استفاده_از_روش_تطبیق_کنترل_مقاومتی- قسمت ۵ | ... | |
کاربردهای تولیدات پراکنده هدف اصلی از به کارگیری واحدهای تولید پراکنده تامین توان اکتیو مورد نیاز بارهای شبکه میباشد. براساس این تعریف نیازی به تامین توان راکتیو و مورد نیاز از طریق این تولیدات نمی باشد هر چند برخی از واحدهای تولید پراکنده قادر به تولید توان راکتیو میباشند و بخشی از توان راکتیو بارها را نیز تامین می نمایند. همچنین جهت تامین نیازمندیهای بار و شبکه و با توجه به نوع تولید پراکنده کاربردهای مختلفی را برای این تولیدات در نظر گرفتهاند که عبارتند از:
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید. برق اضطراری مهمترین کاربرد دیزلژنراتور DG[47] استفاده از آن برای تولید برق اضطراری برای مصرفکنندگان خاص مانند بیمارستانها، آزمایشگاهها و حتی هتلها میباشد که برای آنها مسائل اقتصادی در مقابل مسائلی چون عدم قطعی برق در درجه دوم قرار دارد.
تولید همزمان برق و حرارت([۴۸]CHP) انرژی حرارتی بسیاری در فرایند تبدیل سوخت به انرژی الکتریکی تولید میگردد به طور متوسط دو سوم انرژی تولیدی در طی فرایند تبدیل به انرژی حرارتی میگردد این حرارت قابلیت استفاده توسط مصرف کننده در صورتیکه در نزدیکی مراکز مصرف باشد را دارد. علاوه بر مزیت فوق استفاده از این تکنولوژی باعث کاهش آلودگی های زیست محیطی نیز میگردد.
مصرف انرژی در پیک بار هزینههای تولید توان الکتریکی ساعتبه ساعت، بسته به میزان تقاضا و ظرفیت دردسترس در حال تغییر است. شرکتهای برقمعمولا قادر به مشاهده این تغییرات هستند، اما برای مصرفکنندگان، چنین امکانیفراهم نیست. برخی از مصرفکنندگان بزرگبراساسزمان هایاستفاده از انرژیالکتریکی، ممکن است هزینههای مختلفیرا به همین دلیل پرداخت کنند. مصرفکنندگانی که در ساعات نسبتا پرهزینهاوج بار اقدام به تولید انرژی الکتریکیمیکنند، اصطلاحا اصلاحکننده پیکنامیده میشوند. مصرفکنندگانی که در مواقعاوج بار شبکه از این روش استفاده میکنند بهطور قابل ملاحظهای هزینههای صرف شدهبرای خرید انرژی الکتریکی را کاهشمیدهند. در ضمن این قبیل مصرفکنندگانقادر خواهند بود در صورت نیاز شبکه، ظرفیتمازاد تولیدی خود را در اختیار شبکه قرار دهندو درآمد حاصل از فروش انرژی الکتریکی رابرای کاهش هزینههای خود ذخیره کنند.
پشتیبانی شبکه
استفاده از تولید پراکنده قابلیت کاهش هزینه های سرمایه گذاری در سایر بخشها از جمله تقویت ولتاژ شبکه، کاهش تلفات خطوط، کنترل توان راکتیو، آزادسازی ظرفیت خطوط انتقال و افزایش ظرفیت اضطراری شبکه را دارا میباشد. تغذیه بارها بصورت جدا از شبکه برای مناطقی که هزینه اتصال آنها به شبکه به دلیل موانع طبیعی بالا بوده و صرفه اقتصادی ندارد. کیفیت برق رسانی حضور منابع تولید پراکنده در نزدیکی مراکز مصرف می تواند تاثیرات مثبتی بر روی قابلیت اطمینان و کاهش تعداد و تداوم مدت زمان خاموشیهای مصرف کنندگان و همچنین افزایش کیفیت برق رسانی به مراکز بار با بهبود پرفیل ولتاژ در نقاط مصرف داشته و بعنوان یک روش مقرون به صرفه از لحاظ اقتصادی در نظر گرفته شود.
مکان نصب تولدات پراکنده عموما تولیات پراکنده در شبکه های توزیع و در نزدیکی مصرف کنندگان نصب می شود با توجه به توان مصرفی بارهای شبکه توزیع، واحدهای تولید پراکنده با ظرفیت تولید متناسب با این شبکه ها در مکان مناسب به کار گرفته میشوند.
انواع تکنولوژی تولیدات پراکنده این بخش به توضیح برخی تکنولوژیهای رشد یافته که میکروشبکه ها را شکل خواهند داد می پردازد.
تکنولوژیهایی که براساس سوختهای فسیلی کار می کنند (موتوراحتراقی، میکروتوربین و دیزل ژنراتورها) تکنولوژیهایی که براساس استفاده از انرژیهای نو استوارند (توربینهای بادی، سلولهای خورشیدی وزیست توده) تکنولوژیهایی که براساس ذخیرهسازی انرژی استوارند (باتریها و چرخهای طیار) میکروتوربینها تکنولوژی بکار رفته در میکروتوربینها[۵۰] از سیستمهای تغذیه داخلی فضاپیما، توربو شارژرهای موتور دیزل و طرحهای اتومبیل گرفته شده است. در حال حاضر تعدادی از کمپانیهای تولیدی مشغول امتحان و آزمایش مدلهای آزمایشگاهی این واحدها در شبکه های بسیار کوچک توزیع در حد ۳۰ تا ۵۰۰ کیلو واتی هستند یک میکروتوربین ساده شامل یک کمپرسور، محفظه احتراق توربین و ژنراتور است. اغلب طرحهای موجود در این زمینه از نوع تک محور هستند که از یک ژنراتور آهنربای دائم با دور زیاد جهت تولید برق متناوب با فرکانس متغیر استفاده می کند. از یک اینورتر برای تولید فرکانس ۵۰ یا ۶۰ هرتز استفاده می شود.
شکل ۶ میکروتوربین پیل سوختی[۵۱] پیل سوختی وسیلهای است که برای تولید توان الکتریکی و تأمین انرژی حرارتی از طریق جریانهای الکتروشیمیایی استفاده می شود. پیل سوختی را می توان به عنوان یک باطری تأمین کننده انرژی الکتریکی تصور کرد که تا زمانیکه سوخت آن تأمین شود می تواند انرژی الکتریکی تولید نماید. شکل ۷ پیل سوختی
منابع تجدیدشدنی[۵۲] منابع تجدیدشدنی میتوانند در ریزشبکه ها استفاده شوند مثل سیستم های PV یا توربینهای بادی. میکروتوربینهای سوختزیستی نیز یک احتمال بشمار میآیند، از نظر محیطی، سلولهای سوختی و بیشتر منابع قابل تجدید یک پیشرفت اساسی نسبت به موتورهای احتراق معمولی دارند.
فتوولتائیک(PV[53]) انرژی نور خورشید الکترونهای سلولهای فتوولتائیک [۵۴]را وادار به حرکت می کند. هر سلول، ۲ تا ۴ آمپر را با توجه به اندازه سلول [۵۵]با ولتاژ خروجی ۰٫۵ ولت تامین می کند. البته محدودیتهای فتوولتائیک بیشتر از سایر مولدهاست.
پنلهای خورشیدی تولید توان مطلوب یا بخش کنترل مصرف کننده یا بار الکتریکی
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 08:46:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|