بیمارانی که تشخیص بیماری کرونر قلب گرفته بودند و کارکنا ن بیمارستان که این افراد از لحاظ سن و تحصیلات با گروه بیماران قلبی – عروقی همتا شدند .بیماران به تشخیص پزشک قلب و عروق و سرپرستاربخش معرفی می شدند .

 

۳-۵ روش نمونه گیری

ابتدا از بین ۱۰ بیمارستان تخصصی دولتی قلب و عروق ۳ بیمارستان به تصادف انتخاب شد . نمونه به شیوه هدفمند و در دسترس انتخاب شد .

 

۳-۶ حجم نمونه و روش محاسبه آن

برای براورد حجم نمونه از روش استفاده شد. با قرار دادن نمرات لازم در این فرمول حجم نمونه مشخص شد . نمونه ای به حجم ۱۶۷ نفر تعیین شد و پس از انتخاب هر فرد توضیحاتی در مورد پرسشنامه ها و هدف از اجرای آزمون و نحوه پاسخگویی ارائه گردید.درنهایت پس از حذف پرسشنامه های ناقص حجم نمونه برای هر گروه (بیمار و سالم )۱۵۰ مشخص شد.

 

دانلود متن کامل پایان نامه در سایت fumi.ir

۳-۷ مشخصات واحد پژوهش و معیارهای ورود و خروج مطالعه

بیمارستان های تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق و محدوده سنی ۱۵ تا ۵۵ سال با توجه به راهنماییهای سرپرست های بخش قلب و عروق در نظر گرفته شد .تحصیلات (بیسواد – راهنمایی – متوسطه –دانشگاهی ) و سن و داشتن بیماری کرونر قلب معیار ورود و نداشتن وضعیت مناسب جسمی ، نداشتن تمایل به همکاری و داشتن بیماریهای جسمی دیگر به غیر از کرونری قلب معیار خروج مطالعه بودند .

 

۳-۸ توضیح ابزار گرد آوری اطلاعات و روایی و پایایی ابزار

مقیاس کمال گرایی
مقیاس کمال گرایی چند بعدی فراست(FMPS) [۲۱۰] که فراست و همکارانش (۱۹۹۰) با ۶بعد طراحی کردند که شامل :
نگرانی زیاد در مورد اشتباهات[۲۱۱] ،معیارهای شخصی[۲۱۲] ،انتظارات والدین[۲۱۳]،انتقاد والدین[۲۱۴]،تردید در مورد فعالیت[۲۱۵] و سازماندهی[۲۱۶] میباشد.این مقیاس ۳۵ جمله در ۶ بعد است . بعلاوه نمره کمال گرایی کلی از طریق جمع کردن نمره همه ۳۵ عبارت آزمون به دست می آید . نمره بالا در این آزمون حاکی از کمال گرایی بالای فرد در حیطه مورد نظر است فراست و همکاران (۱۹۹۳) میزان ضریب همسانی درونی زیر مقیاس های آزمون بین ۷۳/۰ تا ۹۳/۰ و ضریب همسانی درونی کل آزمون را ۹۰/۰ گزارش کرده اند . در یک نمونه استرالیایی نیز ضریب همسانی درونی زیر مقیاس های آزمون ۷۷۰ تا ۹۰/۰ و ضریب همسانی درونی کل آزمون ۹۱/۰ بوده است (لیند – استیونسون ، هیرن ،۱۹۹۹) .اعتبار همگرا و افتراقی چند بعدی کمال گرایی فراست نیز از طریق رابطه مثبت معنادار این آزمون با مقیاس کمال گرایی برنز (۱۹۸۰) ، مقیاس خودارزیابی آزمون باورهای غیرمنطقی (جونز ،۱۹۶۸) و زیر مقیاس کمال گرایی پرسشنامه اختلالات خوردن (فلت ، هویت ، بلانک اشتاین و گری ، ۱۹۹۸) به اثبات رسیده است .
مقیاس سیستم های بازداری و فعال سازی رفتاری (BIS/BAS) شامل:پرسشنامه ای با ۲۰ ایتم است که BIS شامل ۷آیتم و مقیاس BAS13 آیتم می باشد. مقیاس BAS سه زیر مقیاس دارد که شامل :پاسخ به پاداش (۵ آیتم)،سائق (۴ آیتم)و جستجوی شادی و تفریح (۴ آیتم) می باشد. .
مطابق با نظریه اصلاح شده RST و تحلیل عاملی هایم و همکاران (۲۰۰۸) این مقیاس دارای پنج زیر مقیاس می باشد که عبارتند از :
سیستم بازداری رفتاری – اضطراب (BIS-Anxiety) ، سیستم جنگ / گریز / بهت /ترس (FFFS- Fear ) ، زیر مقیاس پاسخ دهی در برابر پاداش سیستم فعال سازی رفتاری (BAS-RR) ، زیر مقیاس کشاننده سیستم فعال سازی رفتاری (BAS-D) ، زیر مقیاس تفریح طلبی سیستم فعال سازی رفتاری (BAS-FS) .
هر آیتم BAS/BIS در یک مقیاس ۴ درجه ای از نوع لیکرت درجه بندی شده است ثبات درونی مقیاس BIS 74/0 گزارش شده است(کاروروایت،۱۹۹۴)و ثبات درونی برای مقیاس BAS به ترتیب ۷۳/۰ ، ۷۶/۰ ،۶۶/۰ گزارش شده است(کارور و وایت،۱۹۹۴).
در مطالعه ی عطری فرد (۱۳۸۵) ثبات درونی مقیاس BIS ، ۴۷/۰ و ثبات درونی زیر مقیاس BAS به ترتیب بالا ۷۳/۰ ، ۶۰/۰ ، ۷۸/۰ گزارش شده است.
مقیاس تاب آوری کانر _دیوید سون (CD-RISC):یک ابزار ۲۵ سوالی است که سازه تاب آوری را در اندازه های پنج درجه ای لیکرت از صفر تا چهار را می سنجد.حداقل نمره تاب آوری آزمودنی در این مقیاس صفر و حداکثر نمره وی صد است .نتایج مطالعه ی مقدماتی مربوط به ویژگی های روانسنجی این مقیاس ، پایایی و روایی آن را تایید کرده است(کانر و دیوید سون،۲۰۰۳).
همسانی درونی ،پایایی باز آزمایی و روایی همگرا و واگرای مقیاس کافی گزارش شده اند و گرچه نتایج تحلیل عاملی اکتشافی وجود پنج عامل (شایستگی/استحکام شخصی،اعتماد به غرایز شخصی/تحمل عواطف منفی،پذیرش مثبت عواطف/روابط ایمن،مهار،معنویت)را برای مقیاس تاب آوری تایید کرده است.پایایی و روایی فرم فارسی مقیاس تاب آوری نیز در مطالعات مقدماتی نمونه های بهنجار و بیمار مورد بررسی و تایید قرار گرفته است(بشارت ،۱۳۸۶) .
برای تعیین روایی ابتدا همبستگی هر گویه با نمره کل مقوله محاسبه و سپس از روش تحلیل عامل استفاده شده است . محاسبه هر نمره با نمره کل نشان داده است که به جز مورد (گویه ۳) ضرایب بین ۴۱/۰ تا ۶۴/۰ بودند در مرحله بعد گویه های مقیاس با بهره گرفتن از روش مؤلفه های اصلی مورد تحلیل عاملی قرار گرفته بودند .پیش از استخراج عوامل براساس ماتریس همبستگی گویه ها در شاخص KMO (آزمون کرویت ، بارتلت ) محاسبه شده بودند .مقدار KMO برابر ۸۷/۰ و مقدار خی دو در آزمون بارتلت برابر ۲۸/۵۵۶ بود که هر شاخص کفایت شواهد برای انجام تحلیل عامل را نشان داده است . پس از این مرحله برای تعیین تعداد عوامل از ملاک شیب خط نمودار و ارزش ویژه بالاتر از یک استفاده شده است .براساس شیب خط یک عامل در مقیاس قابل استخراج بوده است . پس ازاستخراج عامل ، ماتریس بار عاملی مورد چرخ به روش واریکماس قرار گرفته بود سپسبار عاملی هر سوال نسبت به مقوله محاسبه و تنها گویه ۳ به دلیل بار عاملی پایین از تحلیل نهایی کنار گذاشته شده است .بدین ترتیب ۲۱ گویه در تحلیل نهایی مورد استفاده قرار گرفته بودند .
پایایی : به منظور تعیین پایایی از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است که ضریب پایایی حاصله برابر با ۸۹/۰ گزارش شده است .

 

۳-۹ روش گرد آوری اطلاعات

ابتدا لیست بیماران کرونری قلب در اختیار قرارمی گرفت و با توجه به سن و تحصیلات آنها بیمار انتخاب میشد که پس از انتخاب هر فرد توضیحاتی در موردپرسشنامه و هدف از اجرای آزمون و نحوه پاسخگویی ارائه می گردید در مورد کارکنان هم با توجه به سن و تحصیلات (بیسواد – راهنمایی – متوسطه – دانشگاهی )با گروه بیماران قلبی همتا شده و پس از پاسخگویی به سوالات پرسشنامه که به صورت فردی اجرا میشد پرسشنامه ها جمع آوری شده و برای تجزیه و تحلیل نهایی آماده می گردید.

 

۳-۱۰ روش تجزیه و تحلیل دادها

در تحقیق حاضر با بهره گرفتن از نسخه نرم افزار spss ، ابتدا داده ها وارد شدند و با توجه به متغیر های جمع آوری شده به منظور توصیف آن ها از شاخص های مناسب آمار توصیفی نظیر فراوانی و درصد ، شاخص های گرایش مرکزی و پراکندگی استفاده شد .علاوه بر این به منظور آزمون فرضیه های تحقیق با توجه به مفروضه های آزمون حسب مورد از روش های آماری تحلیل رگرسیون لوجستیک دو جمله ای و یومان ویتنی استفاده شد .

 

۳-۱۱ محدودیت های پژوهشی

نمونه پژوهش حاضر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شد . به دلیل نرمال نبودن داده ها از مانووا استفاده نشد . عدم کنترل وضعیت اجتماعی / اقتصادی ، حمایت اجتماعی ، باورها و ارزش های معنوی از جمله محدودیت های پژوهش محسوب میشوند .
عکس مرتبط با اقتصاد

 

۳-۱۲ ملاحضات اخلاقی

توجه به رضایت آگاهانه بیماران و افراد سالم ، دادن اطمینان به افراد در مورد محرمانه بودن اطلاعات آنها از ملاحضات اخلاقی بود .بعلاوه به شرکت کنندگان اعلام شد که در صورت تمایل و به منظور آگاهی از نتایج پژوهش می توانند به پژوهشگر مراجعه کنند .
فصل چهارم
تحلیل آماری داده ها

 

۱-۴ مقدمه

با توجه به متغیرهای مورد مطالعه و داده های جمع آوری شده به منظور توصیف آن ها از شاخص های مناسب آمار توصیفی نظیر فراوانی و درصد، شاخص های گرایش مرکزی و پراکندگی استفاده شد. علاوه بر این، به منظور آزمون فرضیه های تحقیق با توجه به مفروضه های آزمون های حسب مورد از روش های آماری تحلیل رگرسیون لوجستیک دوجمله ای و U مان- ویتنی استفاده شده است.

 

۲-۴)توصیف داده ها

در این قسمت از فصل چهارم داده های به دست آمده از اندازه گیری متغیرهای مختلف، حسب مورد با بهره گرفتن از روش های مناسب آمار توصیفی نظیر فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و شاخص های توزیع توصیف می شوند.
جدول ۴-۱ : فراوانی و درصد آزمودنی ها به تفکیک جنسیت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

جنسیت فراوانی درصد
زن ۱۴۶ ۷/۴۸
مرد ۱۵۴ ۳/۵۱
جمع ۳۰۰ ۰/۱۰۰

همان طور که در جدول بالا ملاحظه می شود شرکت کنندگان از نظر جنسیت تقریبا” یکسان هستند (۷/۴۸ درصد در برابر ۳/۵۱ ).
جدول ۴-۲ : فراوانی و درصد آزمودنی ها به تفکیک تحصیلات

 

 

 

 

 

 

 

حق انحصاری © 2021 مطالب علمی گلچین شده. کلیه حقوق مح

 

موضوعات: بدون موضوع
[سه شنبه 1400-01-24] [ 10:27:00 ب.ظ ]