1-rsg
در در روابط زير h2وراثتپذيري عمومي، σ2g واريانس ژنوتيپي، σ2pواريانس فنوتيپي، σ2lt واريانس اثر متقابل ژنوتيپ و محيط، σ2ε واريانس خطا، CVg ضريب تغييرات ژنتيکي، CVp ضريب تغييرات فنوتيپي، MSt مجموع مربعات ژنوتيپها، MSgl مجموع مربعات اثر متقابل ژنوتيپ و محيط رطوبتي، MSe مجموع مربعات خطاي آزمايش، L تعداد محيط و r تعداد تکرار در آزمايش ميباشند که با توجه به اميد رياضي جدول 3-5 بدست ميآيند.
واریانس ژنتیکی
واریانس فنوتیپی
واریانس اثر متقابل ژنوتیپ در محیط
وراثت پذیری عمومی
فصل چهارم
نتایج و بحث
4-1 نتایج آزمایشات گلخانهای
در این مطالعه با انجام تجزیه تحلیل آماری همانطور که در شکل 1-4 دیده می شود ارقام اترک، ارگ، اروند و بولانی در برابر جدایه زنگ قهوهای واکنش حساسیت و بقیه ارقام واکنش مقاومت نشان دادند که این مقاومت می تواند ناشی از ژنهاي مقاومت گیاهچه اي زنگ قهوهاي (مقاومتی که از مرحله برگ اول گیاهچه ظهور پیدا کرده و تا آخرین مرحله رشد همچنان باقی بماند) در این ارقام باشد (Knott, 1989).
4-1-1 تجزیه واریانس تیپ آلودگی و دوره کمون
نتایج تجزیه واریانس برای صفات تیپ آلودیگی و دوره کمون نشان داد که ارقام برای هر دو صفت در سطح 1درصد اختلاف معنیدار داشتند (جدول 4-1). قاسم زاده و همکاران (1389) گزارش کردند که هر دو صفت تیپ آلودگی و دوره کمون در سطح 1درصد اختلاف معنیداری داشتند. اصغریمیرک و همکاران (1390) گزارش کردند که در تجزیه واریانس بین ژنوتیپهای مورد مطالعه تفاوت معنیداری از نظر صفات مورد مطالعه وجود دارد. نتایج مقایسه میانگین صفات تیپ آلودگی و دوره کمون به روش مقایسه چند دامنهای دانکن نشان داد که ارقام مورد مطالعه از نظر صفات اندازه گیری شده اختلاف معنیداری با هم داشتند. رقم اروم دارای بیشترین طول دوره کمون (15 روز) و رقم بولانی دارای کمترین طول دوره کمون (3/8 روز) بود. در مورد صفت تیپ آلودگی رقم اروم کمترین تیپ آلودگی و رقم بولانی بیشترین تیپ آلودگی را نشان داد.
جدول4-1 تجزیه واریانس صفات تیپ آلودگی و دوره کمون برای ارقام تجاری گندم نسبت به بیماری زنگ قهوهای
منبع تغییرات
میانگین مربعات
درجه آزادی
تیپ آلودگی
دوره کمون
موضوعات: بدون موضوع
[پنجشنبه 1400-07-29] [ 06:30:00 ق.ظ ]