مطالعه ارتباط بین بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات با توانمندسازی کارکنان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی- قسمت ۲۱- قسمت 2 | ... | |
شبکهها رایانهها و دیگر تجهیزات را به یکدیگر مرتبط میسازد. بزرگترین شبکه رایانهای موجود اینترنت است.شبکه تلفن عمومی که انتقال صوت را در سرتاسر دنیا به عهده دارد شبکه سوئیچ[۱۵۹] است علاوه بر خطوط تلفن، خدمات شبکه خصوصی نیز وجود دارند که به ارائه خدمات ارتباطی میپردازند. این شبکهها به شبکه گستره [۱۶۰] (wan) معروف هستند.برخی از سازمانها نیاز به شبکههایی دارند که در سطح یک منطقه محلی خاص عمل کنند. این شبکهها از طریق خطوط خصوصی برقرار میشوند که به آنها شبکه منطقهای شهری (MAN) [۱۶۱] میگویند.در ارتباط بین دو رایانه میتوان آنها را با بهره گرفتن از کابلهای زوجی به یکدیگر متصل کرد در این شیوه نیاز به مودم و خطوط مخابراتی نیست.
۲-۲-۹-۲-۱-اینترنت: اینترنت گستردهترین و عمومیترین سیستم ارتباطی دنیاست که از نظر گستره و میزان دسترسی با سیستمهای جهانی تلفن رقابت میکند. این شبکه همچنین بزرگترین نمونه پیادهسازی محاسبات مشتری/ خدمتگزار و شبکههای میان ارتباطی است که صدها هزار شبکه مجزا در سازمان جهان و بیش از یک میلیارد نفر را به یکدیگر متصل میساد. واژه اینترنت از واژه internetworking گرفته شده است که به معنای اتصال شبکههای با هویت مجزا در قالب یک شبکه فراگیر است. این شبکه عظیم از شبکهها در اوایل دهه ۷۰ میلادی توسط وزارت دفاع آمریکا به عنوان شبکهای برای برقراری ارتباط میان دانشمندان و اساتید دانشگاهی در سراسر جهان آغاز به کار کرد. (لاودن، ۱۳۸۹، ص ۲۲۵)
۲-۲-۹-۲-۲-اینترانت: همچنین اینترانت از همکاری و ارتباطات حمایت میکند و غالباً به اینترنت متصل میشود تا امکان انجام تجارت الکترونیک را فراهم نماید. با بهره گرفتن از اشتراک صفحه نمایش و دیگر ابزارهای گروهافزار، از اینترانتها میتوان در تسهیل کارگروهها بهره جست. شرکتها میتوانند با بهره گرفتن از اینترنت به انتشار نشریات خبری و انتقال اخبار به کارکنان شان بپردازند.اینترانتها میتوانند ساختار و فرهنگ سازمانها و نیز رویهها را تغییر داده و در سازماندهی مجدد آنها را یاری نماید. اینترانتها در انواع سازمانها ازجمله تولیدی، بهداشتی، سازمانهای دولتی و موسسات آموزشی به کار گرفته میشوند.(توربن، مک لین، ۱۳۸۸، ص۱۳۱)
۲-۲-۹-۲-۳-اکسترانت: اکسترانتها: زیرساخت اینترانت محدود به مرزهای یک سازمان میشود. ولی الزاماً به محدوده جغرافیایی محدود نمیشود. زیرساخت اینترانت به مرزهای یک سازمان، ولی نه الزاماً به محدوده جغرافیایی آن، محدود میشود. اینترانت میتواند دفاتر یک سازمان را در مناطق جغرافیایی مختلف به یکدیگر متصل نماید زیرساختی که اینترانتهای سازمان مختلف را به یکدیگر مرتبط می کند، اکسترانت نام دارد. اکسترانت زیرساختی است که ارتباطات ایمن را بین شرکای تجاری در اینترنت (از طریق استفاده از VPN) امکانپذیر می کند. این شبکه دسترسی ایمن به اینترانت سازمانهای موجود در شبکه و نیز ارتباطات میان سازمانی لازم را از طریق ابزارهای اینترنت فراهم میسازد. اینترنت، اینترانتها و اکسترانتها در کسب برتری رقابتی در محیطهای سازمانی میتوانند به شیوههای مختلف به کار گرفته شوند.(توربن، مک لین، ۱۳۸۸، صص۱۳۴-۱۳۳)
۲-۲-۹-۳-انواع تکنولوژی ارتباط سازمانی: تکنولوژی عمده ارتباط سازمانی وجود دارد که بر فعالیت سازمانی تاثیرگذار است؛
۲-۲-۱۰-تعریف آموزش: آموزش تجربهای مبتنی بر یادگیری است که به منظور ایجاد تغییرات نسبتاً ماندگار در انسان صورت میپذیرد. آموزش که میتواند موجب تغییر مهارتها، دانش، بینش و رفتار اجتماعی شود، با روشهایی چون ارائه سخنرانی، برگزاری سمینار، شبیهسازی، دورههای آموزشی وغیره انجام میگیرد. در آموزش، یادگیرندگان با تفکر هوشمند و خلاق، باید ساختارهای فکری خود را اصلاح و در صورت ضرورت آنها را تعویض کنند. آموزش باید شامل ایجاد یک جو عدم تعادل شود تا فراگیران بتوانند، فرایندهای فکری خود را بازنگری، تعویض و اصلاح کنند و یا دوباره آنها را بسازند.(فتحیان، ۹۱، ص۸۲)
۲-۲-۱۰-۲-تاریخچه تکنولوژی آموزشی: اریک اشبای از نخستین کسانی بود که استفاده از رسانههای الکترونیکی را در سال ۱۹۶۷ به عنوان انقلابی در آموزش و پرورش مطرح کرد. جان آموس کومینوس فکر استفاده از تصاویر را در کتب درسی ترویج داد. از رسانههای دیداری و شنیداری در اواسط دهه ۱۹۵۰ مطرح شد در سال ۱۹۲۵ سیدفی پرس متوجه شد که شاگردان با بهره گرفتن از دستگاه بسیار سادهای که او برای ارائه امتحانات و ارزشیابی ساخته بود با سرعت متناسب با توانایی خود آموزش میبینند. بعد برهاس. اف. اسیکنر دستگاهی به نام ماشین تدریس ساخت که میتوانست مطالب درسی را به صورت ساده به شاگردان ارائه دهد. (ذوفن، شهناز ۱۳۸۰، ص ۲)
۲-۲-۱۰-۳-تکنولوژی آموزشی و ضرورت آن: در حال حاضر تکنولوژی جدید در کلیه نهادهای اجتماعی به منظور افزایش بازده و کارایی و پاسخگویی به نیازها و مشکلات انسان به کار گرفته شده است. حدود این کاربرد و میزان کارایی آن به رشد و توسعه فرهنگی هر جامعه بستگی دارد. بین کشورهای در حال رشد و رشد یافته در کاربرد تکنولوژی جدید تفاوت وجود دارد. در کشورهای رشد یافته تکنولوژی از درون و به ویژه نهادهای آموزشی آن جوامع بر خواسته است در حالی که مشکلات عینی و نیازهای آنی و حیاتی در کشورهای در حال رشد، آنها را وامیدارد که قبل از رسیدن فرهنگ جامعه به پذیرش؛ تکنولوژی را به صورت یک کالای وارداتی بپذیرد. (مسعود کنعانی و همکاران، ۱۳۷۴، ص ۲)
۲-۲-۱۰-۴-اجزای سیستم آموزشی: در هر سیستم آموزشی سه جزء اساسی معلم، متعلم و محتوا وجود دارند.
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت fotka.ir مراجعه نمایید.
[چهارشنبه 1400-01-25] [ 07:09:00 ق.ظ ]
لینک ثابت
|