نصیری (۱۳۷۵ ) : در پایان نامه کار شناسی ارشد ایشان در رابطه با نگرش مدیران در مورد نحوه برخورد با تعارض بین زیر دستان در شرکت صنایع مخابرات راه دور ایران – شیراز میباشد که نتایج حاصل از این تحقیق نشان میدهد در میان سبک های استفاده شده در حل تعارض میان کارکنان استفاده از مهارت مذاکره توسط مدیران بهترین روش در حل و فصل تعارض در سازمان را دارا میباشد .
فلسفی (۱۳۷۴): در مطالعه ای به بررسی میزان نوع تضاد های احساس شده در میان پرستاران بخش های داخلی و جراحی بیمارستان های دانگشاه علوم پزشکی ایران پرداخته و به نتایج زیر دست یافته است .

 

 

در میان پرستاران مورد مطالعه تضاد بین فردی احساس تضاد وجود ندارد

پرستاران در مورد تضاد درون فردی قارد به بیان احاساست خود نبوده و تضاد درون فردی را نمی توان تشخیص دارد .

در مورد تضاد گروهی نیز به میانگین ۲٫۴۹ دست یافت که نشان دهنده عدم احساس تضاد بین گروه های مورد پژوهش میباشد .

بین سن و تعارض رابطه ای وجود ندارد اما بین جنس و وضعیت تاهل و مدرک تحصیلی و تضاد بین فردی رابطه دیده میشود . بین سن ، جنس و تضاد درون فردی رابطه ای وجود ندارد . اما بین وضعیت تاهل و مدرک تحصیلی و تضاد درون فردی رابطه دیده میشود . بین سن ، جنس و تاهل و تضاد بین گروهی رابطه ای وجود ندارد . اما تا حدی بین مدرک تحصیلی و تضاد بین گروهی رابطه معنی داری مشاهده می گردد.

ایزدی یزدان آبادی (۱۳۷۱ ): در پایان نامه کار شناسی ارشد که در رابطه با بررسی سبک های مدیریت تعارض در مدارس راهنمایی پسرانه تهران میباشد . این پژوهش بر این است که مشخص نماید که مدیران مدارس راهنمایی پسرانه تهران به چه میزان از سبک های ۵ گانه مدیرت تعارض استفاده می کنند و اینکه یک سبک غالب از مدیریت تعارض مدیران وجود دارد یا خیز نتایج تحقیق نشان میدهد که یک فرضیه معینی بر سبک های ۵ گانه مدیریت تعارض با درجات متفاوتی از شدت و قوت مورد تایید قرار گرفته است . لذا میتوان نتیجه گرفت در مدارس راهنمایی پسرانه تهران تنها یک سبک خاص از سبک های مذکور برای کنترل تعارض مورد استفاده قرار نمی گیرد بلکه در شرایط و موقعیت ها مختلف ممکن است هر یک از سبک ها کم بیش توسط مدیران بکار رود که این امر بیانگر اقتضا گرایی در بین مدیران مذبور می
باشد . همچنین بر اساس یافته های پژوهش ، گرایش مدیران به کار برد سبک ها ی مصالحه و تسلط بیشتر است و جز موارد کاربرد سبک های تسلط یا اعمال قدرت در زمینه کاربرد سایر سبک ها توسط مدیران اختلاف معنی داری بین نظرات دو گروه مدیران و معلمان که از آنها نظر خواهی شده است مشاهده نگردیده که بررسی ضرایب همبستگی نیز بیانگر همبستگی و همخوانی زیاد و معنی دار نظرات دو گروه مذکور در این تحقیق می باشد .
۲-۳-۲ پیشینه در جهان
سیمونی و نیکودیم طی تحقیق از تعدادی معلمان با تجربه خواستند تا شرح کامل از روش هایی که به طور موثر برای تعارض استفاده کرده اند گزارش دهند که نتیجه به صورت زیر است

 

جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت abisho.ir مراجعه نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ردیف شیوه حل تعارض فراوانی درصد
۱ تشریک مساعی ( مواجهه یا حل مسئله ) ۳۱ ۵۸٫۵
۲ تحکم ( اعمال قدرت یا کنترل ) ۱۳ ۲۴٫۵
۳ مصالحه یا سازش ۶ ۱۲٫۳
۴ احتراز ( کناره گیری ) ۰ ۰
۵ مدارا( نرمش ) ۰ ۰
۶ سایر موارد ۳ ۵٫۷
جمع کل ۵۳ ۱۰۰

هال و دیگران به دنبال تحقیق تعدادی معلمان با تجربه پی بردند که تعارض و کشمکش با همکاران از مهمترین مسئله بوده است که آنان را دچار تنیدگی و ناراحتی کرده است .
کرل مک فادن[۵۸](۲۰۰۶) در پایان نامه دکترای خود سبک های مدیریت تعارض از دیدگاه مدیران دانشگاه کارولینا ی شمالی را بررسی کرده است سوال این پژوهش این بود که آیا مدیران دانشکده انجمن در کارولینای شمالی توجیهی و اولویتی برای حالات مدیریت تعارض نشان میدهند ؟ نتایج این تحقیق نشان میدهد که مدیران این انجمن اولویتی برای سبک های مصالحه و همکاری مدیریتی تعارض دارند رقابت کم اولویت ترین شیوه آنها بوده است و مدیران جوانتر به احتمال کمتر مصالحه میکنند .
رایموند[۵۹] (۲۰۰۶) در تحقیقی که با بهره گرفتن از داده های بخش های درمانی بیمارستانهای آمریکا دریافتند کسانی که بیشتر از سبک های تلفیقی استفاده می کنند تعارض و استرس کمتری را تجربه می کنند بر عکس کسانی که بیشتر از سبک های تحکیمی یا اجتناب استفاده می کنند تعارض و استرس بیشتری را تجربه می کنند .
جان مالکای [۶۰]( ۲۰۰۶) در پایان نامه دکترای خود به بررسی سبک مدیریت تعارض مدیران پرستاری و تاثیر آن بر رضایت شغلی آنان پرداخته است . این پژوهش در ۴ بیمارستان مراقبت

رابطه بین اخلاق، رضایت شغلی و تعهدسازمانی با ترک خدمت حسابرسان

های حاد در شهر نیویورک انجام شد نتایج نشان داد که مدیریت تعارض که توسط همه مدیران پرستاری به صور معمول بکار گرفته شده حل مسئله میباشد . همچنین تحلیل رضایت شغلی پرستاران نشان می دهد که پرستاران بیشتر رضایت شغلی خود را از طبیعت و ماهیت کاری خود می گیرند .
باربارا(۲۰۰۵) در پایان نامه دکترای خود تحقیق تحت عنوان ” تعارض ادراک معنی داری شغل و ارتباط و مقایسه آنها در پرستاران حرفه ای و غیر حرفه ای انجام داده است . هدف از این مطالعه تعیین معیار ، مدیریتی تعارض ، ادراک معنی داری شغلی در پرستاران حرفه ای با سبک های مختلف مدیریت تعارض نموده است که متعارف ترین نوع تعارض در میان پرستاران حرفه ای متفاوت از دیگر همیارانشان بوده است .
تحقیقاتی که روی تیم های ورزشی انجام شده نشان میدهد که اگر بین اعضاء گروه اندکی اختلاف نظر ( یا تعارض در سطح اعتدال ) وجود داشته باشد اثر بخشی تیم افزایش یافته و عملکرد آن بهبود می یابد ( رابینز ، ترجمه پارسائیان ، ۱۳۸۱ ، ۸۰۴ )

 

 

موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 03:09:00 ق.ظ ]