۰۰۰۱/۰ ۸۲/۰-۶۹/۰
۷۹/۰
پاداش
۰۰۰۱/۰ ۷۹/۰-۵۶/۰
۷۶/۰
تنبیه و اجبار
۰۰۰۱/۰ ۷۸/۰-۷۱/۰
۷۹/۰
نمره کل
۰۰۰۱/ ۰ ۷۸/۰-۶۲/۰
۷۷/۰
جداول شماره (۱۰) و (۱۱)، روایی و پایایی محاسبه شده برای مقیاسهای نوع ساختار سازمانی و شناسایی منابع قدرت بر روی کارمندان واحدهای ستادی دانشگاه شیراز را نشان میدهد. به طوری که ملاحظه میشود، روایی کل با بهره گرفتن از روش تحلیل گویه، در مقیاسهای مورد استفاده به ترتیب ۷۱/۰- ۳۰/۰ و ۷۸/۰-۶۲/۰ است و مثبت و معنیدار بهدست آمده است. همچنین ضریب آلفای کرونباخ آن مقیاسها به ترتیب ۷۷/۰ و ۷۷/۰ است. این خود نشان دهنده آن است که مقیاسهای مورد استفاده در این پژوهش، دارای روایی و پایایی لازم برای اجرا میباشند.
۳-۶- شیوه گردآوری اطلاعات
با توجه به اجرای پژوهش در محیط واقعی ادارای، امکان هیچگونه دستکاری متغیرها وجود نداشت و پژوهش حاضر در محیطی کاملاً طبیعی انجام پذیرفته است. جهت گردآوری اطلاعات از نمونه های پژوهش از روش میدانی و با کمک «پرسشنامه بستهپاسخ» در ارتباط با نوع ساختار سازمانی و منابع قدرت توسط ترکزاده و محترم (۱۳۹۰) و ترکزاده و معینی (۱۳۸۹) تهیه گردیده است، استفاده شد. محقق پس از انتخاب نمونهها و کسب مجوز از حراست دانشگاه شیراز با مراجعهی حضوری به واحدهای ستادی دانشگاه شیراز، پرسشنامه ها را در اختیار کارمندان قرار داده و پس از ارائه توضیحات لازم دربارهی پژوهش، اهداف و کاربرد آن، پرسشنامههای مربوطه را معرفی و راهنماییهای لازم را جهت پاسخگویی، به آنها ارائه نموده است.
۳-۷- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
به منظور تجزیه و تحلیل پرسشهای پژوهش، از روش های آمار استنباطی استفاده گردید.
سوال یک: نوع ساختار سازمانی غالب در واحدهای ستادی دانشگاه شیراز کدام است؟ (آزمون تی وابسته)
پرسش دو: اولویتبندی منابع قدرت مدیران در واحدهای ستادی دانشگاه شیراز چگونه است؟ (تحلیل واریانس اندازهگیریهای مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی)
پرسش سه: آیا بین نوع ساختار سازمانی و منابع قدرت مدیران در واحدهای ستادی دانشگاه شیراز رابطه معنیداری وجود دارد؟ (رگرسیون چندمتغیره)
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل دادهها
مقدمه
در این بخش نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری داده های گردآوری شده ارائه میگردد. ابتدا یافتههای پژوهش با توجه به سئوالات مطرح شده در این زمینه به تفکیک بیان شده و سپس خلاصهی این یافتهها ارائه خواهد شد.
۴-۱- یافتههای پژوهش
پرسش ۱- نوع ساختار سازمانی غالب در واحدهای ستادی دانشگاه شیراز کدام است؟
به منظور پاسخدهی به این پرسش، داده های مربوطه با بهره گرفتن از روش آماری آزمون تی وابسته تحلیل گردید که نتایج آن در جدول شماره (۱۲) ارائه شده است. در این جدول ملاحظه میشود که بیشترین میانگین مربوط به ساختار تواناساز (۹/۵۳) و کمترین میانگین مربوط به ساختار بازدارنده (۳۵/۳۵) است. با توجه به مقدار t محاسبه شده (۲۸/۱۸) در درجه آزادی ۲۴۲، تفاوت بین میانگینها در سطح ۰۰۱/۰ معنادار است. این یافته بدان معنا است که ساختار سازمانی غالب در واحدهای ستادی دانشگاه شیراز از نظر کارمندان، ساختاری تواناساز، یاریدهنده و حمایتگر است؛ و دارای ماهیت و پیامدهای مثبت سازمانی میباشد.
جدول ۱۲: مقایسه میانگین انواع ساختار سازمانی موجود در واحدهای ستادی دانشگاه شیراز
انواع ساختار
میانگین
انحراف استاندارد
مقدار t
درجه آزادی
سطح معنیداری
ساختار تواناساز
۹/۵۳
۰۳/۲۲
موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 05:37:00 ب.ظ ]