بررسی رفتار خانوارهای روستایی و شهری شهرستان بهبهان در مواجهه با گردوغبار- قسمت ۱۳ | ... | |
ایجاد نفروتوکسیک
ترکیبات هتروسیکلیک
ایجاد نفروتوکسیک و سرطان زا
بیماریهای بارزتر ناشی از سوختن زغال سنگ فلوروزیس[۶۶] که منجر به تغییر رنگ دندانها به سفید گچی تا قهوهای می شود و هایپرکراتوسیز[۶۷] که عفونتهای سطحی قارچی است(کریمی و همکاران،۱۳۹۰).
۹-۱-۶-۲-اثرات کوتاه مدت و درازمدت گرد و غبار ۱-۹-۱-۶-۲- دراز مدت: عوارض دراز مدت این پدیده بر سلامتی، ناشی از جایگزین شدن دائمی ذرات معلق و آلوده به ویروسها در قسمت های تحتانی دستگاه تنفسی میباشد که باعث پدیده جهش ژنتیکی در ساختارDNA ویروسها شده، موجب ایجاد ویروسهای نوپدید یا بازپدید در قسمت های تحتانی دستگاه تنفسی میگردد و در نتیجه خطر ابتلا به سرطانهای تنفسی را نیز در پی دارد. در درازمدت روی افرادی که در معرض این پدیده قرار دارند به صورت بیماری انسداد مزمن مجاری تنفسی و همچنین چسبندگی ریه ظاهر میگردد.
جهت دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت jemo.ir مراجعه نمایید.
۱۱-۱-۶-۲- بررسی اثرات و پیامدهای پدیده گرد و غبار در کشاورزی و صنعت – کاهش تولیدات و عملکرد در کلیه محصولات زراعی و باغی و صنایع تبدیلی؛
۱۲-۱-۶-۲- بررسی اثرات و پیامدهای زیست محیطی گرد و غبار – منابع طبیعی (منابع آب، جنگلها و مراتع، …)؛
۱۳-۱-۶-۲- بررسی اثرات و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی گرد و غبار – تشدید روند مهاجرت از مناطق در معرض گرد و غبار بویژه در اقشار متخصص و نخبگان؛
۲-۷-۲-ارتباط برای سلامت[۶۹] مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در امریکا (CDC) ارتباط برای سلامت را چنین تعریف کرده است: “مطالعه و استفاده از راهبردهای ارتباطی برای اطلاع رسانی و تاثیرگذاری بر تصمیمات فردی و اجتماعی”
۱-۲-۷-۲-واژه های کلیدی در ارتباط برای سلامت در تعاریف ارائه شده از ارتباط برای سلامت، این واژه های کلیدی مورد تاکید قرار گرفته است. این واژه ها به نحوی کارکرد ارتباط برای سلامت را مشخص می کنند:
۳-۷-۲- تئوری عمل منطقی[۷۰]
۱-۳-۷-۲-زمینه تاریخی و نظری تئوری در سال ۱۹۶۴ رامی[۷۱] اظهار داشته که « ما در جستجوی چیزهایی هستیم که طلب میکنیم و احتمالاً برای ما و دیگران لذت بخش هستند و فعالیتهـای مـا در جهتـی است که رسیدن و به دست آوردن آنها را ممکن میسازد». فرضیه اصلی در تئوری انتظار ارزش «اصل نیل به حداکثر» است. به طور رسـمی پاسکال در سال ۱۹۶۹ اعلام کرد، ارزش مورد انتظار برای یک عمـل خـاص جمـع جبری پیامدهای بالقوه یا نتایج آنها و ارزشهای هـر پیامـد و ترتیـب و تـوالی آنهـا میباشد. تئوریهای انتظار ارزش به دنبـال توصـیف اینکـه: چگونـه مـردم تصـمیم میگیرند؟ نمیباشـند، بلکـه ایـن تئـوری روشـی بـرای تعریـف عملـی و ارزیـابی سیستماتیک اجزای تصمیم گیری برای انجام رفتار خاص ارائه میدهد. این تئوریهـا تاریخچــهای طــولانی در روانشناســی داشــته و در مقالــههــای پژوهشــی در زمینــه یادگیری، شکل گیری نگرشها و تصمیمگیری، رهبـری، انگیـزه شخصـیت، قـدرت اجتماعی به دفعات به کار گرفته شده است.
۲-۳-۷-۲- مبتکرین و ارائه دهندگان مدل عمل منطقی تئوری عمل منطقی در سال ۱۹۶۷ معرفی شد و در طی اوایـل دهـه ۱۹۷۰ مـورد تجدید نظر قرار گرفت. و به وسیله آجزن و فیشبین[۷۲] سال توسعه یافـت ایـن تئـوری از ۱۹۸۰ در مطالعه رفتار انسان و توسعه مداخلات متناسـب مـورد اسـتفاده قـرار گرفت. در سال ۱۹۸۸، به دلیل نتایجی که آجزن و فیشبین در طـی تحقیقاتشـان در استفاده از مدل عمل منطقی تشخیص داده بودند تئوری رفتار برنامهریـزی شـده، بـه مدل موجود «عمل منطقی» اضافه شد(سالاروند، ۱۳۹۳).
۳-۳-۷-۲-مواردی که منجر به توسعه مدل شد توسعه تئوری عمل منطقی و رفتار برنامه ریزی شده، ابتـدا در زمینـه روانشناسـی اجتماعی شروع شد. از سالهای ۱۸۶۲ روانشناسان شروع بـه توسـعه تئـوریهـایی کردند که چگونگی تأثیر نگرش بر رفتار را نشان دهند. روانشناسان اجتماعی مطالعـه بر روی نگرشها و رفتارها را بین سالهای ۱۹۱۸ تا ۱۹۶۲ ادامـه دادنـد و مشـاهده کردند که تئوریهای جدیدی مطرح میگردد. از زمانی که روانشناسان توجه به واژه « نگرش» را شروع کردند، تأکید آنها باعث رشد این تئـوری در قـرن نـوزدهم شـد. تئوری آنها بیان میکرد که «نگرشها میتوانند اعمال انسان را شرح دهند». توماس[۷۳] و زنانیکی[۷۴] اولین روانشناسانی بودند که به نگرش به عنوان فرایندهای روانی فـرد کـه تعیین کننده پاسخهای واقعی و بالقوه فرد است توجه کردند و ایـن زمـانی بـود کـه دانشمندان اجتماعی شروع به توجه به نگرش به عنوان یک پـیشبینـی کننـده رفتـار کردند. این عقاید تا اوایل دهه ۱۹۶۰، یعنی زمانی که بسیاری از دانشمندان اجتماعی شروع به مرور نگرشها و پیش بینی کننده های رفتار کردنـد، تقریبـاً دسـت نخـورده باقی ماند.
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 04:09:00 ب.ظ ]
لینک ثابت
|