسبت به دیگر عوامل ممکن تأثیرگذارتر باشد.
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 12:57:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|