بررسی رابطه بین اعتیاد به کار و فرسودگی شغلی در اداره کل شیلات استان گلستان- قسمت ۱۰ | ... | |
– مورگان (۲۰۰۸) در پژوهشی در مورد اعتیاد به کار این چنین می نویسد که اعتیاد به کار در سازمانها باعث شده است کارکنان دچار استرس هاى روحى و روانى گردند. یافته هاى پژوهش مورگان در دیوان عالى آمریکا نشان داده است که افراط در کار، باعث اعتیاد به کار مى شود و اعتیاد به کار نیز نتایج منفى بسیارى پدید می آورد که بر سلامت روانى کارکنان تأثیر میگذارد. سازما نها نیز کارکنان را با ایجاد انگیز ههاى مادى و معنوى، به کار بیشتر وادار مى کنند و انسان را به عنوان ابزارى براى تحقق اهداف سازمانى مورد استفاده قرار مى دهند. این رویه باعث میشود سازمان نیز به کار زائد اعتیاد پیدا کند که عواقب بدى خواهد داشت. مورگان سازما نهاى مذکور را سازما نهاى معتادکننده نامیده است، یعنى سازما نهایى که مشوق کارهایى هستند که باعث افزایش بهر هورى در سازمان می شود .
فصل سوم
روش پژوهش
۳-۱- مقدمه در هر تحقیقی پس از تعیین اهداف تحقیق و بررسی ادبیات و پیشینه موضوع، باید به دنبال روشی مناسب برای اجرای تحقیق بود. لازم است روش تحقیقی که طی آن بتوان هرچه سریعتر و دقیقتر به پاسخهای مناسب برای پرسشهای تحقیق دست یافت، شناسایی گردد.لذا در این فصل روش و نوع تحقیق مشخص شده است به دنبال آن جامعه آماری و حجم نمونه که مخاطبان اصلی پژوهش هستند، معرفی شده و روشهای گردآوری اطلاعات و ابزار لازم برای آن بیان میگردد. در نهایت روایی و اعتبار ابزار مذکور و روش آماری به کار گرفته شده جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، نیز مشخص شده است.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.
۳-۲- روش تحقیق این پژوهش از نوع توصیفی – پیمایشی و همبستگی است .تحقیق پیمایشی وضعیت موجود را مورد مطالعه قرار داده و برای توضیح ویژگیهای آن مورد استفاده قرار میگیرد.
۳-۳- جامعه آماری جامعه آماری به کل گروه افراد ،وقایع یا چیزهایی اشاره دارد که پژوهشگر می خواهد به تحقیق درباره آن بپردازد (سکاران ۱۳۸۱ص ۲۹۴).جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان اداره کل شیلات استان گلستان می باشد که تعداد آنها در ۲۵۰نفر می باشد .
۳-۴- روش نمونه گیری روش نمونه گیری مناسب روشی است که به تمام اعضای جامعه شانس انتخاب شدن بدهد. یعنی تمام اعضاء با شانس برابر (در نمونه گیری تصادفی ساده) در تشکیل نمونه نهائی سهیم باشند. روش های نمونه گیری معمولا بر اساس ساختار جامعه تحقیق تعریف می شوند. مثلا اگر جامعه تحقیق بر اساس مشخصه مورد تحقیق به رده های همگنی تقسیم شوند می توان از نمونه گیری خاصی به نام نمونه گیری طبقه ای یا نمونه گیری خوشه ای استفاده کرد. در صورتی که از ساختار جامعه تحقیق اطلاعی نداشته باشیم می توانیم از نمونه گیری تصادفی ساده استفاده کنیم . این نوع نمونه گیری به دو دلیل عمده مورد استفاده قرار می گیرد. ۳-۵- حجم نمونه با توجه به اینکه حجم جامعه شمارا و محدود می باشد؛حجم نمونه مطابق با جدول«مورگان» (۱۵۰=s) نفر برآورد گردیده است.
۳-۶- روشهای جمع آوری دادهها مهم ترین روش های گردآوری اطلاعات در این تحقیق بدین شرح است معرفی پرسشنامه ها
جدول ۳-۱- جدول کد گذاری سوالات بر اساس مقیاس ۵ گزینه ای لیکرت
کاملا موافقم موافقم نظری ندارم مخالفم کاملا مخالفم ۳-۷ روش آماری در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، هم از روشهای آمار توصیفی و هم از روشهای آمار استنباطی استفاده شد. آمار توصیفی شامل ۱-جدول فراوانی و نمودار دایره ای برای سؤالات جمعیت شناختی و ۲-جدول فراوانی و نمودارمیله ای برای یک به یک سؤالات. آمار استنباطی نیز شامل آزمون های ضریب همبستگی اسپیرمن می باشد .
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 01:06:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|