یافته های این پژوهش نشان داد که بین رشته تحصیلی دانش آموزان رشته ریاضی فیزیک از میزان هوش فضایی، منطقی بیشتری نسبت به رشته های دیگر برخوردارند اما این همخوانی رشته و هوش در بین رشته های دیگر(علوم تجربی، علوم انسانی، فنی حرفه ای و کار و دانش) مشاهده نشد. بنابراین پی برده شد که ابزار و ملاکهای هدایت تحصیلی از کارآمدی لازم برخوردار نیستند(Moafian, 2008,p.28).

 

برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.

 

کاربرد نظریه هوش های چند گانه گاردنر در فرایند یاددهی یادگیری توسط سوسن بالغی زاده در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد و به راهنمایی دکتر غلامرضا حاجی حسین نژاد دردانشگاه تربیت معلم انجام شد. در این تحقیق نیز هدف اساسی در پی شناخت وضعیت آموزشی، ضعف ها و قوت های آن و در نهایت بررسی وضع مطلوب و ویژگیهای آن است تا از طریق آن بتوان راهی برای کوتاه کردن فاصله بین وضعیت موجود و مطلوب یافت(Moafian, 2008, p.42).

بررسی رابطه هوش هشتگانه گاردنر با انتخاب رشته تحصیلی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان توسط ویدا هاشمی در قالب پایان نامه مقطع دکتری و به راهنمایی دکتر هادی بهرامی در در دانشگاه تربیت مدرس درسال ۱۳۸۵ انجام شد. در تحقیق حاضر به بررسی نقش پیش بینی کننده مولفه های هوشی گاردنر در انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان و تناسب و تناظر هر یک از مولفه های فوق با محتوای رشته های مختلف تحصیلی می پردازد. علاوه بر این موفقیت تحصیلی دانش آموزان هر رشته بر حسب میزان همبستگی بین نمرات پیشرفت تحصیلی دانش آموزان هر رشته بر حسب میزان همبستگی بین نمرات پیشرفت تحصیلی. ملاکهای هشت گانه هوش مورد توجه قرار می گیرد. برای اجرای این پژوهش ۱۲۰ نفر از دانش آموزان دحتر مشغول به تحصیل در مقطع یکی از دبیرستانهای منطقه ۳ آموزش و پرورش تهران با روش تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند میانگین سنی ۱۵ سال بود. نتایج لین تحقیق این بود که اولاً دانش آموزان گروه ریاضی در مقایسه با دانش آموزان گروه های هنر و علوم انسانی از هوش منطقی- ریاضی بالاتری برخوردارندو این تفاوت در مقایسه با گروه علوم تجربی مشاهده نشد. ثانیاً میزان هوش دیداری– فضایی در نزد دانش آموزان گروه هنر بیشتر از سایر گروه ها بودو ثالثاً از لحاظ هوش کلامی- زبانی دانش آموزان گروه ریاضی در مقایسه با گروه هنر برتری نشان دادند(هاشمی، ۱۳۸۵).
نتیجه تصویری برای موضوع هوش

 

نقش هوش چندگانه معلمان زبان انگلیسی دبیرستانها در موفقیت آنان در تدریس توسط فاطمه معافیان در قالب پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد به راهنمایی دکتر رضا پیشقدم در دانشگاه مازندران درسال ۱۳۸۶ انجام شده است. هدف از این تحقیق بررسی نقش هوش چندگانه معلمان زبان انگلیسی در موفقیت آنان در تدریس دارد و سپس رابطه بین جنسیت و نوع هوش های موثر در موفقیت معلمان را در تدریس بررسی می کند.سپس رابطه بین جنسیت و نوع هوش های موثر در موفقیت معلمان را در تدریس بررسی می کند. نمونه آماری در این تحقیق ۹۳ نفر از معلمان زبان انگلیسی دبیرستانهای مختلف شهر مشهد بوده است. البته به همراه این تحقیق پرسشنامه معلم آرمانی از دیدگاه دانش آموزان نیز داده شد. فرضیه این تحقیق این بود که بین موفقیت معلمان زبان انگلیسی در تدریس و هوش های زبانی، اجتماعی و موسیقیایی رابطه معنا داری وجود دارد. اما ارتباط بین معلمان و دیگر هوشهای آنان معنا دار نیست. و نتیجه تحقیق این بود که بین جنسیت و هوش چندگانه معلمان از نقطه نظر موفقیت آنان در تدریس، تفاوت معنا داری وجود ندارد(Moafian, 2008,p.12).
تصویر درباره جامعه شناسی و علوم اجتماعی

 

تاثیر روش حل مسئله بصورت کار گروهی بر روی تفکر انتقادی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایه چهارم ابتدایی در درس علوم تجربی در قالب پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد توسط حسن شعبانی در اداره آموزش و پرورش تهران درسال ۱۳۸۶ انجام شده است(پورتال خبری اداره آموزش و پرورش تهران).

مقایسه سبک های تفکر دبیران و دانش آموزان هوشمند و عادی شهر تهران در قالب پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد توسط رحیمه فرزین پور در اداره آموزش و پرورش تهران درسال ۱۳۸۶ انجام شده است (پورتال خبری اداره آموزش و پرورش تهران.).

۱۵- تحقیق تحت عنوان بررسی رابطه ی بین هوش چندگانه و سبک های رهبری تحولی، تبادلی مدیران مدارس متوسطه ی شهر اصفهان، توسط لیلا صادقی به راهنمایی دکتر قربانعلی سلیمی در دانشگاه اصفهان انجام گرفته که خلاصه آن به شرح زیر است:
نتیجه تصویری برای موضوع هوش
هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه ی بین هوش چندگانه و سبک های رهبری تحولی و تبادلی مدیران مدارس متوسطه‌ی شهر اصفهان بود. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی مدیران و دبیران دبیرستانهای شهر اصفهان در سال تحصیلی ۸۷-۱۳۸۶ بود که با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با حجم جامعه ی آماری، ۱۱۷ نفر از مدیران و ۲۲۲ نفر از دبیران به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه ی استاندارد هوش چندگانه ی دیوید آ کلب با ۷۰ سؤال که توسط مدیران مدارس پاسخ داده شد و نیز پرسشنامه ی محقق ساخته ی سبک های رهبری با ۵۰ سؤال بود که بر اساس نظریه ی برنارد باس و پرسشنامه ی MLQ تدوین شد و توسط دبیران آنان پاسخ داده شد. ضریب پایایی با بهره گرفتن از ضریب آلفای کرونباخ برای هرکدام از پرسشنامه ها به ترتیب ۸۶/۰ و ۸۴/۰ به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح آمار توصیفی(توزیع فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار) و استنباطی(ضریب رگرسیون و تحلیل واریانس چندمتغیره) صورت گرفت. یافته های پژوهش نشان داد، سبک رهبری تحولی تحت تأثیر هوش های بدنی، میان فردی، درون فردی، ریاضی- منطقی و زبانی مدیران و سبک رهبری تبادلی تحت تأثیر هوش های بدنی، درون فردی، ریاضی- منطقی و موسیقیایی مدیران قرار دارد. در بررسی میزان استفاده ی مدیران از سبکهای رهبری تحولی و تبادلی بر اساس رشته ی تحصیلی دبیران و نیز در خصوص میزان استفاده‌ی مدیران از سبک رهبری تبادلی بر اساس نوع مدرسه(دولتی- غیرانتفاعی) دبیران تفاوت معناداری مشاهده شد. در بررسی انواع هوش چندگانه مدیران بر اساس سابقه ی مدیریت، مدرک تحصیلی، نوع مدرسه‌ی آنان(دولتی، غیر انتفاعی) و نیز جنسیت تفاوتهای معناداری مشاهده شد.
فصل سوم
روش تحقیق
۳-۱-روش تحقیق
در تحقیق حاضر برای جمع آوری اطلاعات از روش های میدانی و کتابخانه ای استفاده خواهد شد. بدین ترتیب که به منظور تدوین ادبیات تحقیق از روش کتابخانه ای و برای جمع آوری اطلاعات به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از روش میدانی استفاده می شود.
پژوهش حاضر از نظر روش، پیمایشی و از حیث هدف، کاربردی است. در روش پیمایشی، داده را از موارد نسبتاً زیادی جمع آوری می کنند. در این روش، مشخصات افراد به عنوان افراد مورد توجه نیست، بلکه با آمارهای کلی سرو کار دارد که نتیجه انتزاع داده هایی است که از موارد متعدد بدست آمده است و سپس روی آنها مطالعه می گردد و در تحقیق کاربردی از نتایج تحقیق در تصمیم گیریها و سیاستگذاریها و همچنین برنامه ریزی ها استفاده می شود (حافظ نیا، ۱۳۸۱، ۵۹ ).
۳-۲-جامعه و نمونه آماری
جامعه آماری تحقیق حاضر را مدیران (شامل؛ روئسا، معاونین آموزشی، دانشجویی، اداری و مالی، پژوهشی، فرهنگی، حراست، مسئول کارگزینی، مدیران آموزشی، مدیران دانشجویی، مدیران گروه) دانشگاه های آزاد اسلامی استان اردبیل تشکیل می دهد. با توجه به اینکه این تحقیق در فاصله زمانی بین آبان سال ۱۳۹۱ تا آخر بهمن ماه سال ۱۳۹۱ انجام شده است، در این فاصله زمانی تعداد ۱۰ واحد و مرکز تابعه دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل شناسایی شدند و تعداد جامعه ۸۰ نفر می باشد ( منبع: سایت منطقه ۲).
اطلاعات جامعه آماری فوق از نظر منطقه جغرافیایی شکل شماره ۳- ۱ و تعداد واحد و مرکز در هر منطقه، بصورت مفصل در جدول‌ شماره ۳ – ۱ آورده شده است.

نقشه شماره ۳ – ۱ : نقشه جغرافیایی واحدها و مراکز تابعه دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل
جداول ۳ – ۱: تعداد کل واحدها و مراکز تابعه دانشگاه ازاد اسلامی منطقه ۱۳

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ردیف واحدها دانشگاهی استان اردبیل مراکز دانشگاهی استان اردبیل
۱ واحد اردبیل مرکز سرعین
۲ علوم و تحقیقات اردبیل –
۳ واحد بیله سوار –
۴ واحد پارس آباد مغان مرکز اصلاندوز
۵ واحد خلخال –
۶ واحد گرمی مرکز انگوت
۷ واحد مشکین شهر –
کل ۱۰

۳-۳-تعیین حجم نمونه و روش نمونه گیری
با توجه به این که اعضای جامعه آماری از ویژگی‌های تقریبا” مشابهی برخوردارند، بنابراین جامعه آماری همگن در نظر گرفته شده است. برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده شده که حجم نمونه برابر یا ۶۶ بر آورد شده است. برای نمونه گیری از نمونه ها؛ از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردیده گردید.
۳-۴-ابزار جمع‌ آوری اطلاعات
ابزار گردآوری در تحقیق حاضر بر اساس پرسشنامه استاندارد تعدیل شده با توجه به بافت فرهنگی و اجتماعی منطقه، می باشد که توضیح آنها در ادامه آمده است:
۳-۴-۱-پرسشنامه ی هوش چندگانه
به منظور ارزیابی هوش چندگانه ی مدیران با عملیاتی کردن ابعاد هوش چندگانه پرسشنامه ی تدوین شده است. این پرسشنامه شامل ۳۲ سوال می شود که هوش هشت گانه افراد را بر اساس نظریه ی هوش چند گانه گاردنر مورد سنجش قرار می دهد. تعداد سوالاتی که هر گروه هوشی را مورد بررسی قرار می دهد به قرار زیر است:

 

 

موضوعات: بدون موضوع
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 04:09:00 ق.ظ ]