————————————————————————
۳۴.عنوان شغلی: خلبان
معنی لغوی: به مدیریت و کنترل هواپیما، بالگرد و هر نوع وسیله ی پروازی دیگر خلبانی میگویند.( بالاترین فرد در سیستم پرواز است. (کاتبی،۱۳۹۰: ؟)
مثال: پسری که آرزو داشت خلبان پیشرفته ترین هواپیمای دنیا شود (قلب های نارنجی، کریم زاده،۲۸)
کد isic: 3143
طبقه شغلی: تکنسین ها و کمک متخصصان
بسط و شرح: امروزه هواپیماها و بالگردها و سایر وسایل پرنده درزمینهٔ های نظامی، ترابری، پشتیبانی و موارد دیگر فعالیت می کنند. برای به حرکت درآوردن این وسایل پرنده به خلبان های ماهر و کارآمد نیاز داریم.
پایان نامه - مقاله - پروژه
مطلوبیت: در همه جای دنیا شغل خلبانی وجهه ی اجتماعی بالایی دارد. این شغل هیجان انگیز، دارای اعتبار بین المللی زیاد و درآمدزاست. سفرهای خارجی زیاد و آشنایی با کشورها و ملل مختلف و تسلط کامل بر زبان های دیگرتجربه زندگی شاغلان در این حرفه را بسیار با اهمیت می سازد. از مسائل قابل توجه این شغل، ریسک پذیری بالای آن است. در کشور ما این شغل بیشتر مورد انتخابی طبقات متوسط به پایین جامعه است که به دنبال کسب درآمد خوب و شرایط اجتماعی رفاهی بالایی هستند.

 

 

 

————————————————————————
۳۵.عنوان شغلی: خیاط
معنی لغوی: پیشه وری که کارش دوختن انواع پوشاک از پارچه است ؛درزی؛دوزنده؛سوزن گر؛ ( صدری افشار،۱۳۹۴:۴۴)
۱- دوزنده ی هنرمندیست که می تواند هر نوع لباسی را بدوزد و یا پشت و رو کند۲- خیاط به کسی گفته می شود که بر اساس سفارش مشتری و نیاز او، با رسم الگو پارچه را برش می دهد و چیزی می دوزد.( بانک مشاغل و اطلاعات جامع در مورد هرشغل، ۱۳۹۳)
مثال: خیاط باید لباس را با سوزن دستی میدوخت (راز مثل های ما، میرکیانی، ۴۴)
کد isic: 7433
طبقه شغلی: صنعتگران
بسط و شرح: انسان ها همیشه به لباس نیاز دارند و خیاط ها کسانی هستند که این نیاز را رفع می کنند. لباس می تواند نشانگر شغل و درجه ی اجتماعی افراد باشد. برای حضور در مکان های مختلف به لباس های متفاوتی نیاز داریم. از طرف دیگر، دین اسلام ما را به پوشیدن لباس آراسته سفارش کرده و خیاط کسی است که می تواند به ما در رسیدن به این آراستگی کمک کند. ( سایت: بانک مشاغل و اطلاعات شغلی هر رشته)
مطلوبیت: خیاطی از جمله مشاغلی است که در خانه هم می توان به آن پرداخت و به امکانات زیادی نیاز ندارد. پس بسیاری از خانم ها می توانند آن را به عنوان شغل خود برگزینند. سکوت زیاد و نشستن های طولانی موجب آسیب دیدن جسم و روح آنان می شود. معمولا پشت های خمیده دارند. از محتملات این شغل کم فروشی یا همان دزدی از پارچه های مشتریان خصوصا پارچه های گران قیمت است. مولانا حیله گری را از صفات این پیشه وران می داند. (فرخی، ۱۳۸۶، ۲۶۱-۳۰۲)

 

 

 

————————————————————————
۳۶.عنوان شغلی: دایه
معنی لغوی: ۱- قابله، ماما؛ زنی که از کودک پرستاری کند و او را پرورش دهد؛ پرورنده، پرستار؛ شیر دهنده (زن)، شیرده، مرضعه ۲- زنی که به نوزادان دیگری شیر می دهد و از او پرستاری می کند. (صدری افشار، ۱۳۹۴: ۷۵)
مثال: برای پسر یک ساله اش دایه و نوکر و خدمتکار گرفته بود و با آن‌ها مانند پادشاه در قصر خودش زندگی می کرد (افسانه هایی از احمق ها، شمس، ۳۵)
کد isic: 5130
طبقه شغلی: کارکنان ارائه خدمات و کارکنان فروش
بسط و شرح: از مشاغل قدیمی که منحصر به زنان بود. او مظهر لطف و مهربانی است. استخدام زنان برای این کار، توانایی زن ها در انجام امورات سخت مثل تربیت انسان ها را می رساند. و این که زن عاقل می تواند مرد دیوانه را اداره کند.
مطلوبیت: داشتن فرزندان تبعی و معنوی زیاد از مزایای این شغل بود.

 

 

 

————————————————————————
۳۷.عنوان شغلی: دباغی
معنی لغوی: دباغ : کارگری که چربی پوست کنده شده از حیوانات را می گیرد و آن را برای فرائری بعدی آماده می کند . (صدری افشار،۱۳۹۴: ۷۵)
مثال: پوست حیوانهایی مثل گاو و گوسفند و بز را دباغی می کنند (راز مثل های ما، میرکیانی،۲۲۲))
کد isic: 7441
طبقه شغلی: صنعتگران
بسط و شرح: دارای محیط کاری بسیار ناپسند و بد بوده و بهداشت و سلامتی جسمی آنان در خطر است.می شود . محل فعالیت دباغ ها را که به علت تعفن زیاد در بیرون دروازه شهرها قرار دارد دباغ خانه نامیده می شود .
مطلوبیت: اگر چه جزء صنعتگران به حساب می آیند اما داری شان و منزلت اجتماعی خیلی پایینی می باشند.

 

 

 

————————————————————————
۳۸.عنوان شغلی: درشکه چی
معنی لغوی: راننده ی درشکه. درشکه چی: گردونه چهار چرخه که با اشب کشیده شود و اطاقکی برای حمل مسافر دارد که سقف آن را می توان بلند کرد و بالای اطاقک را پوشاند یا تا کرده خوابایند.(معین،۱۳۷۲: ؟)
مثال: ؟ (شهر فرنگ، میرکیانی، ۷)
کد isic: 9332
طبقه شغلی: کارکنان مشاغل ساده
بسط و شرح: این لغت از روسی وارد زبان فارسی شده است.( ۶میرکیانی، ۱۳۹۱: ۴۳). درشکه ها که یک یا دو اسبه بودند، زمانی که وسیله نقلیه موتوری یا نبود و یا کم بود، مورداستفاده قرار می گرفت. درشکه چی ها چرخ های درشکه را در چاله های خیابان ها می انداختند و با سرعت دادن به حرکت اسبها مسافران دچار مشکل می شدند.

موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 05:23:00 ب.ظ ]