۴-۱ پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب
۴-۱-۱ اکسیژن محلول
میانگین اکسیژن محلول در مراحل مختلف نمونه برداری قبل از لایروبی، هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ به ترتیب ۰۳/۰± ۴۲/۷،۰۴/۰±۱/۵ ۱۲/۰± ۶/۵ ،۰۵/۰± ۳/۵ میلیگرم بر لیتر بود. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که بین مراحل مختلف در چهار نوبت نمونه برداری، اختلاف معنی داری وجود دارد( ۰۵/۰ANOVA, P<).بیشترین میانگین در این چهار مرحله برای اکسیژن محلول مربوط به مرحلهی قبل از لایروبی(۰۳/۰± ۴۲/۷) و کمترین آن در هنگام لایروبی ( ۰۴/۰± ۱/۵) بهدست آمد(شکل۳-۱).
شکل۴-۱ تغییرات اکسیژن محلول در چهار نوبت قبل ، درهنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۲ دما
در مراحل قبل از لایروبی، هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ میانگین دما به ترتیب ۱/۰±۲/۱۶، ۰۲/۰± ۱/۱۸، ۸۳/۰± ۴/۲۱، ۵/۰±۱/۲۹ درجه سانتیگراد بود. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که بین ایستگاههای مختلف در هر مرحله از لایروبی اختلاف معنیداری وجود دارد(۰۵/۰ANOVA, P<).بیشترین میانگین مراحل مختلف مربوط به بعد از لایروبی۲ (۵/۰±۱/۲۹) و کمترین آن مربوط به قبل از لایروبی(۱/۰±۲/۱۶) بود. (شکل۴-۲).
شکل۴-۲ تغییرات دما در چهار نوبت قبل، در هنگام بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی ۲
۴-۱-۳ شوری
بررسی مقدار شوری نشان داد که میانگین این فاکتور در نوبتهای مختلف قبل از لایروبی، هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ به ترتیب ۰۵/۰±۶/۱،۲۱/۰± ۱/۲،۰۰۵/۰± ۵۴/۳، ۰۸/۰۰±۷۲/۲ قسمت در هزار(PSU) بود. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که بین نوبتهای مختلف اختلاف معنی دار وجود دارد(۰۵/۰ANOVA, P< ). بیشترین میانگین شوری مربوط به بعد از لایروبی۱(۰۰۵/۰± ۵۴/۳) و کمترین آن مربوط به قبل از لایروبی (۰۵/۰±۶/۱) قسمت در هزار ( PSU) میباشد(شکل۴-۳).
شکل۴-۳ تغییرات شوری در چهار نوبت قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۴ اسیدیته
نتایج حاصل از میانگین اسیدیته نشان داد که در نوبتهای مختلف لایروبی قبل، در هنگام و دو نوبت بعد از لایروبی میزان میانگین این فاکتور محیطی به ترتیب۱۳/۰± ۸۹/۷، ۰۵/۰±۱/۷، ۰۰۲/۰±۶۱/۵، ۰۳/۰±۶۴/۵ بود. نتایج حاصل از واریانس یک طرفه نشان داد که بین مراحل مختلف و ایستگاههای مختلف در هر منطقه اختلاف معنی داری وجود دارد(۰۵/۰ ANOVA, P<). بیشترین میانگین مربوط به قبل از لایروبی (۱۳/۰± ۸۹/۷) و کمترین آن مربوط به بعد از لایروبی۱(۰۰۲/۰±۶۱/۵) به دست آمد(شکل۴-۴).
شکل ۴-۴ تغییرات اسیدیته در چهار نوبت قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۵ هدایت الکتریکی
نتایج حاصل از میانگین هدایت الکتریکی در چهار نوبت نمونهبرداری قبل، در هنگام و دو نوبت بعد از لایروبی به ترتیب۰۴/۰± ۴/۳ ، ۲۸/۰±۱/۴،۵/۱± ۵۴/۳، ۱۷/۰± ۴۹/۵ میلیزیمنس بر سانتی متر به دست آمد. نتایج حاصل از واریانس یک طرفه نشان داد که بین مراحل مختلف و ایستگاههای مختلف در هرنوبت اختلاف معنی داری وجود دارد(۰۵/۰ANOVA, P<). بیشترین میانگین مربوط به بعد از لایروبی۲(۱۷/۰± ۴۹/۵) و کمترین مقدار در مرحلهی قبل از لایروبی(۰۴/۰± ۴/۳) میلیزیمنس بر سانتیمتر نشان داد(شکل۴-۵).
شکل۴-۵ تغییرات هدایت الکتریکی در چهار نوبت قبل، در هنگام، بعداز لایروبی۱ وبعد از لایروبی۲
۴-۱-۶ کدورت
میانگین کدورت در چهار نوبت قبل از لایروبی، در هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ به ترتیب۲۲/۰± ۹۵/۱۹،۶۶/۱۹± ۱/۲۵۳، ۰۹/۱۱±۸۸/۱۸، ۳۴/۴± ۲۱/۲۰NTU به دست آمد. بر اساس نتایج حاصل از واریانس یک طرفه بین مراحل مختلف و ایستگاههای مختلف در هرنوبت اختلاف معنی داری وجود دارد(۰۵/۰ANOVA, P<). بیشترین میانگین مربوط به در هنگام لایروبی (۶۶/۱۹± ۴/۲۵۳) و کمترین مقدار در مرحلهی قبل از لایروبی(۲۲/۰± ۹۵/۱۹) NTU ثبت گردید(شکل۴-۶).
شکل۴-۶ تغییرات کدورت در چهارنوبت قبل، در هنگام و دو نوبت بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۷-مقدار مواد جامد
میانگین مواد جامد معلق در آب در چهار نوبت قبل از لایروبی، در هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ به ترتیب۱۸/۰± ۱۷/۲، ۴۱/۰± ۶۵/۲، ۲۴/۱±۵۴/۳، ۳۲/۰± ۸/۳ میلیگرم بر لیتر به دست آمد. بر اساس نتایج حاصل از واریانس یک طرفه بین مراحل مختلف و ایستگاههای مختلف در هرنوبت اختلاف معنیداری وجود دارد( ۰۵/۰ANOVA, P<). بیشترین میانگین مربوط به مرحلهی بعد از لایروبی۲ (۳۲/۰± ۸/۳) و کمترین مقدار در مرحلهی قبل از لایروبی(۱۸/۰± ۱۷/۲) میلیگرم برلیتر ثبت گردید(شکل۴-۷).
شکل۴-۷ تغییرات مقدار مواد جامد معلق در آب در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۸ نیترات
میانگین نیترات در مراحل مختلف قبل از لایروبی، در هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ به ترتیب ۰۰۲/۰± ۰۱/۰، ۰۰۳/۰± ۰۸/۰، ۰۲/۰±۰۶/۰، ۰۰۵/۰± ۰۵/۰میلی گرم بر لیتر به دست آمد. براساس نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه بین مراحل و ایستگاههای مختلف اختلاف معنی داری وجود نداشت (۰۵/۰ANOVA, P> ). بیشترین میانگین مربوط به مرحلهی در هن
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت tinoz.ir مراجعه کنید.
گام لایروبی (۰۰۳/۰± ۰۸/۰) و کمترین میانگین مربوط به قبل از لایروبی (۰۰۲/۰± ۰۱/۰) بوده است. شکل(۴-۸)
شکل۴-۸ تغییرات نیترات محلول در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۹ فسفات
نتایج حاصل از میانگین فسفات در نوبتهای مختلف قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱، بعد از لایروبی۲ به ترتیب۰۳/۰± ۱۶/۰، ۰۰۹/۰±۳۳/۰، ۰۱/۰±۲۱/۲،۱/۰ ±۳۶/۰ میلی گرم بر لیتر به دست آمد. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه بین مراحل و ایستگاههای مختلف اختلاف معنیداری وجود داشت (۰۵/۰P< ANOVA,). بیشترین میانگین مربوط به مرحلهی در بعد از لایروبی۲ (۱/۰ ±۳۶/۰) و کمترین آن مربوط به قبل از لایروبی(۰۳/۰± ۱۶/۰) نشان داده شد(شکل ۴-۹).
شکل۴-۹ تغییرات فسفات محلول در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۱۰ تقاضای اکسیژن بیولوژیکی
میانگین تقاضای اکسیژن بیولوژیکی در مراحل مختلف قبل از لایروبی، در هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ به ترتیب ۱۷/۰±۱/۶، ۳/۱±۷۷/۲۱، ۱±۶/۴ ، ۱۹/۰±۴/۲،میلی گرم بر لیتر به دست آمد. براساس نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه بین مراحل و ایستگاههای مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت (۰۵/۰P< ANOVA,). بیشترین میانگین مربوط به مرحلهی در هنگام لایروبی (۱۹/۰±۴/۲۱) و کمترین میانگین مربوط به بعد از لایروبی۲(۱۹/۰±۴/۲) بوده است(شکل۴-۱۰).
شکل۴-۱۰ تغییرات تقاضای اکسیژن بیولوژیکی در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۱-۱۱ تقاضای اکسیژن شیمیایی
میانگین تقاضای اکسیژن شیمیایی در مراحل مختلف قبل از لایروبی، در هنگام لایروبی، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲ به ترتیب ۵۷/۰±۳/۸، ۳/۱±۴۴/۴۱، ۷/۷±۵/۲۴ ، ۹۵/۰±۴/۲۳، میلی گرم بر لیتر به دست آمد. براساس نتایج حاصل از آنالیز واریانس یک طرفه بین مراحل و ایستگاههای مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت (۰۵/۰P< ANOVA,). بیشترین میانگین مربوط به مرحلهی در هنگام لایروبی (۳/۱±۴۴/۴۱) و کمترین میانگین مربوط به قبل از لایروبی(۵۷/۰±۳/۸) بود(شکل۴-۱۱).
شکل۴-۱۱ تغییرات تقاضای اکسیژن شیمیایی در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۲ مواد آلی کل در رسوبات
مقایسهی میانگین نوبتهای مختلف نمونهبرداری قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱، بعد از لایروبی۲ در ایستگاههای مختلف نشان داد که اختلاف معنیداری بین نوبتهای مختلف نمونهبرداری وجود دارد(۰۵/۰P< ANOVA,).بیشترین مقدار مواد آلی در نوبت بعد از لایروبی۲(۱۹/۴±۸۱/۷) درصد و کمترین مقدار آن در هنگام لایروبی( ۷/۰±۵۳/۲) درصد اندازهگیری شدهاست(جدول۴-۱)(شکل۴-۱۲).
جدول(۴-۱)میانگین مقدار مواد آلی در رسوب
میانگین مقدار مواد آلی نوبتهای لایروبی
۴/۰± ۹/۲ قبل از لایروبی
۷/۰±۵۳/۲ هنگام لایروبی
۵۳/۰±۷/۵ بعد از لایروبی۱
۱۹/۴±۸۱/۷ بعداز لایروبی۲
شکل۴-۱۲ تغییرات میزان مواد آلی در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
۴-۳ دانه بندی رسوبات
نتایج دانه بندی رسوبات نشان داد که جنس رسوبات رودخانهی اروند بیشتر از سیلت و رس است و بیشترین درصد رسوبات مربوط به ذرات ۶۳ میکرون و کوچکتر از آن میباشد. در نوبتهای مختلف قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱، بعد از لایروبی۲ به ترتیب ۶۲/۰±۳۶/۹۲، ۲۸/۰±۸/۹۵، ۱۵/۰± ۳۷/۹۲، ۵/۷±۱/۸۴ به دست آمد. بیشترین مقدار سیلت مربوط به هنگام لایروبی(۲۸/۰±۸/۹۵) و کمترین آن مربوط به بعد از لایروبی۲(۵/۷±۱/۸۴) اندازهگیری شد(شکل۴-۱۳) .توجه به هیستوگرام افزایش شن و ماسه به عنوان تکمیل کننده مفهوم چگونگی کاهش سیلت و رس آورده شده است(شکل۴-۱۴).
شکل۴-۱۳ تغییرات میزان سیلت و رس در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
شکل۴-۱۴ تغییرات میزان شن و ماسه در نوبتهای قبل، در هنگام، بعد از لایروبی۱ و بعد از لایروبی۲
موضوعات: بدون موضوع
[سه شنبه 1400-01-24] [ 09:19:00 ب.ظ ]