(۳- ۸)
Sucrose % = (RS2% -RS1%) × ۰٫۹۵
(۳- ۹)
TS% =RS1% + Sucrose %
F.F. ( (Fehling Factor = میلیگرم قند اینورت مورد نیاز برای احیای ۱۰ میلی لیتر محلول فهلینگ (در این تحقیق فاکتور فهلینگ برابر ۶/۵۰ بود)
w = وزن نمونه بر حسب گرم
Titer= میلیلیتر محلول مصرفی برای تیتراسیون ۱۰ میلیلیتر محلول فهلینگ
RS1%= قند احیا قبل از هیدرولیز
RS2%= قند احیا بعد از هیدرولیز
TS%= قند کل
شکل ۳- ۶- احیای یون مس محلول فهلینگ توسط قندهای احیاکننده و تشکیل رسوب آجری رنگ (تیتراسیون قبل از هیدرولیز)
شکل۳-۷- تبدیل قندهای غیر احیا کننده عصاره میوه به قندهای احیاکننده در مجاورت اسید کلریدریک بر روی حمام بنماری
شکل ۳- ۸- احیای یون مس محلول فهلینگ توسط قندهای احیاکننده و تشکیل رسوب آجری رنگ (تیتراسیون بعد از هیدرولیز )
۵ . روش اندازه گیری درصد رطوبت و ماده خشک میوه :
برای اندازه گیری درصد رطوبت و ماده خشک میوه، از هر تکرار ۱۰ گرم از گوشت میوه وزن شد. نمونه ها درون آون در دمای ۷۲ درجه سانتی گراد به مدت ۴۸ ساعت قرار داده شدند و با توجه به وزن نمونه قبل و بعد از خشک نمودن، از طریق فرمولهای ۳- ۹ و ۳- ۱۰ درصد رطوبت میوه و درصد ماده خشک محاسبه گردید :
(۳- ۹)
(۳- ۱۰)
W1= وزن نمونه قبل از خشک کردن
W2= وزن نمونه پس از خشک کردن
۳-۳-۷- محاسبات آماری
تجزیه و تحلیل آماری داده ها با بهره گرفتن از نرم افزار آماری [۳۸]SAS انجام شد. تجزیه واریانس داده ها به منظور تشخیص سطح معنیدار بودن تیمارهای آزمایشی در صفات اندازه گیری شده و مقایسه میانگینهای تیمارها در این صفات با آزمون چنددامنهای دانکن در سطح احتمال ۱ درصد صورت گرفت.
فصل چهارم
نتایج، بحث و پیشنهادها
نتایج بحث پیشنهادها
۴-۱- تغییر غلظت عناصر ریز مغذی برگ متأثر از محلول پاشی برگی با اسید بوریک و سولفات روی
از آنجا که در این آزمایش برای هر تیمار تغذیه ای یک درخت مجزا در نظر گرفته شده بود و با وجود این که بیشترین دقت ممکن در گزینش درختان یکنواخت از نظر سنی و شرایط رشدی و حجم شاخساره به کار گرفته شده بود، قطعا محتوا و ترکیب شیمیایی برگ های هر یک از ده درخت گزینش شده در ابتدای فصل (پیش از اولین محلول پاشی) بنا به اندک غیر یکنواختی این درختان و نیز سایر عوامل محیطی متفاوت می باشد. هم چنان که نتایج اندازه گیری عناصر نمونه برگ های ابتدای فصل نیز آن ها را تأیید کرد (جدول ۱ بخش پیوست ها). از این رو به جای داده های مقادیر مطلق تفاضل غلظت عناصر ریزمغذی برگ در ابتدا و انتهای فصل از داده های مقادیر درصدی تغییر غلظت این عناصر در ابتدا و انتهای فصل برای تجزیه واریانس استفاده شد.
۴-۱-۱- تجزیه واریانس
نتایج تجزیه واریانس داده های آزمایش بررسی اثر محلول پاشی برگ با اسید بوریک و سولفات روی بر درصد تغییر غلظت عناصر ریز مغذی برگ در جدول ۴-۱ آورده شدهاند. این نتایج نشان دادند که اثر محلول پاشی برگی اسید بوریک و سولفات روی بر درصد تغییر غلظت عناصر بور، روی، آهن، مس و منگنز در سطح احتمال ۱ درصد معنی دار بوده است که این نتایج با یافته های دیگر محققان مشابهت دارد[۲۹،۵۴،۶۲،۸۶].
جدول ۴-۱- نتایج تجزیه واریانس اثر تیمار های تغذیه ای اسید بوریک و سولفات روی به صورت محلول پاشی برگی بر میزان درصد تغییر غلظت عناصر ریز مغذی برگ
منابع تغییرات
درجه آزادی
میانگین مربعات
B
Zn
Fe
Cu
موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 12:49:00 ب.ظ ]